24 правила, які вплинуть на твоє бачення світу


1.
Початок всьому - порожнеча, але й вона має бути заповнена. Для цього одного бажання мало - треба наважитися приймати рішення, лише після цього з'являться можливості.

2.
Щоб змінити свій шлях, треба зупинитися, й вже після цього почати рух, але в інший бік.

3.
У житті доводиться розплачуватися за все. Але найдорожче обходиться бездіяльність. Іноді це стає очевидним лише в кінці життєвого шляху.

4.
Якщо ти постійно боїшся зробити щось не так, помилитися, то ти, навіть не підозрюючи про це, робиш найбільшу помилку у своєму житті.

5.
Подібне завжди притягує подібне. У житті немає нічого випадкового. Ти притягуєш до себе зовсім не тих людей, яких хотіла б бачити біля себе, а тих, хто дуже схожий на тебе.

6.
Якщо ти бачиш, що поставлена мета недосяжна, то сконцентруйся на інших цілях. Досягнувши їх, спробуй повернутися до недосяжної.

7.
Якщо у долі нічого не просити, то вона нічого й не дасть. Якщо просити щось невиразне, то й отримаєш невиразне. Завжди чітко формулюй бажання.

8.
У житті не буває абсолютного задоволення. Все обмежується твоїм сприйняттям світу.

9.
Хочеш змін? Тоді забудь про пасивність. Саме, через неї втрачаються можливості, які дарує доля. Познач маршрут та кінцевий пункт. Але знай, щоб до нього дістатися, треба вирушити в дорогу.

10.
Життя завжди змушує тебе вирішувати ті завдання, яких ти старанно уникаєш. Від них неможливо сховатися, адже, не вирішивши якесь завдання зараз, його доведеться вирішувати на іншому життєвому етапі. Проте заплатити за це рішення доведеться набагато більше.

11.
Вибір в житті є завжди. Іноді він полягає у відсутності вибору. У світі багато можливостей. Але, отримуючи одне, завжди втрачаєш щось інше. Тому втрати неминучі. Але їх завжди можна розглядати як нові надбання.

12.
Нове завжди передбачає руйнування старого. Тому треба не лише зруйнувати, але й розчистити місце. А для цього необхідні сили, час та знання. Адже треба знати, що будувати та як. Якщо таких знань немає, то краще не руйнувати. Інакше можна побудувати щось жахливе.

13.
Ти хочеш змінити своє життя, але тобі заважають стереотипи та звички. Вони весь час намагаються повернути тебе до звичного проведення часу. Тому всі зміни завжди відбуваються дуже повільно та вимагають великих душевних затрат.

14.
Ти притягуєш до себе саме те, що найбільше любиш, чого чекаєш або боїшся, тому, що саме на цьому фокусується твоя свідомість. Доля ніколи не дає зайвого. Вона щедра, але лише в рамках бажаного. Розведи ці рамки й отримаєш більше.

15.
Твоє життя - це постійні протилежності. Когось ти любиш, а когось ненавидиш. З кимось дружиш, а з кимось змагаєшся. Купуєш й втрачаєш, зустрічаєшся та розлучаєшся. Ти мрієш про стабільність й разом з тим відчуваєш незадоволеність від надто спокійного перебігу життя. Неможливо  зрозуміти щось, не пізнаючи протилежного.

16.
Ти прагнеш гармонії. Але щоб її досягти, потрібна гармонія всередині тебе. Це прийняття власних чеснот та недоліків, усвідомлення своєї недосконалості та внутрішнє умиротворення. Необхідно, щоб розум, вчинки та почуття діяли злагоджено.

17.
Треба розуміти, що світ зовсім не створений для одних лише втіх. Дуже часто він не відповідає твоїм очікуванням та уявленням про нього. Але треба завжди прагнути робити добро. Той, хто не здатний на це, ніколи не зможе оцінити добро, отримане від інших.

18.
Тебе завжди дратуватиме в інших людях те, що живе в тобі самій. Інші люди можуть стати для тебе дзеркалом. Треба лише уважно дивитися в це дзеркало. Тоді ти зможеш краще пізнати себе.

19.
Якщо тебе охоплює непоборне бажання чимось володіти, то це означає, що ти не визнаєш своїх надбань та чеснот. Поглянь на себе, можливо ти маєш набагато більше, ніж бажаєш.

20.
Дуже складно протистояти негативним думкам. Вони змушують страждати, мучитися, хвилюватися. З цього негативу виділи хоча б одну думку та приборкай її. Тоді ти розірвеш цей негативний ланцюжок, і він вже не буде так сильно докучати тобі.

21.
Прийми себе такою, яка ти є. Тоді тривоги, хвилювання, комплекси зникнуть, і ти зможеш почати повноцінне життя.

22.
Світ, що оточує тебе, абсолютно нейтральний. Це ти сама робиш його поганим чи хорошим. Намагайся сприймати реальність такою, яка вона є, і тоді твоє життя стане щасливішим та зрозумілішим.

23.
Ніколи не стався до думки довколишніх як до істини в останній інстанції. Бути для всіх хорошим не можливо. Завжди знайдуться недоброзичливці. Не дозволяй їм брати над собою верх.

24.
Всі ми приходимо в цей світ з нізвідки та йдемо в нікуди. Можливо сенс нашого існування полягає у самому житті у безлічі його проявів?

Прості правила, чи не так? 
 
Проте вони дуже гарно впливають на світосприйняття. Дотримуватися їх не складно, а користь вони приносять неоціненну!