Тест Сонді: оберіть особу, яка викликає у вас неприязнь

Тест Сонді: оберіть особу, яка викликає у вас неприязнь

Цей тест був створений у 20 столітті угорським психіатром Леопольдом Сонді. Основною його метою було виявляти найглибші внутрішні імпульси, які люди старанно приховують. В основі тесту лежить неприязнь або, навпаки, симпатія до осіб на спеціально відібраних фото. Сонді вважав, що риси, які нас дратують в нас самих або, навпаки, приваблюють, ми схильні проєктувати на довколишніх.

 

 

Інструкція:

Уважно погляньте на обличчя цих 8 осіб й оберіть ту людину, яку ви нізащо не хотіли б зустріти ввечері в темному провулку, оскільки її зовнішність викликає неприязнь або лякає.

 

ВАЖЛИВО!

Не треба перекручено інтерпретувати результати тесту. Вони в жодному разі не означають, що у вас розлади психіки. Єдине, навіщо він потрібен й навіщо був створений, - щоб виявити передумови до пригнічення внутрішніх імпульсів чи поривів відповідно до психоаналітичної теорії.

 

В оригіналі тест являє собою 6 серій (комплектів) по 8 портретів, в кожній з яких представлені: гомосексуаліст, садист, епілептик, кататонік, шизофренік, людина з депресією та маніяк. 

 

Тут представлена коротша й тому, можливо, менш точна версія.

 

Більше цікавих тестів можна переглянути тут

 

Тепер можете дізнатися характеристики до обраного портрета.

 

1. Садист

Найімовірніше, в дитинстві чи юності ви стикалися з проявами авторитаризму у своїй поведінці, тягою до домінування та поганими нахилами. Якщо ви обрали портрет садиста, можливо, що у своїй підсвідомості ви пригнічуєте образливі й принизливі пориви стосовно довколишніх.

 

Але в цілому ви - мирна й незагрозлива особа, завжди готова допомогти іншим. Якщо ви працюєте в офісі, то вашому начальнику буває важко керувати вами. Коли ви не бажаєте щось робити, то штучно створюєте перешкоди (приміром, зумисне спізнюєтеся на роботу або ходите, демонстративно вдаючи, що у вас немає настрою). Перед лицем труднощів або кривдників ви займаєте позицію пасивного опору й ігнорування, які врешті-решт стомлюють джерело ваших проблем.

 

2. Епілептик

Говорячи про розлади особистості, які стосуються розладів мозку (як у випадку з епілепсією), варто відзначити характерні риси цього діагнозу, такі як: імпульсивність, дратівливість, раптовий спалах гніву чи агресії. Якщо обличчя епілептика спричиняє у вас страх чи неприємні почуття, то, швидше за все, в дитинстві чи юності ви часто стримували прояви почуттів притаманні діагнозу описаному вище.

 

Водночас - ви доброзичлива й миролюбна особа. Ви справляєте враження відповідальної особистості, здатної до самоконтролю. Ви постійні й стабільні у своїх почуттях й легко налагоджуєте контакт з людьми, ідеями та подіями.

 

 

3. Кататонік

Характерні риси цього психічного розладу - зайва стимуляція хворобливої уяви, й надмірний негативізм. Якщо обличчя кататоніка викликає у вас негативні почуття, то, швидше за все, ви пригнічуєте уявну гіперактивність, яка (якщо не відправити її глибоко в підсвідомість) змушує втрачати зв'язок з реальністю.

 

Ви за своєю природою - консерватор, з підозрінням ставиться до перемін та різноманітних інновацій. Ви недовірлива й обережна особа, якій важко адаптуватися до нового. Найсильніший ваш страх - втратити самоконтроль. Ви вразливі, затиснуті й дуже стримані. Ви намагаєтеся ніколи не зраджувати власному «кодексу поведінки».

 

4. Шизофренік

Шизофреніки вирізняються сильною апатією, спотворенням думок й проявами несумісних емоцій. Якщо побачивши обличчя шизофреніка у вас по шкірі пробігають мурашки, значить, в дитинстві чи юності ви пригнічували в собі байдужість стосовно інших й боялися абстрагуватися від речей та подій.

 

Як особистість ви - доволі товариська людина. Ви вірите в силу комунікацій, щиро насолоджуєтеся перебуванням серед людей. Разом з тим ця «товариськість» може бути оманлива, а за нею може ховатися скритна й замкнута особа. Ваші стосунки з людьми часто бувають поверхневими, наче їм бракує справжніх почуттів. А в глибині душі ви відчуваєте, що довколишні вам зовсім не потрібні, як і не потрібна взаємодія з ними.

 

5. Істерик

Істеричні риси - поверхневість, емоційна нестабільність, нарцисизм й ексгібіціонізм. Якщо саме ця жінка викликає у вас страх чи неприємні почуття, то, можливо, лише тому, що ви ховаєте в глибині душі невтомну спрагу привернути до себе увагу й самоствердитися.

 

Ви створюєте враження людини скромної, зі стійкою внутрішньою духовністю. Однак в реальності, за сором'язливою й тихою особою ховається індивідуальність, яка непереборно бажає причарувати й полонити довколишніх. Ви приділяєте своїй поведінці й зовнішності велику увагу, намагаєтеся виглядати елегантно та бездоганно, доповнюючи образ стильними аксесуарами. Такі люди, як ви, схильні обирати рідкісні або незвичайні професії чи хобі.

 

 

6. Депресивна людина

Низька самооцінка, комплекс неповноцінності й почуття провини - ось головні симптоми депресії. Якщо ваш вибір припав саме на портрет депресивної особи, то, швидше за все, в глибині душі ви перебуваєте в депресії й ретельно намагаєтеся тримати це під контролем.

 

Вас цілком можна описати як безтурботну особу, легку на підйом. Ви випромінюєте активність, впевненість в собі та оптимізм. Іноді, правда, у вас прокидається «сумний клоун», й тоді назовні проступає меланхолія. Також ви можете бути замкнутим й підозрілим. Те, що ви намагаєтеся «закопати» депресивні пориви, змушує вас брати на себе роль загального психолога і займатися пошуком відповідей на чужі питання чи проблеми.

 

7. Маніяк

Характерні маніакальні риси - надмірна збудливість, переоцінка себе, екстраверсія й схильність пускати на вітер гроші та емоції. Якщо вам здалося дуже неприємним обличчя маніяка, то це означає, що стан захоплення у вас може перерости в екзальтацію, а там вже й до дивних нахилів недалеко.

 

Ви - особа, яка не любить провокації, шуму та гаму. У житті ви - зразок розсудливості, витримки та стриманості. Як людина практична й дбайлива, ви завжди намагаєтеся тримати власну поведінку під контролем.

 

 

8. Дисоціальний розлад особистості

Це такий психічний стан, при якому в одній особі вживаються як мінімум дві альтер-особистості, у кожної з них власний погляд на світ й шляхи взаємодії з довколишньою реальністю. Якщо вас лякає ця жінка, то в дитинстві, ймовірно, у вас були проблеми з самовизначенням.

 

У житті ж ви очевидно маєте схильність будь-що чітко й виразно демонструвати приналежність до певної статі. Така собі «дівчинка-дівчинка» або «мужик на всі 100%». Чоловіки з цією особливістю часто прагнуть завжди й у всьому бути мачо, а жінки - здаватися втіленням жіночої сексуальності, фліртувати й зваблювати протилежну стать.

 

Сподобався тест? Поділися ним в улюбленій соцмережі

Популярні дописи з цього блогу

«Якщо хтось хоче вас принизити, значить…»: слова Харукі Муракамі, які вражають своєю мудрістю

6 речей, які ніколи не треба робити для чоловіка

13 речей, про які треба пам'ятати, коли життя б'є тебе по голові