9 ознак чоловіка, з яким не вдасться створити щасливу сім'ю

Чоловік, з яким неможливо побудувати нормальну, щасливу сім'ю, видає себе в перші місяці знайомства, якщо уважно придивитися. 


Виявивши в обранцеві явні ознаки одного з наступних 9 типів чоловіків, не варто сподіватися, що він зміниться, й довіряти його саморекламі та обіцянкам. Такий чоловік не просто «не ідеальний» чи «має недоліки», але взагалі не здатний до нормальних стосунків. З ним вас чекає лише розчарування і біль...

 

Що має насторожити в чоловікові:

 

1. Ознаки легковажного романтика чи афериста

Не встигли ви познайомитися, а він уже зізнається в коханні та робить пропозицію? 

 

Романтично! Але подумайте самі: людина, яка розуміє, що таке сім'я та відповідальність, або що стосунки - це глибока близькість, буде робити пропозицію практично незнайомій дівчині під впливом раптового зачарування? Така несерйозність властива швидше незрілому, інфантильному чоловікові.

 

Ще так себе ведуть шахраї, які розраховують вас швидше «звабити». Але навіть якщо цей чоловік не виявиться шлюбним аферистом, то все одно при найменших складнощах він з такою ж легкістю відмовиться від своїх намірів.

 

Він не готовий справлятися з труднощами. Такі чоловіки зазвичай легко дають багато обіцянок й беруть на себе багато зобов'язань, намагаючись справити враження й запевняючи у своїй надійності. Але дійсно надійні люди дуже рідко дають обіцянки, ретельно зважуючи спочатку, чи зможуть вони реально їх виконати. І частіше не обіцяють, а роблять.

 

2. Ознаки алкоголіка (або будь-якого залежного)

Мова не про те, що він зрідка пропускає пляшечку пива після роботи, а про залежність з усіма наслідками, що випливають. Схильність до залежності мають люди певного психологічного типу (залежний розлад особистості), з таким чоловіком побудувати нормальну сім'ю нереально. Він вважає за краще уникати проблем замість того, щоб їх вирішувати, а також принципово не відповідає за свої вчинки.

 

У цукерково-букетний період ви можете й не здогадуватись про те, що він любить випити або залежний від ігор. 

 

Як же визначити таку схильність? 

 

Зауважте, як та що він говорить. Такий чоловік часто говорить про себе в пасивному стані або вживає безособові мовні звороти, типу:

 

Приклади зізнань в коханні алкоголіка: «Я без тебе не можу!», «Ти - мій єдиний шанс на щастя!», «Лише ти зробиш мене щасливим!». Тут людина одразу визнає залежність свого щастя й навіть життя від когось іншого - в цьому випадку від вас. Може, вам приємно це чути, але не спокушайтеся - потім ви ж будете «винні» в його нещастях, і в тому, що він п'є чи грає. Якщо він обіцяє «заради вас» кинути свою згубну звичку, не вірте - добром це точно не закінчиться!

 

Якщо заради вас чоловік відмовляється від будь-якої шкідливої звички, «через вас» потім він і повернеться до неї

 

3. Ознаки хронічного невдахи

Підкуповують слова: «Лише ти мене розумієш!» Він скаржиться на життя, на обставини, на несправедливу долю, на батьків, на друзів, на колишніх, на те, що ніхто його не розуміє. Лає країну, начальство, сусіда, погоду... Така собі вічна жертва обставин. Вам попався невдаха. І скільки б ви з ним не няньчилися, він невдахою й залишиться. Це його життєва позиція, яка йому вигідна.

 

Наприклад, вона звільняє його від необхідності щось робити й дозволяє багато чого собі пробачати. Він же такий нещасний! - що з нього візьмеш? Навіть не сподівайтеся, що після того, як ви його пошкодуєте, підтримайте й розв'яжете його проблеми, він збадьориться й розвине бурхливу діяльність, як він вам обіцяє. Він просто знайде іншу причину страждати!

 

Якщо ви вважаєте, що як відповідь на допомогу він теж буде вас розуміти й розв'язувати ваші проблеми, то і тут вас чекає розчарування - його чутливість поширюється лише на нього, коханого. Людина, яка розуміє інших, не буде скаржитися на нерозуміння. Реакцією на ваше очікування від нього якогось вкладу в сім'ю будуть скандали, звинувачення й образи. І пошук того, хто його «зрозуміє» в його скаргах вже на вашу «стервозність».

 

4. Ознаки жінконенависника

Послухайте, що і як він говорить про своїх колишніх. Якщо чоловік відгукується про жінок, з якими у нього були стосунки, грубо й неввічливо, якщо він з гордістю розповідає: «Тоді я їй сказав: Та йди ти..., така-сяка!», То з цього можна зробити висновок про те, як він ставиться до жінок взагалі. Особливо якщо присутні висловлювання типу: «Всі баби - дури (або щось гірше)!», І взагалі будь-яке акцентування на непоборні гендерні відмінності.

 

Навіть якщо він при цьому звеличує Справжню Жінку, оспівуючи її «божественні» якості, - людиною він її все одно не визнає. Це проявиться яскравіше, як тільки він вважатиме що до стандартів «богині» якась жінка не дотягує - вона одразу стає «козою», негідною людського ставлення.

 

Чоловік, який зневажає жінок в принципі, вважає їх «другим сортом» і здатний їм грубити, буде з часом так само ставитися і до вас, скільки б не запевняв спочатку, що ви - «особлива» і на тих всіх «кіз» не схожа.

 

Треба одразу прощатися з чоловіком, якщо він обмовиться про те, як він вдарив (штовхнув, пригрозив, принизив - і таким чином поставив на місце) котрусь зі своїх колишніх, якщо не хочете ходити з синцями.

 

Все, в чому чоловік звинувачує колишніх, потім буде адресовано й вам!

 

5. Ознаки хама

Хам - це людина, нездатна поважати інших: їх інтереси, думку, особистий простір. Така людина не поважає себе - й це не лікується. Змусити хама зробити виняток для вас особисто не вийде. Щобільше, хамство з плином життя обернеться відвертою брутальністю, аж до застосування силових методів, особливо з дітьми. У період залицяння він може бути галантним і запопадливим. Але ця люб'язність показна, а не є щирою увагою, і в дрібницях він все одно себе видасть.

 

Зверніть увагу, якщо чоловік: спізнюється, не попереджаючи, «забуває» ваші прохання й попередження, не стежить за своєю зовнішністю, простягає руки й лізе цілуватися, коли вам цього не хочеться. Сміючись, долає ваш слабкий опір - такий чоловік часто переконаний, що жіноче «ні» - це «так» і вчинятиме він відповідно до цієї «істини».

 

Але найпростіше розпізнати хама в стосунках з іншими людьми. Якщо вам він пускає пил в очі, то з іншими він церемонитися не буде. Подивіться, як він поводиться з таксистами, офіціантами, в черзі, як розмовляє зі своїми друзями, а особливо з тими, з ким перебуває в конфлікті. Саме в конфлікті хам проявляється у всій красі! Людина, яка поважає себе та інших ніколи не переступить певні межі - не ображатиме, не принижуватиме, не лихословитиме... Хам же тримає себе в рамках, лише поки все добре або коли його змушують обставини.

 

6. Ознаки домашнього тирана

Такий чоловік любить розмірковувати на тему «жінка повинна»? Чато каже: «Мені потрібна жінка така і сяка - і ти як раз підходиш»? Тут аж надто очевидно, що будувати стосунки така людина нездатна - йому потрібна прислуга і кухарка і кимось покомандувати... Можливо, він навіть буде сам виконувати те, що «повинен» робити чоловік, але його не цікавите ні ви, як особистість, ні ваші почуття чи інтереси. І не будете цікавити. Ви до цього готові?

 

Буває, що спочатку тиран маскується. Він підкреслено шанобливо ставиться до вашої волі і вибору, при цьому уникаючи вираження власних бажань. Це повинно насторожити. Якщо чоловік дійсно поважає жінку, він не лише запитає про ваші бажання, а й озвучить власні, щоб дійти взаємної згоди, а не викручуватиметься, намагаючись перекласти відповідальність.

 

Нормальна людина не боїться конфлікту інтересів. Тиран же спочатку може уникати будь-яких конфліктів, передбачаючи, що не зможе при цьому приховати свою сутність. Замість цього він очікуватиме (навіть вимагатиме в глибині душі), щоб близькі «самі здогадалися» про його потреби, і ображатися на нездогадливих, звинувачуючи їх в неуважності й байдужості.

 

Він може говорити: «Як скажеш!», «Все для тебе», тому що не вірить в можливість того, що можна домовитися з урахуванням інтересів обох. У нього схема «або-або»: «виграв-програв». Рано чи пізно полюси зміняться - і від вас буде потрібно «все для нього», він буде намагатися «виграти» вашим коштом.

 

Ну і звичайно, візитна картка тирана - контроль. Який часто маскується під турботу, і жінкам здається турботою. Якщо чоловік ставиться до вас, як батько, хоче завжди знати, де ви й що робите, або ревнує - це точно тиран. Навіть якщо ви в цьому бачите ознаки його «кохання».

 

7. Ознаки вічного холостяка

Ваш обранець - «душа компанії»? Ці чоловіки дуже привабливі - вони володіють чарівністю, почуттям гумору і т.п. У них багато друзів і багато ідей, як можна розважитися. Нічого поганого немає в тому, що людина вміє відпочивати. Погано - коли він живе лише заради розваг і спілкування з друзями. Його не цікавить робота, навчання, кар'єрний ріст... і сім'я теж.

 

Про що він розповідає, чим пишається? Якщо всі розмови будуються довкола розваг, друзів та хобі, у нього немає жодних ділових планів, а найвища оцінка чогось у нього: «кайф» - це поганий знак. Такий чоловік дуже ревно ставиться до своєї «свободи». Він може захопитися вами, але все одно буде тримати вас на відстані, й ви самі побачите, що відносини з вами в його житті займають...-надцяте місце. Можливо, вам вдасться вийти за нього заміж, пообіцявши, що ви не будете заперечувати проти його друзів й захоплень. Але воно вам треба?

 

Вам доведеться розважатися разом з ним і приймати його друзів, що може бути дуже весело, поки не з’являться діти. Сім'я - не розвага, йому буде нудно і важко, і він весь час буде намагатися втекти до друзів, поки ви з дитиною на руках звиватиметеся, постійно вирішуючи всі проблеми. А якщо він і буде вдома, то все одно знайде, чим розважитися (буде висіти в соціальних мережах, наприклад), - і не достукаєшся... Навіть якщо такий НЕ втече від «шлюбних оков», то реально ви залишатиметесь «самотньою при живому чоловікові».

 

8. Ознаки бабія

«Ти - найкрасивіша з усіх жінок, яких я зустрічав!» - таке визнання видає його пристрасть до «колекціонування» осіб жіночої статі. Бабій користується успіхом у жінок, він вміє красиво, «професійно» залицятися, при цьому в глибині душі він невисокої думки про жінок, і вважає, що спокусити можна будь-яку. І зазвичай у нього «всі баби - повії».

 

Йому потрібні перемоги, а не стосунки. І після перемоги над вами він занудьгує. А вже якщо ви почуєте міркування з серії: «Усі чоловіки - полігамні» і «Ми зраджуємо лише тілом - і це нічого не означає, головне, щоб не душею», то все з ним зрозуміло: нагоди «зрадити тілом» він не упустить. Неприємним сюрпризом від такого чоловіка може стати й необґрунтована ревність - адже людині властиво судити по собі.

 

9. Ознаки ревнивця

Ревнивця розпізнати найлегше. Біда в тому, що жінкам його власництво спочатку лестить - їм здається, що це кохання, що так їх виділяють серед інших. Хоча насправді ревнощі свідчать про його глибоку невпевненість в собі. Але страшніше інше - ревнивець не довіряє жінці й не поважає її. Він не вважає її особистістю, здатною обирати і бути вірною своєму вибору. Побудувати нормальні стосунки без довіри неможливо, не кажучи вже про те, що ревнивець просто небезпечний.

 

Ревнивий чоловік ставиться до жінки, як до своєї власності, неживого предмета. 

 

Спочатку це проявляється романтично: «Нікому тебе не віддам!», «Ти - моя і тільки моя!», «Не хочу, щоб хтось вирячився на твою красу, окрім мене - носи цю спідничку тільки вдома». Може «дбайливо» застебнути на людях верхній ґудзичок на вашій кофтині... А коли ревнощі набувають загрозливих форм, на жаль, позбутися ревнивця вже складно.

 

 Як не помилитися у чоловікові?

 

Нормальні, гідні чоловіки взагалі зустрічаються?!

 

Звісно, зустрічаються - і нерідко! Навіть деякі з вищенаведених ознак можуть виявитися не «діагнозом» - слід обов'язково враховувати вік і сім'ю, в якій виріс чоловік.

 

Наприклад, надмірна товариськість в 16-20 років зовсім не обов'язково свідчить про те, що юнак житиме заради розваг - це просто особливості віку. Демонстративна грубість може бути просто бравадою, незграбним виявом «мужності», що теж мине. Вживання спиртного не обов'язково вказують на схильність до алкоголізму, а може бути просто даниною компанії - тут важливий не сам факт випивки, а склад особистості й ступінь залученості.

 

Звичайно, варто подивитися на його батька і стосунки з матір'ю. Є шанс, що чоловік, який виріс без батька, буде хорошим чоловіком і батьком, якщо взаємини з матір'ю у нього хороші (здорові!) - такі хлопчики вже вміють будувати нормальні стосунки з жінкою, а настраждавшись без тата, навряд чи кинуть свою дитину. А ось якщо хлопчик ріс з негідним батьком, то ймовірність, що він буде відтворювати його модель стосунків у сім'ї й життєву позицію, майже 100%, скільки б він не говорив, що не розуміє й засуджує батьківську поведінку.

 

І навпаки, якщо його батько гідна й порядна людина і мама з ним щаслива, то є надія, що якісь негативні ознаки, які ви помічаєте в чоловікові, зникнуть без сліду в майбутньому. Але якщо ви знаходите в обранцеві очевидні ознаки вищезазначених типів, а особливо декількох одразу, то сподіватися на зміни не варто!

 

Багато негативних ознак взаємопов'язані й випливають одна з іншої, тобто можуть поєднуватися в одній особі. Невдаха часто буває алкоголіком. Жінконенависник або ревнивець ще частіше - домашнім тираном. Бувають і всі ознаки в одному.

 

Кого і чому ми обираємо? Якщо ваше особисте життя весь час складається невдало, вам попадаються виключно герої цієї статті, і ви навіть не вірите, що бувають інші, зате сподіваєтеся вилікувати їх своїм «коханням» або просто смиренно терпите, вважаючи це «жіночою долею», то проблема в вас самих.

 

Але це можна виправити - рекомендую, наприклад, ознайомитися зі статтями

 

Будь одна, поки не знайдеш того, хто старатиметься для тебе

 

Правильна людина з’явиться у твоєму житті в правильний час

 

Справжня жінка не женеться за щастям! Вона взагалі ні за чим не женеться...

 

і почати вимітати «тарганів», що тягнуть за собою в нездорові відносини.

 

Якщо здається, що він вас обдурив, прикидався «принцом», а потім опинився «чудовиськом» - це здається. Ніхто не прикидається - людина завжди розкривається з кращого боку, коли закохується. А ще нам всім властиво несвідомо демонструвати якості, прямо протилежні нашим недолікам. Але ось чому ми закриваємо очі на «дзвіночки», радісно вірячи в первинну демонстрацію і одразу починаємо мріяти про сім'ю та дітей ? Найчастіше тому, що нам дуже хочеться в це вірити і заміж, а особа чоловіка цікавить мало.

 

А іноді нам здається, що все залежить від жінки, і якщо чоловік поводиться якось не так, то це ми «винні» - «зіпсували» його. Або ще гірше - здається, що від нас взагалі залежить яким він буде, і варто нам почати «правильно» поводитися, він стане таким, як на початку відносин і навіть кращим. Ніби ми можемо зліпити собі принца з будь-якого «матеріалу».

 

Але чоловік такий, яким він є, а ми не феї, щоб перетворювати його на принца. І якщо він нездатний до нормальних стосунків - то це реальність, з якою краще не сперечатися.

 

За матеріалами Надії Дяченко

Популярні дописи з цього блогу

6 речей, які ніколи не треба робити для чоловіка

«Гнилі люди»: 11 ознак лицемірних людей

9 неочевидних ознак низької самооцінки у жінок. Перевір себе