Публікації

Домашній чизкейк

Зображення
СКЛАДНИКИ: печиво - 400 г. цукор (4 + 1) - 5 ст.л. масло вершкове - 100 гр. яйця курячі - 2 шт. сир (5-9%) - 3 уп. сир плавлений ("Дружба") - 400 г. сіль - 1 щіпка лимон (цедра) - 1 шт. ванільний цукор   Приготування: 1. Підготувати складники. 2. Печиво покришити руками або пропустити через м'ясорубку до дрібної крихти (якщо будуть зустрічатися крупинки - нічого страшного, так навіть краще). Ретельно змішати з 1 столовою ложкою цукру і м'яким вершковим маслом, повинно вийти тісто з крихт. 3. Рознімну (обов'язково) форму для випічки змастити вершковим маслом, і з крихт зробити дно і (за бажанням) бортики. Поставити в попередньо нагріту до 180 градусів духовку на 7-10 хвилин, щоб дно злегка підрум'янилося. 4. У мисці з'єднати сир, плавлений сир, яйця, 4 столові ложки цукру, 1 чайну ложку ванільного цукру, цедру лимона. Змішати міксером до однорідної маси, спершу на низькій швидкості, поступово її збільшуючи. 5. Перекласти си

5 порад, як зробити робочий день приємнішим

Зображення
Сучасне суспільство влаштоване так, що велику кількість часу людина проводить на роботі. Мало хто може похвалитися тим, що це приносить йому задоволення. Однак, існує кілька методів, які допоможуть скрасити робочі будні, а, можливо, навіть навчать відчувати радість від виконання рутинних обов'язків.   1. Позитивний настрій вранці Робочий день, який був розпочатий в поганому настрої, приречений на безрадісне завершення. Добираючись до офісу, варто подумати про те, які позитивні моменти готує цей день: можливо, особливу радість принесе зустріч з колегами або запускання нового цікавого проєкту. Комусь надають бадьорості заохочення матеріального характеру - думка про купівлю нової речі, яку можна буде дозволити собі після зарплати, якщо добре працювати впродовж місяця. 2. Комфортне робоче місце Здавалося б, банальна порада, але її ефективність важко переоцінити. Всього кілька деталей - таких, як сімейні фотографії і улюблена статуетка - перетворять холодну офісн

Рецепт паски відомої галицької господині Дарії Цвек

Зображення
Дарія Цвєк досі залишається найвідомішою українською народною кулінаркою. Сьогодні пропоную сімейний та улюблений рецепт великодньої паски пані Дарії.   Дарія Цвєк так описувала ритуал випікання великодньої паски:   Жінки колись дотримувалися особливої традиції при замісі тіста. У той час не смів ніхто прийти до хати, бо тісто могло не вдатися.    Господиня молилася при замісі, і на замішаному тісті долонею робила знак хреста. Перед замісом мука повинна бути загрітою біля печі, її два рази просівали. Господиня вбирала чисту сорочку і довго мила руки.    Якщо паска вдавалася, то була гордість господині на все село.    Вдала паска - це був прогноз на рік для всієї сім’ї.     Верх паски перед печенням прикрашали з тіста: наверх укладали хрест, як символ терпіння Христа, між раменами хреста укладали з тіста птички-зозульки, як символ довголіття.    Кругом укладали колоски, сформовані з тіста, як символ урожаю. Дотримувалися тої особливої церемонії не тільки при