На чому можна економити, а на чому ні


Ви сотні разів обіцяли собі економити, не ходити на сезонні розпродажі в торгові центри та не скуповувати по акції якісь дрібнички, і все марно? 
 
У розподілі та економії бюджету дуже важливо зрозуміти, що можна оптимізувати, а на які речі потрібно витрачати кошти!
     
Можна заощаджувати на:

Дозвіллі та відпустці
Зрозуміло, я не закликаю вас економити на відпочинку або забути про розваги чи подорожі. Але підписатися на розсилки авіакомпаній, щоб встигнути купити квиток зі знижкою, - чому б ні? Стильні апартаменти на Букінгу, замість сумнівного чотиризіркового готелю, красивий пікнік біля моря, замість вечері в переповненому туристичному ресторані - звучить не так уже й погано, згодні?
 
Іноді дешевше не означає гірше. Перевірено мною!
 

Витратах на транспорт
Як часто ви їздите на таксі просто «тому що лінь»? Купуєте дороге паливо для авто, точно знаючи, на якій заправці наповнити бак було набагато вигідніше? Чи користуєтеся «разовими» талончиками на проїзд в громадському транспорті, розуміючи, що існують набагато вигідніші пропозиції? Здається, настав час щось змінювати.

Брендових речах
Купувати білу футболку в іменитого дизайнера за 100 євро, коли точно таку саму можна замовити в інтернет-магазині за 5? Погодьтеся, це дуже дивна логіка. Зрозуміло, я не проти шопінгу. Але при купівлі базових речей краще дивитися на якість, а не на маркування (і витратити зекономлені кошти на дійсно варте вкладення - на хорошу сумку, наприклад).

Каві
І інші дрібні витрати в стилі to go. Якщо ви порахуєте, скільки грошей з вашого бюджету витрачається на дрібниці, повірте, ви жахнетеся. І кава - найкращий приклад. Стаканчик перед роботою, інший - в обідню перерву, ще один - перед важливою робочою зустріччю. Тепер помножте цю кількість на сім днів (точніше, п'ять) і подумайте, чи дійсно вам потрібно стільки кофеїну і чи не краще вкласти кошти в купівлю кавоварки. Повірте, це скоротить ваші кавовитрати вдвічі, а то й втричі!

 
Водночас в жодному разі не економте на:

Косметиці для догляду
Здоровий вигляд - це дуже важливо. І часто «бабусині» засоби (звісно, більш бюджетні) не дають потрібного ефекту. Економити на якісних кремах, масках та іншій косметиці для догляду не варто. Інше питання, що вам зовсім не потрібно купувати 40 дорогих баночок - ви цілком можете скоротити цю кількість до більш прийнятних цифр. Головне - якість, а не кількість.

Здоровому харчуванні
Завжди думайте про те, що ви їсте, - це запорука вашого здоров'я, самопочуття та чудового зовнішнього вигляду. В жодному разі не купуйте більш шкідливу і менш якісну їжу просто тому, що вона дешевша. Звичайно, вибір органічної їжі та купівля фермерських продуктів збільшить середню ціну вашого споживчого кошика, але економити на якості харчування просто нерозумно та недалекоглядно. І ще, їсти лише гречку пару тижнів, щоб придбати нові туфлі, - верх безумства.

Спідній білизні
Класика, про яку пишуть всі жіночі журнали та форуми, залишається класикою. Красива білизна підвищує самооцінку! До речі, під словом «красива» я маю на увазі не рюші та мереживо)

Спорті
Басейн, йога, танці або просто заняття в спортзалі поруч з будинком - все, що допомагає вам почуватися краще і, як бонус, мати добрий вигляд, - це інвестиція в себе. Не можна економити на власному здоров'ї та тілі, як, втім, і на освіті.
 
Що скажете?
 
Сподобалася стаття? Поділіться нею з друзями

Популярні дописи з цього блогу

6 речей, які ніколи не треба робити для чоловіка

«Якщо хтось хоче вас принизити, значить…»: слова Харукі Муракамі, які вражають своєю мудрістю

Оберіть фігуру та дізнайтеся про себе «приховану правду»