10 речей, які краще тримати в таємниці


1. Плани на майбутнє
 
«Хочеш розсмішити Бога - розкажи йому про свої плани!»

 

Ця дуже правильна приказка дає зрозуміти, що людина, яка привселюдно заявляє про свої грандіозні плани, здійснює їх вкрай рідко. І справа тут зовсім не в тому, що плани нереальні. Вони можуть бути цілком здійсненними, ось тільки у кожної людини є заздрісники й недоброзичливці, а значить, розкриваючи карти та повідомляючи довколишнім про свої плани, ви ставите їх під удар. 
 
Але справа не лише в цьому, дуже часто люди, розповідаючи про свою мету, отримують відчуття, що вони вже її добилися. Підсвідомість отримала сигнал, що мети досягнуто й далі працювати вже не потрібно. 
 
Краще дочекатися, поки плани реалізуються, й вже тоді задовольняти власне себелюбство.

2. Добрі справи
 
Займаючись доброчинністю або допомагаючи нужденним людям іншим способом, так і хочеться повідомити про це всьому світу й отримати свою порцію компліментів. 
 
Однак, суспільство вкрай негативно сприймає спроби розхвалювати себе за добрі справи та навіть засуджує людей, які виставляють напоказ свою допомогу іншим. 
 
Не варто ділитися таємницею благодійності. Не переживайте, люди обов'язково дізнаються про ваші добрі вчинки.


3. Прояви героїзму
 
Прояви мужності та героїзму - ще одні речі, про які не варто повідомляти довколишнім. 
 
Людина, яка робить героїчні вчинки не заради слави чи громадської думки, а через свої переконання, ніколи не стане хвалитися своїм героїзмом. 
 
Слабкі особистості прагнуть зробити надбанням громадськості навіть дрібні прояви героїзму. Однак цим вони ніколи не досягнуть слави, зате стануть об'єктами глузувань. 
 
Тому, пам'ятайте - героїчні вчинки видно неозброєним оком. Суспільство без нагадування обдарує за них славою мужньої людини. 
 
А подолання випробувань й внутрішній героїзм мають залишатися вашими особистими перемогами, які підтримують вас зсередини, а не стають надбанням громадськості.

4. Особисті проблеми
 
«Не варто розповідати про свої проблеми довколишнім - п'ятдесяти відсоткам слухачів вони нецікаві, а інші п'ятдесят відсотків ще й порадіють». 
 
Ця приказка найкраще показує ставлення суспільства до людини, яка постійно скаржиться про свої хвороби, проблеми чи невдачі. Розповідаючи про негативні моменти нашого життя, ми хочемо, щоб нас пожаліли, поспівчували, а то й зовсім вирішили за нас наявні проблеми. 
 
Однак, насправді у кожної людини чимало власних, подібних проблем, й слухаючи ваші голосіння, вони в кращому разі не звернуть на них уваги, а в гіршому, ще й позловтішаються. 
 
Особисті проблеми на те і є особисті, щоб вирішувати їх самостійно, й ділитися виключно з найближчими людьми, які не залишать вас у біді та нададуть реальну допомогу.

5. Сімейні сварки
 
«Не виносьте сміття з хати», кажуть мудрі люди, маючи на увазі, що конфлікти між подружжям, рідними братами та сестрами, а також батьками й дітьми, не мають ставати надбанням громадськості. 
 
Насправді у сімейних виясненнях стосунків немає нічого поганого, вони дозволяють позбутися негативу, що накопичився за час спілкування й в результаті стати ще ближчими. А ось обговорення сімейних негараздів зі сторонніми особами часто спричиняють зворотний ефект. Сімейна сварка не вщухає, а розгорається з новою силою, до того ж довкола з'являється безліч підбурювачів. 
 
Така балакучість може вартувати людині дуже дорого, а тому не забувайте золоте правило щасливою сімейно життя: що менше ви розповідаєте про свою сім'ю, то міцніше ваше подружжя!

6. Чужі таємниці
 
Якщо близька людина ділиться з вами своїми потаємними думками й просить, щоб це залишилося таємницею, ніколи й нікому не передавайте почуту інформацію! 
 
Розкрити чужу таємницю стороннім, значить нажити собі масу неприємностей, й стати ворогом для того, хто довірився вам й не криючись виливав душу. 
 
Зрештою, замисліться, невже вам було б приємно, якби інформація, якою ви поділилися з близькою людиною, стала загальновідомою? 
 
Тому, якщо ви не хочете прославитися, як брехун, навчіться зберігати чужі таємниці.

7. Плітки
 
Мільйони людей день у день складають плітки про колег по роботі, сусідів, приятелів й навіть про абсолютно незнайомих людей. Робиться це з певною метою - оббрехати, принизити й спробувати висміяти людину, якій вони банально заздрять. 
 
Всі начебто розуміють, наскільки низько пліткувати та «перемивати кістки» іншій людині, але мало хто відмовляється брати у цьому участь. 
 
Найгірше, що ви можете робити, це розповідати довколишнім плітки, які почули від інших!

8. Духовні знання
 
Стаючи на шлях духовної просвіти, деяких людей так і тягне поділитися своїми «високими» духовними знаннями й навіть повчити інших. 
 
Здається, в цьому немає нічого крамольного, але це лише на перший погляд. 
 
Доносити до людей духовні істини дозволяється лише тому, хто досяг певного рівня знань. Якщо ж про віру розпинається «початковий» носій істини, замість того, щоб нести добро, він лише більше заплутує й лякає людину, вбиваючи в ній будь-яке бажання отримувати духовні знання.

9. Фінансову спроможність
 
Бажання похвалитися доходами й забезпеченістю взагалі не можна назвати похвальним, тому, що, ніхто не любить хвастощів та й не кожен слухач зрадіє інформації про те, що ви багатші чи успішніші за нього. 
 
Розповідаючи про своє багатство, ви точно не заведете друзів, хіба що довкола вас з'являться люди, які захочуть допомогти вам потратити частину ваших грошей. 
 
Зрештою, розповідати про рівень доходів чи наявні в будинку коштовності просто небезпечно, адже людський поголос швидко наведе на вас шахраїв чи грабіжників.

10. Розумові здібності
 
«Хвалитися власним розумом можуть лише повні дурні»
 
Дійсно, ви навряд чи заробите собі добру репутацію, якщо постійно наголошуватимете на власному розумі та ерудиції. 
 
Таких «всезнайок» здебільшого, м'яко кажучи, недолюблюють й всіляко висміюють, а тому вибудувати дружні стосунки з довколишніми постійно нахвалюючи свій видатний розум не вдасться. 
 
Особливо це стосується жінок, які намагаючись вразити протилежну стать своїм розумом та ерудицією, часто просто лякають чоловіків)))