4 важливих поради для виховання доньки

Виховання дівчинки важливе для формування правильної особистості в майбутньому. Багато батьків допускають в цьому важливому процесі деякі помилки.
Ви ж хочете, щоб ваша улюблена дівчинка стала щасливою та змогла знайти свій шлях у житті.

1. Не ставте головною метою вдале заміжжя

Ваша дочка повинна розуміти, що крім заміжжя і дітей існує безліч інших інтересів і цілей. Не переконуйте її, що головне вдало вийти заміж і якмога швидше. Поясніть, що в житті вона повинна мати різні хобі та уподобання. Шлюб не причина для жертвування власними бажаннями.

В житті є важливі етапи, які вашій дочці слід пройти. Початковою сходинкою є отримання якісної освіти. Потім їй належить вибрати сферу, в якій їй сподобається працювати, і почати будувати кар'єру. На життя необхідно заробляти багатьом жінкам. Не кожен чоловік зможе утримувати цілу сім'ю, тим більше, якщо виростити велику кількість дітей.


2. Навчіть ставити себе на перше місце

Якщо вашій дочці пощастило з роботою та з вдалим шлюбом, не дозволяйте їй закидати себе. Зручне життєве становище - не привід для відмови від власних бажань та примх. Вона не зобов'язана ставити інших вище себе. Чоловік або діти не є головними в сім'ї. Дівчинка заслуговує і нову сукню, і смачну їжу, і будь-який інші речі. Їй не потрібно економити на собі. Адже будь-якому чоловіку набагато приємніше бачити свою жінку з щасливою посмішкою на обличчі.

3. Не змушуйте дочку бути ідеальною в усьому

Не варто постійно вказувати на помилки або недоліки дівчинки. Навіть найменші зауваження намагайтеся не висловлювати. Вона не повинна бути ідеальною. Так як ви є найближчою для неї людиною, ваше невдоволення сильно зачепить її. Дівчата по своїй натурі дуже чутливі. Тому вони заслуговують м'якого звернення. Не виділяйте її недоліки. Можливо, щось ваша дочка робить не так, як вам хочеться. Однак, так вона вчиться, це її шлях і життєве завдання. Краще висловлюйте в її сторону лестощі та похвалу. Це стане гарною підтримкою для дівчинки. Поясніть їй, що якою б вона не була, вона зустріне людину, яка полюбить її, незважаючи на можливі недоліки.


4. Дозвольте своїй дочці мати власні секрети та таємниці

Дівчаткам необхідний особистий простір. Навіть найдружніших та найтепліших сім'ях у кожного члена сім'ї має бути своя територія. Люблячі люди намагаються створити максимально комфортну обстановку своїм близьким. Хай у вашої доньки з'являться секрети. Не намагайтеся влізти в її особисте життя або прочитати щоденник. Відмовтеся від тотального контролю та перегляду її телефону. Постарайтеся довіритися доньці. Вона не засмутить і не образить вас навмисне. Дозвольте їй любити вас за ваше розуміння та підтримку. Не бійтеся того, що дочка щось приховає від вас. Згадайте свою молодість. Напевно і у вас були таємниці, які краще не знати батькам.
___________________________

Вас може зацікавити:

Популярні дописи з цього блогу

«Нікому ніколи нічого не пояснюй, тому що...»: геніальні слова Аль Пачіно

Якщо ти вже вирішила піти, то йди лише один раз: 8 дорогоцінних заповідей для жінок

Жіноча гординя у стосунках із чоловіками