Як захистити себе від негативу



Для збереження емоційної стабільності та фізичного здоров'я, слід знати принципи захисту від негативної інформації, яка надходить ззовні.
 
Як правило, більшість людей, для яких весь світ постає в чорних тонах, схильні виливати свої переживання й роздратованість на довколишніх. Для них важливо постійно відчувати співчуття, що дозволяє залишатися в ролі жертви. Розірвати це замкнуте коло можливо лише проявивши твердість й категоричність.

Для цього створіть в уяві між вами й співрозмовником невидиму стіну. Під час розмови уявляйте, як вся негативна інформація, яка надходить від співрозмовника, залишається на іншій половині - за стіною. Таким чином ваша емоційна цілісність буде неушкодженою.


Можна спробувати перевести розмову в інше русло, змінивши тему.
 
У разі, коли немає сил терпіти потік негативної інформації, найкращим вирішенням ситуації буде зведення до мінімуму такого спілкування з подальшим припиненням. Тут важливо пам'ятати, що життя у нас лише одне і ніхто не зобов'язаний терпіти негатив весь час.

Не варто недооцінювати вплив негативно налаштованих людей. На жаль, вони можуть, часто несвідомо, впливати на наші плани та позбавляти внутрішньої енергії.

Позитив також має вплив на довколишніх. Тому будьте прикладом життєрадісності та оптимізму, вчіться дарувати людям добрі емоції. Такий підхід є найкращим засобом від негативу довкола нас.

Популярні дописи з цього блогу

6 речей, які ніколи не треба робити для чоловіка

«Гнилі люди»: 11 ознак лицемірних людей

9 неочевидних ознак низької самооцінки у жінок. Перевір себе