Домашній чизкейк



СКЛАДНИКИ:
печиво - 400 г.
цукор (4 + 1) - 5 ст.л.
масло вершкове - 100 гр.
яйця курячі - 2 шт.
сир (5-9%) - 3 уп.
сир плавлений ("Дружба") - 400 г.
сіль - 1 щіпка
лимон (цедра) - 1 шт.
ванільний цукор
 
Приготування:

1. Підготувати складники.

2. Печиво покришити руками або пропустити через м'ясорубку до дрібної крихти (якщо будуть зустрічатися крупинки - нічого страшного, так навіть краще). Ретельно змішати з 1 столовою ложкою цукру і м'яким вершковим маслом, повинно вийти тісто з крихт.

3. Рознімну (обов'язково) форму для випічки змастити вершковим маслом, і з крихт зробити дно і (за бажанням) бортики. Поставити в попередньо нагріту до 180 градусів духовку на 7-10 хвилин, щоб дно злегка підрум'янилося.

4. У мисці з'єднати сир, плавлений сир, яйця, 4 столові ложки цукру, 1 чайну ложку ванільного цукру, цедру лимона. Змішати міксером до однорідної маси, спершу на низькій швидкості, поступово її збільшуючи.

5. Перекласти сирну масу в форму, злегка розрівняти та відправити в духовку на 30-35 хвилин. Випікати при температурі 150-160 градусів. Коли корж підрум'яниться, витягнути його з духовки й, не чекаючи, коли він охолоне, ножем акуратно провести уздовж бортів, щоб відокремити від них пиріг. В іншому випадку, остигаючи, пиріг може потріскатися на поверхні.

6. Дати чизкейку охолонути (краще поставити на годину в холодильник), за бажанням посипати тертим шоколадом, можна подавати з ягідним соусом.


СМАЧНОГО!

Популярні дописи з цього блогу

Як стати самодостатньою: 10 правил впевненої в собі жінки

Як навчитися говорити «ні» та перестати догоджати довколишнім

Будь одна, поки не зустрінеш того, хто старатиметься для тебе