12 речей, які треба викинути, щоб зберегти здоров'я


Якщо вам не байдуже ваше здоров'я, подивіться, з якими речами потрібно давно розлучитися або замінити на нові.

Ароматизовані спреї для повітря
Вони містять хімічні речовини, які у великих дозах можуть бути дуже небезпечні для людини. Якщо у вас є проблеми з запахом в будинку - шукайте джерело й усувайте його замість розпилення аерозолів.

Газовані напої
Содові та різноманітні газовані напої смачні. Але завжди пам'ятайте, вчені вже підтвердили, що штучні підсолоджувачі, які знаходяться в складі будь-якого газованого напою - шкідливі! Коли ви хочете пити - пийте воду. Якщо ви хочете щось солодке - пийте натуральний сік.

Старі кросівки
Якщо ви займаєтеся спортом, ви знаєте, що спортивне взуття дуже важливе. Однак термін життя кросівок не повинен перевищувати 6 місяців, інакше у вас може з'явитися грибок.


Стара зубна щітка
Всі стоматологи світу рекомендують своїм пацієнтам змінювати свою зубну щітку щомісяця.

Зайві речі
У всіх є речі, які не використовуються взагалі або використовуються, але вкрай рідко. Сюди ж можна віднести сувеніри та подарунки, які роками припадають пилом, займають місця, деякі навіть набридли чи не подобаються, але викинути рука не підіймається. Утилізуйте речі, які ви не використовували впродовж одного року - віддайте, продайте, передаруйте, але звільніться від зайвих речей.

Стара їжа та продукти в холодильнику
Якщо ви відкриєте свій холодильник, то швидше за все виявите там ті продукти та їжу, яку вже давно слід було викинути. Також перегляньте вміст полиць, перевірте терміни придатності круп, консервів і т.д. Викиньте пакетики зі спеціями, які лежать у вас відкритими більше ніж 3 місяці, і замініть їх новими.


Протермінована косметика
Чи знаєте ви, що, наприклад, на вашому косметичному олівці можуть утворюватися шкідливі мікроорганізми, а ви підводите ним очі щодня. Рекомендовано змінювати олівець для очей 1 раз в три місяці, навіть якщо він у вас ще не закінчився. Регулярно перевіряйте свою косметику та оновлюйте її. До речі, сонцезахисні лосьйони та спреї мають короткий термін придатності. Куплений торік засіб, вже не буде ефективний в цьому році. Ніколи не користуйтеся протермінованим і у вас не буде проблем зі шкірою.

Місткість для зберігання контактних та кольорових лінз
Їх слід змінювати раз в три місяці, але багато людей продовжує цей період до року. Це може спричинити запалення очей.

Брудні та засмічені фільтри
Багато людей ігнорують зміну фільтрів в побутовій техніці. Насправді, там збирається пил та бруд, який може серйозно нашкодити вашому здоров'ю.


Старі бюстгальтери
Бюстгальтери не зношуються довгий час, однак це не привід довго їх носити. Вони мають властивість розтягуватися і в підсумку погано підтримують груди, що загрожує не лише поганим зовнішнім виглядом, але й проблемами зі здоров'ям. Регулярно оновлюйте гардероб новою білизною. Це не лише питання моди.

Мочалки та кухонні губки
Губка, якою ви миєте посуд, є одним з найбрудніших предметів у вашому будинку. Навіть брудніша від туалету. Вона збирає мікроби всередині себе. Це стосується й мочалки.

Дошки для різання
У кухонній дошці зберігається дуже багато мікробів (навіть якщо ви їх не бачите - це не означає, що їх там немає). Там бактерії починають розмножуватися. Регулярно міняйте кухонні дошки.
______________________

Популярні дописи з цього блогу

6 речей, які ніколи не треба робити для чоловіка

«Якщо хтось хоче вас принизити, значить…»: слова Харукі Муракамі, які вражають своєю мудрістю

Оберіть фігуру та дізнайтеся про себе «приховану правду»