Чому бракує грошей та як жити добре?

 

Чому постійно бракує грошей, багато витрат, а на кредитці майже завжди мінус? Є основні причини, які спустошують Ваш гаманець, не дають накопичити грошей та заважають жити забезпеченим життям. 

Будьмо відвертими. У більшості випадків ми абсолютно не вміємо витрачати гроші.

Трата майбутніх доходів
Доступність розстрочок і овердрафт на картці дозволяє нам тратити наші майбутні витрати вже зараз. Легко витрачати гроші, які ще не заробив, але ж все одно доведеться розплачуватися. Здається, що невелика сума виплат щомісяця не така вже й важка для бюджету? Але це пастка. Змушувати людину витрачати гроші, яких у неї немає. Отримати все й одразу приємно, але банки заганяють Вас у кабалу на роки вперед.


Грабіжницькі кредити
Банки наживаються на людях, буцімто полегшуючи їм життя. Одна справа купити квартиру в кредит, коли неможливо накопичити потрібну суму, але інша справа купувати новий телефон, ноутбук чи диван. Кредити змушують людей переплачувати за товар.
Розглянемо на прикладі ноутбука. Купити його зараз в на виплат чи потім? Відкладаючи на ноутбук гроші й заплативши пізніше, можна заощадити майже 200 доларів. Беручи в кредит ми переплачуємо банку гроші. Будемо відверті самі з собою. У магазинах, де можна купити на виплат, ціна на товар вже значно вища, ніж за готівку одразу.

Шопінг-залежність
Ми часто купуємо речі, які нам не потрібні. Безцільно ходимо магазинами, купуючи речі зі знижками або три речі за ціною двох. Нас дуже легко спокусити різноманітними розпродажами.
Шопоголізм - це залежність, з якою ми навіть не намагаємося боротися. Некероване тяжіння до купівлі без необхідності робить Ваш гаманець набагато тоншим.

Виправдання непотрібних покупок
Купили вигідно на розпродажі? Ви виправдуєтеся перед самим собою. Речі потрібно купувати коли вони потрібні, а не коли їх можна отримати дешевше. Якщо подумати, то Вам не дуже й потрібна була ця річ.

Суспільство споживачів
Нестримне споживання товарів заради самого споживання? ЗМІ та суспільство нав'язує нам модель споживання. Ми купуємо тисячі різних речей, без яких легко б обходилися та які завалюють наше житло. Якщо подумати, то людині не так і багато треба для життя та щастя. Купуючи нову річ задумайтеся, а навіщо вона Вам?


Гонитва за брендами
Кого хвилює, яка етикетка у Вас на спідній білизні чи куртці? Ми занадто багато ганяємося за іменитими брендами. Є безліч доступніших та не менш якісних товарів. Кого Ви намагаєтеся здивувати своїм одягом? Всім начхати скільки Ви витратили грошей. Бажаєте самоствердитися й довести, що не жебрак, а забезпечений? Навіщо купувати речі, які Вам не по кишені.

Відсутність сили волі
Ми не можемо сказати своєму невгамовному апетиту «ні». Навіщо Вам новий телефон, фотоапарат або ноутбук? У більшості випадків ми купуємо, щоб бути «модними» під впливом реклами.
Заощаджені гроші краще витратити на подорожі, вкласти в бізнес або покласти в банк. 

Гроші - це Ваша гарантія впевненості в майбутньому й не міняйте її на непотрібні речі.

Популярні дописи з цього блогу

«Якщо хтось хоче вас принизити, значить…»: слова Харукі Муракамі, які вражають своєю мудрістю

6 речей, які ніколи не треба робити для чоловіка

13 речей, про які треба пам'ятати, коли життя б'є тебе по голові