Уроки елегантного старіння: 10 заповідей зрілої французької жінки

Уроки елегантного старіння: 10 заповідей зрілої французької жінки
Франція - це країна, де майже кожна жінка за 50 має просто шикарний вигляд. Вона спокійно одягає спідницю вище колін, не звертає увагу на свій вік, й просто виглядає, а точніше відчуває себе прекрасно. 

 

Вона не боїться старіти, й цілком задоволена своїми зморшками, тому що теж вміє їх носити.
 
Тож, представляю вам 10 правил красивого старіння з книги «Уроки з Франції: Харчування, Фітнес, Сім'я» Ребеки Плантьє.

1. Активний спосіб життя має бути не до старості, а до смерті. 

Спорт - це неодмінна частина французької культури. 

Француженки ходять в походи, займаються скелелазінням, плавають на каяках, грають в теніс, бігають парками підтюпцем, катаються на лижах. Це їхній спосіб життя. Навіть під час відпустки вони вважають, що краще їхати туди, де вони зможуть відпочити активно, а не просто полежати на сонці.

2. Почуття гумору, як потужний антиоксидант. 

Сарказм допомагає французьким жінкам вільніше й спокійніше ставитися до свого віку. У жодній іншій мові немає стільки жартів й приказок про те, що «після 50 років життя тільки починається», і що «друга молодість приходить в 60».

3. Хороша їжа як релігія. 
 
Всі знають, що французи одержимі їжею, але секрет у тому, що вони їдять маленькими порціями, й лише вишукану їжу. І з віком ця особливість лише зміцнюється. 

За фінансової можливості француженки починають частіше ходити в кафе й ресторани, насолоджуючись мініатюрними порціями, вином та гарною компанією.

4. З віком француженки дозволяють собі більше, а не менше

Коли діти підростають й не потребують багато опіки, французькі жінки починають більше уваги приділяти собі. Вони витрачають більше грошей на власні задоволення, більше подорожують, купують дорогі та якісні речі. 

У Франції немає бабусь, які б тішили онуків подарунками чи доглядали б їх - вони витрачають час та гроші на себе.

5. З віком француженки купують менше одягу, але дорожчого й кращої якості. 

Вони надають перевагу кашеміру, шовку, добротному й зручному взуттю та, як мінімум, одній дорогій сумці. Все це становить елегантний стиль жінки у віці.

6. З віком вони стають більш соціально активними. 

Французькі жінки не сидять вдома перед телевізором, вони ходять в кіно, театри, подорожують країною. А це вимагає завжди гарного зовнішнього вигляду: ідеальної зачіски, чудового стилю, доглянутих рук, красивого одягу, й обов'язково зручних туфель.

7. Вік - це не захворювання, він не потребує лікування. 

Француженкам комфортно в їхньому віці й з їхніми зморшками. Вони навіть вважають відсутність зморшок ознакою розумової відсталості, а це, звісно ж, не привід для заздрості. У Франції більше популярні натуральні косметичні процедури, а не пластика чи ботокс.

8. Ви можете в будь-якому віці носити те, що хочете, головне, щоб це було вам до лиця. 

Француженки у віці не припиняють носити спідниці вище колін чи приталені легінси. Вони вважають, що не можна бути надто старою, щоб робити щось. Просто з віком може змінюватися смак та уподобання, і все ж таки, в жодній країні ви не побачите стільки 60-річних жінок в мінісукнях та джинсах скіні.
 
9. У них немає вікових обмежень для сексуальності чи статевого життя. 

У Франції друга молодість приходить після 50: жінка вже досягла певного успіху, багато чого навчилася, й час всім цим насолодитися.

10. З віком можна дозволити собі все, але в міру. 

І вино, і пізню вечерю, і сигарети. 

Навіть запеклі курці розуміють шкоду паління, але якщо не можуть відмовитися повністю, то залишають, наприклад, лише одну сигарету в день з кавою після сніданку.

Популярні дописи з цього блогу

Психологічний тест. Кому б ви допомогли у першу чергу?

9 неочевидних ознак низької самооцінки у жінок. Перевір себе

Найбільше в старості ми шкодуватимемо НЕ про те, що мало подорожували