Як зберегти свіжість подарованих квітів


Ці прості поради допоможуть продовжити радість від подарованих квітів, якщо ви правильно за ними доглядатимете.

1. 
Якщо Ви вирішили подарувати букет живих квітів - постарайтеся зрізати або купити його вранці - саме в цей час квіти містять найбільше вологи. Саме «ранкові» букети залишаються свіжими довше.

2. 
Квіти треба ставити у вазу вже підготовленими: обріжте їх стебла злегка під кутом гострим ножем - так їм буде легше вбирати воду. Якщо перед вами букет бузку, жасмину чи хризантем - розріжте їх стебла внизу надвоє, а в середину вставте шматочок сірника так, щоб кінці стебел не змикалися один з одним.

3. 
Листя, які у вазі занурюються в воду краще обрізати - краси вони не додадуть, а ось вода від них швидко псується й набуває неприємного запаху.

4. 
Вода, в якій ви тримаєте квіти, повинна бути кімнатної температури. Занадто холодна або, навпаки, гаряча вода зашкодить свіжості букета.

5. 
Для збереження свіжості квітів у воду можна додати кілька крапель нашатирного спирту або ж звичайну сіль (1 ч.л. на літр води).

6.  
Троянди дуже люблять підсолоджену воду, з розрахунку 1/10.

7.  
Гвоздики добре зберігаються, коли у воді розчинити трішки аспірину (достатньо половини таблетки для 3-х літрів). Також аспірин додають в воду, де стоять хризантеми або жоржини. Якщо вам подарували букет бузку, розбавте у воді, в яку поставите квіти, кілька крапель звичайної марганцівки.

8. 
Нашатирний або камфорний спирт (чайна ложка на два літри води) можуть допомогти розкритися бутонам набагато швидше, при цьому абсолютно їм не зашкодивши.

9. 
Якщо вам подарували квіти, не слід поставити букет у вазу і «забути» про нього. Квіти збережуться набагато краще, якщо їх стебла щодня промивати під проточною водою й трішки підрізати, а воду у вазі замінювати на свіжу. 

Популярні дописи з цього блогу

Якщо ти вже вирішила піти, то йди лише один раз: 8 дорогоцінних заповідей для жінок

Жіноча гординя у стосунках із чоловіками

9 відмінностей у поведінці розумних та обмежених людей