10 способів отримати 25-ту годину в добі

Як часто нам здається, що в добі нам не вистачає всього однієї години! 
Так от, знайти цю годину цілком реально. І для цього не потрібно сповільнювати обертання Землі. 
Цю годину можна зібрати з інших 24 годин. 
 
Як? 
 
Читайте далі:



 1. Згрупуйте дзвінки та електронні листи.

Це підлі пожирачі часу. Відповідаючи на кожен лист одразу, як тільки ви його отримали (або на повідомлення в месенджері), телефонуючи одразу, як тільки ви згадали, що слід зателефонувати - ви відриватися від поточної діяльності, зменшуєте зосередженість та втрачаєте дорогоцінний час. Якщо у когось є час, щоб в негайно зв'язатися з вами, то це абсолютно не означає, що він є у вас, щоб відповісти. Виділіть спеціальний час для роботи з електронною поштою та телефонними дзвінками.

2. Робіть вибір швидше

Люди витрачають в середньому від 15 хвилин до 2 годин на те, щоб зробити вибір. Зрозуміло, деякі серйозні рішення вимагають неабияких досліджень та вивчення численних думок, але часто ми надто багато часу та енергії витрачаємо на повсякденний вибір

Що мені приготувати сьогодні - рибний пиріг чи м'ясну запіканку?

Однією з основних причин неорганізованості та неефективного управління часом є нерішучість та зволікання в ухваленні рішень. Тренуйте в собі здатність робити висновки та приймати рішення швидше.

3. Перевірте двічі

Перш ніж вийти з дому, переконайтеся, що ви нічого не забули. Витративши додаткові 1-2 хвилини на організацію, ви, можливо, звільните собі від 10 до 40 хвилин в день.

4. Мовчання - золото

Відмовтеся від телевізора, читання та розмов під час їжі. Так, сучасні телевізори та смартфони стають нашими кращими друзями, але, по-перше, при цьому ми з'їдаємо більше, а по-друге, втрачаємо дорогоцінний час. Якщо вам дійсно потрібна зайва година на добу, то зосередьтеся під час їжі на їжі.

5. Будьте напоготові

Під час споживання їжі відчиніть посудомийну машину та попросіть членів вашої родини після їжі сполоснути тарілки та покласти їх в машину (ну або хоча б в раковину). Це допоможе заощадити вам дорогоцінні хвилини.

6. Плануйте гардероб

Кожні вихідні готуйте одяг на наступний тиждень. Перевірте, чи є чисті та випрасувані речі. Попросіть ваших дітей та чоловіка робити те ж саме. Відчуття, що у вас точно є, що одягнути, дуже знижує напругу ранкових зборів та економить в середньому 15 хвилин щоранку.

7. Лягайте спати на пів години раніше.

Це може здатися нелогічним, але ми втрачаємо значну частину часу впродовж дня лише тому, що через втому стаємо розгубленими та забудькуватими. Додаткових пів години сну суттєво підвищать вашу ефективність. Хоча в плані сну все звичайно індивідуально.

8. Правильно налаштуйте будильник.

Якщо у вас стійкі нездорові стосунки з кнопкою «пізніше» на вашому будильнику, з цим потрібно щось робити. Ви позбавляєте свій організм повноцінного сну, постійно на п'ять хвилин відкладаючи підйом. Ви можете зберегти здоров'я та додати часу до свого дня, встановивши будильник саме на час вашого пробудження. Поставте будильник в дальній кут кімнати, щоб вам довелося піднятися з ліжка для того, щоб відключити його. А ще краще - увімкніть світло одразу після його дзвінка. Ці дії покажуть вашому мозку, що щось відбувається, й вам потрібно прокидатися та щось робити.

9. Встановіть таймер у ванній

«Я в душ на п'ять хвилин». Легко сказати, але на ділі це часто перетворюється у годинне блаженство. Спробуйте підрахувати, скільки часу щодня ви проводите в душі.

10. Швидкий доступ

Використовуйте гачки для речей, якими ви часто користуєтеся, й ви заощадите до 12 хвилин в день. Фен що висить на гачку, позбавить вас необхідності щоранку розплутувати його шнур. Ключниця біля вхідних дверей гарантує, що ви більше не втрачатимете час на пошуки ключів. Зарядні пристрої на гачках поруч з вашим столом дадуть можливість за секунду під'єднати телефон, не плутаючись в проводах.

Лише у мріях ми вільні…

Для всього іншого нам потрібна зарплата!

Підтримайте проєкт

 

Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями