Як визначити, ким виявиться людина: спорідненою душею чи життєвим уроком


  Деякі люди приходять в наше життя, щоб дати певний урок...

Найчастіше ті, кого ти любиш, поділяються на дві категорії: споріднені душі й учителі. Партнери першого типу - це любов всього твого життя, з якою призначено бути разом, поки смерть не розлучить вас. А другі - це люди, з якими, попри любов, нічого не вийде, але їм судилося дати тобі важливий урок.

 
Бувають взаємини, які, хоч й були болючими, багато чому тебе навчили.
Буває й так, що ти відчайдушно намагаєшся зберегти стосунки, у яких просто немає майбутнього...

Як визначити, що ця людина з'явилася у твоєму житті, щоб чогось навчити:
Як правило, ці люди стають партнерами в стосунках, які з тієї чи іншої причини виявляються невдалими. І часто ти заздалегідь знаєш, що нічого не вийде. Але ... але ти все одно їх розпочинаєш. Ймовірно, для того, щоб відчути себе потрібною. Або, можливо, просто любиш його набагато сильніше, ніж він тебе, й не хочеш відпускати, не зважаючи на безперспективність.

Це ті люди, у відносинах з якими ти, як правило, робиш безліч помилок, на яких вчишся, стаючи набагато мудрішою й трішки сумнішою.

«Вчителі» відрізняються тим, що перебувають поруч до того часу, поки ти не засвоїш урок, або поки не наберешся сміливості залишити їх у минулому. У більшості випадків уроком є усвідомлення необхідності любові й поваги до себе, або ж розуміння, які якості тобі справді варто шукати в потенційних партнерах.

Коли ти не розумієш, що сенс цих відносин був у тому, щоб чогось навчити, то несеш отриманий негатив далі. На жаль, це впливає на наступні відносини далеко не найкращим чином. Наприклад, часті сварки з колишнім партнером можуть привести до того, що ти починаєш миттєво переходити в наступ через кожну дрібницю - просто тому, що так чинив твій «учитель».

Однак негативних наслідків можна уникнути, якщо після завершення таких відносин ти обдумаєш всі скоєні помилки й зробиш висновки, а не одразу ж кинешся у вир нових відносин. У цьому випадку твій колишній партнер дійсно стане вчителем, й ти згадуватимеш час, проведений в його компанії, як важливий період життя, а не як щось, витрачене даремно.

 
Як визначити, що твій партнер - це та сама споріднена душа, про яку ти завжди мріяла:
Як правило, ти знаходиш цю людину без жодних зусиль - просто тому, що вам судилося зустрітися на життєвому шляху. Коли ви перебуваєте разом, то розумієте, що підходите один одному, немов рука рукавичці. Ваші відносини не напружені й неприродні. Коли ви разом, здається, що так і повинно було бути завжди.

З ним не доводиться шукати причини, через які ти «повинна» його любити. Любов до нього здається настільки ж природною, як сонячне світло й те, що після зими настає весна.

З ним тобі приємно як мовчати, так і говорити - про що завгодно. Скільки б разів ви вже про це не говорили, наскільки б серйозними, жартівливими, мудрими або незрозумілими не були теми розмов, вони все одно будуть здаватися свіжими й цікавими.

 
Що ж робити, якщо партнер належить до категорії «вчителів»?

Найчастіше ми дуже часто намагаємося перетворити наших «вчителів» життя в споріднені душі, хоч це й неможливо. Нам дуже хочеться, щоб бурхлива любов, повна злетів та падінь, тривала вічно. Ми рідко визнаємо безперспективність таких відносин, поки партнер сам не піде, зійшовшись з по-справжньому відповідною  людиною.

І навіть коли відносини розвалюються на частини, а всі спроби їх склеїти ні до чого не приводять, ти все одно живеш надією. Переконуєш себе в тому, що ваш зв'язок куди глибше й міцніше, ніж здається.

Якщо ти починаєш усвідомлювати, що твої відносини відносяться саме до такої категорії, варто прийняти один простий факт... Це дуже нездорові відносини. У союзі зі спорідненою душею ти не перебуватимеш в стані постійного стресу і занепокоєння, щодня побоюючись, що все, над чим ти так довго працювало, ось-ось розвалиться. Не намагайся переконати себе в тому, що це нормально, тому що це зовсім не так. Тому що ти заслуговуєш більшого.

Тобі справді не варто намагатися утримувати біля себе невідповідну людину - тому що одного разу у твоє життя увійде споріднена душа, й тоді ти відчуєш, що все дійсно так, як має бути, що все на своєму місці.

Будь терпляча, й це станеться в належний час. Але поки цього не сталося, вчися на власних помилках й мудрішай.

Популярні дописи з цього блогу

6 речей, які ніколи не треба робити для чоловіка

«Якщо хтось хоче вас принизити, значить…»: слова Харукі Муракамі, які вражають своєю мудрістю

Кохання чи співзалежні стосунки? 11 головних відмінностей