11 крутих порад для старшокласників


Обов'язково покажіть цю статтю вашим дітям.

Кажуть, що ці правила в одній зі шкіл США озвучив Білл Гейтс. Їх сенс у тому, що реальне життя досить суворе і часом навіть жорстоке. Ніхто й ніщо не даватиметься просто так.

 

Він підкреслив, що «щоденне навчання оптимізму й політкоректності формує покоління, яке далеке від реальності, а це неминуче спричинить невдачі у дорослому світі».


11 правил, які підлітки ніколи не дізнаються у стінах школи:

1. Життя несправедливе - з цим фактом слід змиритися.

2. Світу наплювати на твоє самопочуття й самоповагу. Світ очікує від тебе якихось досягнень, перш ніж взяти до уваги твоє відчуття власної гідності.

3. Дуже малоймовірно, що тобі платитимуть високу зарплатню одразу після закінчення школи. Ти не станеш віцепрезидентом компанії з лімузином й особистим шофером, поки ти не заслужиш цього.


4. Якщо ти думаєш, що твій вчитель суворий та вимогливий, - почекай знайомства зі своїм босом. На відміну від вчителя, твої стосунки з босом залежатимуть від того, як ти справлятимешся зі своїми завданнями.

5. Готувати бургери в МакДональдзі - не нижче твоєї гідності. Твої прадіди назвали б будь-яку, навіть таку, роботу «чудовим шансом».

6. Не поспішай звинувачувати у кожному промаху своїх батьків. Не скигли та не цяцькайся зі своїми невдачами, вчися на них.

7. До твого народження твої батьки не були такими нудними й нецікавими людьми, якими вони видаються тобі зараз. Вони стали такими, заробляючи на твоє безтурботне дитинство, відпираючи твій одяг й слухаючи твою нескінченну балаканину про те, який ти класний. Тому, перед тим як вирушати рятувати ліси Амазонки від знищення жадібним поколінням твоїх батьків, спробуй для початку навести порядок у власній кімнаті.


8. Твоя школа скасовувала поділ на переможців й невдах, а от життя - ні. У деяких школах припинили ставити погані оцінки й дозволили скільки завгодно разів складати тест. Це не має жодної відношення до того, що відбувається в реальному житті.

9. Життя не розділене на семестри, літніх канікул в ньому не існує, і дуже мало роботодавців зацікавлені в тому, щоб допомогти тобі знайти власне «я». Тобі доведеться робити це у свій особистий час.

10. Не плутай реальне життя з тим, що показують по телевізору. У житті людям доводиться більшу частину часу проводити не в кав'ярні, а на робочому місці.

11. Підтримуй добрі стосунки з «очкариками-ботанами». Цілком ймовірно, що один з них колись стане твоїм начальником.

Популярні дописи з цього блогу

Якщо ти вже вирішила піти, то йди лише один раз: 8 дорогоцінних заповідей для жінок

Жіноча гординя у стосунках із чоловіками

«Нікому ніколи нічого не пояснюй, тому що...»: геніальні слова Аль Пачіно