Смажений короп в кукурудзяній шкірочці від пані Стефи

Якщо раптом, не дивлячись на спеку, вам хочеться з’їсти якогось білку, то риба напевно ліпша за м’яско. І сьогодні в ролі риби у нас короп, вірніше його філе. І це значить, що хрумкий і смачний смажений короп в кукурудзяній шкірочці, не буде затьмарений жодними прикрими остями (костями).

 

Кілограм короп’ячого (коропиного?!) філе - це 8-9 шматків, тобто досить багато. Спочатку я його замаринувала - трохи солі, трохи чорного перцю, сік і цедра з пів цитрини й залишки діжонської гірчиці. Гірчиця тут необов’язкова, бо тріо «сіль-перець-цитрина» працює просто ідеально.

 

Отже, рибки я натерла цим всім й поклала в холодильник на ніч (насправді досить кілька годин).

 

Далі все просто - рибку поклала на стільницю «на шкірку» і навскісними розрізами акуратно понадрізала м’ясо. Навіщо? - тут у мене є 2 причини. Насамперед, короп, як ми знаємо, костистий як холєра. І хоча в філе костей немає, та все ж 2-3 там можна надибати.  Тому я їх превентивно порозсікала ножем, ті, що помітила - витягла, а решта просто дістали шанс або просмажитися або бути поміченими. Ну і, друга причина - кукурудзяна мука попаде у розрізи, і зробить більшу площу для хрумкості.

 

Так от, я відволіклася на деталі. Надрізала коропа гострим ножем з періодом на ширину пальця. Неглибоко, десь на пів товщини філе.

 

Надрізану рибку запанірувала в кукурудзяній муці так, щоб крупа попала між прорізи. Якщо не маєте кукурудзяної муки - змеліть в кавомолці 2-3 ложки кукурудзяної крупи.

На пательню - олії, загріла до гарячої й виклала рибку надрізами вниз. Як підсмажилася з одного боку - перевернула на другий і підсмажила ще з боку шкіри. Всього це зайняло до 10 хвилин. Посмажену рибку виклала на цупку серветку, щоб ввібрався зайвий товщ (жир).

 

І знаєте що?

Цей смажений короп - це дуже, дуже добре! Кукурудзяна панірка не горить, не осипається, добре хрустить і має смак. До зимного ляґеру чи білого сухого просто те, що треба.

 

Авторка: Пані Стефа

Популярні дописи з цього блогу

Гороскоп на тиждень з 29 квітня по 5 травня 2024 року

9 відмінностей у поведінці розумних та обмежених людей

20 дивовижних цитат Агати Крісті, які допоможуть вам знайти вихід з будь-якої ситуації