Домашній чизкейк
СКЛАДНИКИ:
печиво
- 400 г.
цукор (4 + 1) - 5 ст.л.
масло вершкове - 100 гр.
яйця курячі - 2 шт.
сир (5-9%) - 3 уп.
сир плавлений ("Дружба") - 400 г.
сіль - 1 щіпка
лимон (цедра) - 1 шт.
ванільний цукор
цукор (4 + 1) - 5 ст.л.
масло вершкове - 100 гр.
яйця курячі - 2 шт.
сир (5-9%) - 3 уп.
сир плавлений ("Дружба") - 400 г.
сіль - 1 щіпка
лимон (цедра) - 1 шт.
ванільний цукор
Приготування:
1. Підготувати складники.
2. Печиво
покришити руками або пропустити через м'ясорубку до дрібної крихти (якщо будуть
зустрічатися крупинки - нічого страшного, так навіть краще). Ретельно змішати з
1 столовою ложкою цукру і м'яким вершковим маслом, повинно вийти тісто з крихт.
3. Рознімну
(обов'язково) форму для випічки змастити вершковим маслом, і з крихт зробити
дно і (за бажанням) бортики. Поставити в попередньо нагріту до 180 градусів
духовку на 7-10 хвилин, щоб дно злегка підрум'янилося.
4. У мисці
з'єднати сир, плавлений сир, яйця, 4 столові ложки цукру, 1 чайну ложку
ванільного цукру, цедру лимона. Змішати міксером до однорідної маси, спершу на
низькій швидкості, поступово її збільшуючи.
5. Перекласти
сирну масу в форму, злегка розрівняти та відправити в духовку на 30-35 хвилин.
Випікати при температурі 150-160 градусів. Коли корж підрум'яниться, витягнути
його з духовки й, не чекаючи, коли він охолоне, ножем акуратно провести уздовж
бортів, щоб відокремити від них пиріг. В іншому випадку, остигаючи, пиріг може
потріскатися на поверхні.
6. Дати чизкейку
охолонути (краще поставити на годину в холодильник), за бажанням посипати
тертим шоколадом, можна подавати з ягідним соусом.
СМАЧНОГО!