Як стати самодостатньою: 10 правил впевненої в собі жінки

Як стати самодостатньою: 10 правил впевненої в собі жінки

Чим відрізняються самодостатня жінка від залежної та як стати незалежною, але успішною у стосунках.

 

1. Я обираю себе та вмію самостійно приймати рішення

Тільки ми самі знаємо, що найкраще для нас. Ми інтуїтивно відчуваємо, коли зраджуємо собі та своїм цінностям, але іноді боїмося про це сказати та відстояти власну думку, своє бачення ситуації, свої рішення. Іноді ми настільки боїмося втратити будь-що - чоловіка, роботу, схвалення довколишніх, що готові зраджувати собі. Спершу в дрібницях, потім, у важливіших питаннях. Треба мати внутрішню силу й відвагу, щоб сказати, що важливо для тебе. І бути готовою до того, що якщо людина не готова почути й прийняти твої цінності, то вона може піти. Але парадокс у тому, що саме чесність із собою та з іншими створює ближчі та довірливіші стосунки.

 

2. Мій настрій та стан не залежать від довколишніх

Наша цілісність проявляється в тому, як ми реагуємо на настрій та вчинки інших людей. У тому числі - коханого чоловіка. Якщо будь-яка критика чи пропущений дзвінок викликають у тебе депресію, то це свідчить про те, що ти НЕ є в гармонії з собою. Нас найбільше ранить те, що резонує з нашими заборонами самій собі чинити так чи навпаки, неприйняттям цих якостей у собі. Тому перш ніж звалювати на інших докори чи лити сльози, розберися у собі: чому ти так реагуєш? На який «улюблений» мозоль тобі постійно наступають?

 

Рекомендую прочитати:

Якщо вас щось дратує, значить з вас це стирчить

 

З нами відбувається лише те, чому ми дозволяємо відбуватися. Як тільки ми розбираємося собі, все починає кардинально змінюватися. Що незалежнішими ми стаємо, то менше нас провокують і дратують.

 

 

3. Я займаюся тим, що мені подобається

Коли жінка займається улюбленою справою, вона натхненна, захоплена і сповнена енергії. Саме енергія, що нас переповнює, є магнітом, який привертає до нас увагу. Довколишні, особливо чоловіки, відчувають наше захоплення. Будь-якого чоловіка збуджує жінка, яка має улюблену справу. Її очі горять, її переповнює пристрасть до життя, її думки зайняті не лише ним. І це знову ж таки про сміливість бути собою і слідувати за своїми бажаннями. А якщо улюблене заняття приносить ще й гарний дохід, то тоді чоловік розуміє, що ти обираєш його не тому, що потребуєш його грошей, а тому, що він тобі цікавий як особистість.

 

4. У мене є свої інтереси, захоплення, справи, які я не готова кинути заради чоловіка

Є така гарна метафора: коли дві краплі зливаються в одну, вони розчиняються одна в одній і втрачають себе, а коли дві запалені свічки починають горіти разом, полум'я стає більше, але кожна з них продовжує нести власне світло. Наша захопленість улюбленим хобі чи особистісним розвитком дозволяє нам зберегти індивідуальність та унікальність, не стаючи тінню чоловіка, а навпаки, відкриваючи йому нові грані життя. Важливо дотримуватися балансу: не кидати все заради чоловіка і не кидати чоловіка заради всього. Відома психологиня, коуч та письменниця Мерилін Аткінсон сказала, що 12 годин на тиждень пара має проводити разом, а решту часу треба присвячувати чомусь іншому. І тоді ваше життя буде повним й насиченим, а не нудним й монотонним.

 

Рекомендую прочитати:

5 помилок жінок з низькою самооцінкою

 

5. У мене є своє коло спілкування, друзі та шанувальники

Спілкування з іншими людьми надихає та розвиває, дає можливість по-новому поглянути на себе та на світ. І якщо жінка замикається в маленькому сімейному світі чи маленькому світі стосунків з чоловіком, то в певний момент потрапляє в пастку однотипних думок і реакцій. Вона стає передбачуваною, залежною та нудною. Коло друзів та шанувальників зберігає свіжість сприйняття, обмін новою інформацією, знаннями, а також відчуття того, що ти цікава багатьом людям і чоловікам у тому числі. Важливо, що ти лише спілкуєшся з іншими чоловіками, але в жодному разі не зраджуєш свого коханого, оскільки це руйнує близькість. Інтерес інших чоловіків тримає в тонусі не лише тебе, а й твого чоловіка, який розуміє, що перебуває у конкурентній боротьбі, і не факт, що пальма першості завжди буде у нього. Це надає стосункам легкої непередбачуваності й водночас робить їх міцнішими.

 

6. Я не розкриваю всі свої таємниці та проблеми

Вміння про щось змовчати також посилює інтерес та бажання пізнати жінку глибше. Коли жінка надто відверто ділиться подробицями власного життя - своїми дрібними болячками чи проблемами, втрачається вуаль загадковості та романтизму. У такі моменти інша людина починає почуватися патологоанатомом, перед яким вивертають усі нутрощі. Не дивно, що після цього зникає не лише потяг, а й бажання спілкуватися. Та й сама думка про те, що у вас є маленькі таємниці, хвилює і збуджує.

 

7. Я не дозволяю нехтувати собою, принижувати й не поважати себе

Іноді ми плутаємо прийняття з потуранням. Прийняття - це коли ми розуміємо, що у кожного власний шлях і власні прояви, поважаємо людину, як окрему особистість, і одночасно не дозволяємо їй порушувати наші кордони. Чіткі правила, що для тебе прийнятно, а що ти не терпітимеш за жодних обставин, змушують дослухатися до тебе і поважати твої цінності. Важливо про це говорити й домовлятися, не звинувачуючи, але твердо заявляючи про свою позицію та принципи, почуття та очікування в дійсно важливих для тебе питаннях.

 

8. Я доглянута, добре одягнена, освічена

Самодостатня жінка знає собі ціну і вкладає в себе час і гроші. Те, як ми ставимося до себе, наскільки ми цінуємо себе, визначає і те, як інші ставляться до нас і цінують нас. Коли жінка забуває про себе, не розвивається, не купує собі гарний одяг і не доглядає за собою, чоловіки - та й усі довколишні - розцінюють це як її неповагу до себе і дозволяють собі так само ставитися до неї. Але насправді річ навіть не в тому, що думають чи як сприймають нас чоловіки, а в тому, що любов до себе наповнює нас енергією, натхненням та радістю!

 

Рекомендую прочитати:

Як підвищити самооцінку та полюбити себе

 

9. Я не влаштовую істерики з мізерних приводів

Мудра та самодостатня жінка вирізняється врівноваженістю та вмінням контролювати свої емоції. Це не означає, що вона завжди терпляча та спокійна. Вона може влаштувати істерику, коли всередині абсолютно спокійна і залишатись зовні спокійною, коли всередині вирує ураган емоцій. Саме цей контраст і надає їй пікантності, а стосункам гостроти. Але всі її «виступи» чітко вивірені й продумані, і саме це наділяє її такою силою й робить такою, що запам'ятовується. Коли ж жінка надто часто істерить, це лише свідчить про її невпевненість у собі та внутрішню розбещеність.

 

10. Я обираю найкраще і не погоджуюсь на менше

Самодостатня жінка може дозволити собі бути самою собою, відстоювати свої принципи, займатися улюбленими справами, спілкуватися та жити повнокровним життям, не зациклюючись на чоловікові й при цьому завжди знаходити для нього час та дарувати йому кохання, нічого не вимагаючи натомість. Але при цьому вона може дозволити собі обирати найкращого для себе чоловіка, усвідомлюючи свої переваги й приймаючи свої недоліки, і знаючи, що краще бути самою, ніж з ким доведеться. І самотність не робить її нещасною, а навпаки - дозволяє перебувати в гармонії із собою, не витрачаючи себе на не гідні її стосунки, зустрічі чи справи. Обираючи найкраще, ти стаєш сильнішою.

Популярні дописи з цього блогу

9 відмінностей у поведінці розумних та обмежених людей

Гороскоп на тиждень з 29 квітня по 5 травня 2024 року

20 дивовижних цитат Агати Крісті, які допоможуть вам знайти вихід з будь-якої ситуації