Як жити в гармонії з собою


Жоден з тих людей, яких ви зустріли на вашому життєвому шляху, не з'явився там марно. Кожен, з ким ми взаємодіємо, змінює нас і наше ставлення до довколишнього світу. 
Хтось нас вчить бути терпимими, мудрішими, або сильнішими.
Хтось допомагає стати добрішими або, навпаки, більш жорсткими й непримиренними.

Як жити в гармонії з собою

Приказка «який голос, такий і відголос», сповна відображає стиль спілкування з довколишніми. Якщо ви постійно похмурі, незадоволені чимось, відповідаєте різкістю на будь-яке зауваження, то не варто очікувати, що вам посміхатимуться й даруватимуть компліменти.

Змініть своє ставлення, налаштуйте себе на позитив і з часом ставлення до вас покращиться. 
З іншого, боку, якщо ви занадто чуйні, готові прийти на виручку за першим покликом, то люди перестають це цінувати й користуються собі на втіху. Тоді вам треба вчитися бути твердішим, рішучішим. Почніть говорити «ні», якщо вам не хочеться виконувати роботу, яку намагаються на вас спихнути. Вас почнуть поважати та звертатися за допомогою лише в крайніх випадках.

Змінюється все. Навіть гори. 
Не слід очікувати, що людина залишиться такою ж, якою ви її знали 5 років тому. З часом змінюються звички, погляди на багато речей. Не турбуйтеся, якщо хтось, з ким ви весь час проводили разом, став рідше дзвонити. Краще зрідка із задоволенням спілкуватися, ніж зустрічатися щодня, не знаючи, що сказати один одному.

Не намагайтеся втримати того, хто вже не з вами. 
Це марна справа. Відпустіть і він згадуватиме про вас з ніжністю в серці. Якщо наполягатимете - поринете в море негативу.

Не ображайтеся на людей, і вам не доведеться їх пробачати. 
Образа роз'їдає вас, як кислота, ви постійно переживаєте в собі момент нанесення вам моральної шкоди. 

Скажіть собі: ця людина має право чинити, так, як вважає потрібним. До мене це не має жодного відношення. 
Згадайте притчу про мудрого старця, якого постійно ображали в одному селищі. Люди обзивали його лайливими словами, а він говорив їм: «Спасибі». Вони здивувалися, як можна спокійно посміхатися й дякувати за лайку. Він їм відповів, що в сусідньому селі йому пропонували дах над головою та їжу. Але йому це було не потрібно, і він відмовився, подякувавши людям за запропоноване. А тут він не бере собі їхні лайливі слова. Вони йому теж не потрібні.
Не беріть собі те, що вам неприємно, звільніть себе від непотрібного сміття, вибачте тих, хто вже образив вас, і не засмучуйтеся більше.
Вам це не потрібно.

Цінуйте своїх близьких. 
Так, часом з ними нелегко. Але хто сказав, що вони зобов'язані бути такими, якими ви хочете їх бачити? Любіть їх за те, що вони поруч, адже це не триватиме вічно. Цінуйте їхню індивідуальність, і примхи, і неправильність. Адже саме це вам колись подобалося. 

Любіть себе і цінуєте близьких. Це найголовніші люди у вашому житті.

Популярні дописи з цього блогу

Якщо ти вже вирішила піти, то йди лише один раз: 8 дорогоцінних заповідей для жінок

Жіноча гординя у стосунках із чоловіками

«Нікому ніколи нічого не пояснюй, тому що...»: геніальні слова Аль Пачіно