10 найважливіших речей, які ми можемо зробити для близьких



1. Будьте поруч по-справжньому
Відкладіть телефон та переведіть його на беззвучний режим. Якщо ви не суперагент, якого щохвилини можуть викликати для порятунку світу. Чи можуть повідомлення та соцмережі бути важливішими від людини, яка зараз поруч з вами. Повністю зосередьтеся на ній.

2. Слухайте уважно
Іноді, в розмові, ми приділяємо більше уваги своїй реакції на почуте, обмірковуванню, що і як ми скажемо у відповідь, очікуванню своєї черги говорити. Спробуйте замість цього уважно слухати та розуміти людину, яка вам небайдужа.

3. Завжди говоріть правду
Навіть якщо це змусить людину відчувати себе некомфортно, розкажіть про те, що є правильним для вас. Не піддавайтеся спокусі приховати неприємні речі, щоб ситуація виглядала кращою, ніж є насправді.

4. Приймайте людину такою, яка вона є
У кожного є недоліки, і потрібно бути по-справжньому засліпленим коханням, щоб їх не помічати. Однак, людина є такою, як є, і саме завдяки коктейлю з чеснот та недоліків, варто приймати всі її якості комплектом.

5. Тлумачте ситуацію на користь вашого співрозмовника
Замість того щоб думати про людину гірше, дайте їй можливість прояснити ситуацію. Можливо, вона не хотіла злословити чи зачепити ваші почуття.  Ймовірно, ви неправильно відреагували на її слова або дії, тому що у вас був поганий день. Або вона порушила неприємну для вас тему. Перестаньте здогадуватися, краще перепитаєте, про що саме йшлося.

6. Пробачайте
Не потрібно трансформувати всі образи в камені, та носити їх за пазухою. Якщо мова йде про дрібниці, просто забудьте. Якщо образа велика, поговоріть про це, розкажіть, що вас засмучує та як разом можна виправити ситуацію.

7. Захоплюйтеся вголос
Розповідайте людині, за що ви її цінуєте, навіть якщо ці вчинки робляться без жодних зусиль. Хваліть її, тому що вона виняткова й повинна знати про це.

8. Віддавайте без сумнівів
Даруйте любов, підтримку та розуміння. Іноді краще перестаратися з турботою, ніж не проявити її.

9. Залишайтеся неупередженим
Не судіть про людину по тому, якою вона здається. Дайте проявити себе, показати  у що вона вірить та чого варта.

10. Любіть, незважаючи ні на що
Навіть якщо хтось з ваших ближніх упертий та примхливий, любіть його. Важливо не випустити з уваги того, що ваші близькі - хороші люди, які роблять все можливе, щоб існувати в цьому недосконалому світі.

У кожного бувають потрясіння та невдачі, обставини, коли все «дістало».  У ці моменти ми почуваємо себе втраченими.  Але відчуття того, що хтось вірить в нас, допомагає пам'ятати, що ми не самотні.

Популярні дописи з цього блогу

6 речей, які ніколи не треба робити для чоловіка

«Якщо хтось хоче вас принизити, значить…»: слова Харукі Муракамі, які вражають своєю мудрістю

Оберіть фігуру та дізнайтеся про себе «приховану правду»