Чого хоче жінка або 20 мудрих порад чоловікам


20 мудрих порад про шлюб від чоловіка, який щойно розлучився

 

На перший погляд здається, що розлучений чоловік не зможе дати добрих порад про сімейне життя, але ця людина пережила багато труднощів і знає, за що варто боротися.

*****

Очевидно, що я не фахівець зі стосунків. От-от завершиться процес мого розлучення, і, озираючись назад, я бачу безліч речей, які міг би зробити по-іншому. 
 
Втративши кохану жінку після майже 16 років шлюбу, я можу перелічити ті поради, яких мені ніхто не давав.

1. Ніколи не припиняй приділяти увагу обраниці. 
Коли ти просив її вийти за тебе заміж, ти обіцяв заволодіти її серцем та невпинно зберігати це почуття. Це найголовніший і найдорогоцінніший скарб, довірений тобі. Вона обрала тебе. Ніколи не забувай про це і в жодному разі не лінуйся кохати.

2. Бережи власне серце. 
Ти взяв на себе зобов'язання берегти її серце, але так само пильно слід берегти й власне. Стався з любов'ю до себе, відкрийся світу та люби його, але у твоєму серці має бути особливе місце, куди не увійде ніхто, окрім твоєї дружини. Завжди будь готовий покликати її туди, прийняти її та не пускай туди нікого й нічого, окрім неї.

3. Закохуйся в неї знову й знову. 
Людям властиво постійно змінюватися. Ви вже не такі, як до одруження, а через п'ять років ви будете не такими, як зараз. Все змінюється, але ви маєте щодня, знову й знову, обирати один одного. Якщо ти не берегтимеш її серце, вона може віддати його комусь іншому або зачинить його для тебе, і, можливо, тобі більше ніколи не вдасться його повернути. Добивайся її любові постійно, як тоді, коли її покохав.

4. Шукай в ній лише кращі якості. 
Концентруйся лише на тому, що ти любиш. Якщо зосереджуватимешся на тому, що тебе дратує, не отримаєш нічого, окрім причин для роздратування. А якщо сконцентруєшся на тому, що любиш в ній, то любов наповнить тебе. Допоки у твоєму полі зору не затримуватиметься нічого, окрім любові, ти відчуватимеш, без тіні сумніву, що ти - найщасливіший чоловік на землі, тому що ця жінка - твоя дружина.

5. Не тобі переробляти чи виправляти її. 
Твоє завдання - любити її такою, як вона є, не чекаючи, що вона колись зміниться. А якщо вона зміниться, люби її такою, якою вона стане, незалежно від того, влаштовують тебе ці зміни чи ні.

6. Відповідай за свої емоції. 
Завдання твоєї дружини - не в тому, щоб ощасливити тебе, як і зробити тебе нещасним. Лише ти відповідальний за пошук власного щастя. Коли ти його знайдеш, твоя радість перейде у твої стосунки.

7. Ніколи не звинувачуй дружину. 
Ти гніваєшся на неї лише тому, що її дії викликали у тебе  якусь реакцію. Якщо у тебе виникли такі почуття, дай собі час оговтатися, заглянь собі в душу та  постарайся зрозуміти, що саме потребує лікування. Ця жінка привабила тебе тим, що саме вона зачіпала рани, що залишилися з дитинства, і тим самим давала можливість їх загоїти. Після того, як ти розберешся з власними дитячими образами та комплексами, ти перестанеш ображатися й дивуватимешся, що це взагалі було можливо.

8. Просто дозволь їй бути. 
Коли вона сумує, не намагайся привести її до тями. Твоя справа - обійняти її та дати їй зрозуміти, що все буде добре, що ти її чуєш, що вона важлива для тебе і що вона завжди може розраховувати на тебе. Жіноча душа мінлива й емоційна, почуття твоєї супутниці мінливі, як сонце у квітні, і якщо ти будеш сильним й не осуджуватимеш її, вона довіриться та відкриє тобі душу. Коли вона сумує, просто будь поруч. Почуй сенс того, що вона говорить, попри слова та емоції.

9. Бешкетуй. 
Не стався до себе надто серйозно. Смійся та весели її. Зі сміхом простіше переживати проблеми.

10. Наповнюй її душу щодня. 
Вивчи мову її любові, дізнайся, що саме дає їй почуття власної значущості й цінності. Попроси її скласти список з десяти речей, які дозволяють їй відчувати себе коханою. Запам'ятай їх, і щодня намагайся дати їй можливість відчути себе королевою.

11. Будь тут і зараз. 
Важливо не просто приділяти їй час: ставитися до неї з неподільною увагою. Розвантаж мізки будь-яким доступним способом й повністю присвячуй дружині свою увагу, коли ви разом. Стався до неї як до найважливішого клієнта на роботі. Вона і є найважливіший клієнт.

12. Бажай її близькості. 
Захоплюй її своєю мужністю, проникай в найглибші куточки її душі. Дозволь їй бути м'якою й жіночною та дай їй зрозуміти, що вона може повністю тобі довіритися.

13. Не будь ідіотом... і не бійся здаватися ідіотом. 
Ви обидвоє неодмінно наробите помилок. Тому постарайся не робити з мухи слона та вчися на цих помилках. Ніхто не чекає від тебе ідеальної поведінки. Просто постарайся не поводитися не дуже розумно.

14. Залиш їй вільний простір. 
Жінки прекрасно вміють дарувати себе довколишнім, але іноді їм треба відновлюватися. Зрідка їй треба буде полетіти з сімейного гнізда й знайти їжу для душі, і якщо ти дозволиш їй це зробити, дружина повернеться, натхненна та радісна. Так, я трохи захопився поетичними формулюваннями, але ти мене зрозумів. Нагадай їй, що треба знаходити час для самої себе, особливо після народження дітей. Їй потрібен вільний час та простір, щоб відновитися, прийти до себе та не втратити себе в служінні дітям, чоловікові та всьому світу.

15. Не бійся бути вразливим. 
Не обов'язково завжди бути незворушним. Будь готовий ділитися своїми страхами та почуттями, а якщо ти десь помилився, не соромся це визнати.

16. Будь цілком відкритим. 
Якщо ти хочеш довіри, ти маєш бути готовий ділитися всім. Особливо тим, чим ділитися не хочеться. Щоб любити жінку повністю, наважитися відкрити їй своє серце, впустити її туди, не знаючи, чи сподобається їй те, що вона побачить, потрібна мужність. І для того, щоб дозволити їй повністю любити тебе - не лише світлі, а й темні сторони. Зніми маску. Якщо тобі, поруч зі супутницею треба постійно носити маску й постійно здаватися ідеальним, ти ніколи не зможеш відчути любов у всій її повноті.

17. Не зупиняйтеся в спільному зростанні. 
У ставку зі стоячою водою зароджується малярія, а проточна річка завжди свіжа й прохолодна. Якщо м'язи не розробляти, вони атрофуються природним шляхом; те ж саме відбувається й зі стосунками, якщо припинити над ними працювати. Шукайте спільні цілі, мрії та далекосяжні плани. І рухайтеся до них.

18. Не турбуйся про гроші. 
Гроші - це гра. Заради перемоги в цій грі вам треба стати однією командою. Сварки в команді ніколи не йдуть на користь. Навчіться давати один одному сили для перемоги.

19. Пробачай одразу та концентруйся на майбутньому замість того, щоб нести тягар минулого. 
Не дозволяй твоєму минулому тримати себе в заручниках. Звичка триматися за минулі помилки, хто б їх не робив, ти чи вона, - важкий якір для вашого шлюбу. Це тягне вас назад. Прощення - це свобода. Відріжте якір та завжди обирайте любов.

20. Завжди обирай любов. 
Завжди обирай любов. Завжди обирай любов. В кінцевому підсумку, це - єдина по-справжньому потрібна порада. Якщо ти в кожному рішенні керуватимешся цим вибором, то щастю твого шлюбу ніщо не загрожує. Любов витримає все.

Шлюб - зовсім не рядок у книжці «і жили вони довго й щасливо». Це робота. І обов'язок рости разом, і воля до постійного вдосконалення того, що протримається вічно. Саме робота над цим принесе щастя.

Шлюб - це життя, і тому будуть злети та падіння. Треба навчитися з радістю приймати кожен цикл й вчитися отримувати науку з кожного досвіду. Саме це додає сили й дозволяє завжди бачити перспективи й продовжувати будувати шлюб по цеглинці.

Я зрозумів це все занадто пізно.

Але я намагаюся засвоїти цей урок і твердо маю намір передати його далі. Мені дійсно подобалося жити в шлюбі. Згодом я знову одружуся, і коли це станеться, фундамент нового шлюбу витримає будь-яку негоду та будь-який період.

Якщо ти визнав плоди мого гіркого досвіду корисними, поділися ними з молодим подружжям, чиї серця сповнені надії, і з парою, яка розучилася любити. Можливо, хтось із чоловіків буде схожий на колишнього мене. Ймовірно, ці уроки, що дісталися мені дорогою ціною, викличуть в ньому якісь почуття, і він навчиться бути тим, кого чекала його кохана.

Жінка, яка сказала йому «Так!», Довірила йому своє життя і чекала від нього відповідального ставлення.

Якщо тебе щось не влаштовує у власному шлюбі, візьми на себе 100% відповідальність за свої дії в шлюбі, незалежно від того, що відбувається з твоєю дружиною, і застосуй ці уроки, поки не пізно.

Чоловіки, будьте найкращими коханими. Немає складнішого завдання - і немає більшої нагороди. Ваша дружина цього заслуговує.

За матеріалами viralnova.com