10 магічних рецептів зимової кави


Королівська кава
Варимо міцну каву з розрахунку дві чайні ложки на 150 мл. води, цукор не додаємо. Потім беремо чашки й кладемо в кожну по одному жовтку з ложкою коньяку та меду. Все це ретельно збиваємо вінчиком, зверху заливаємо готовою кавою. За бажанням можна прикрасити напій збитими вершками.

 
Кава масала
Цей тип напою підходить лише для шанувальників спецій. У велику турку наливаємо півтори склянки води, додаємо 4 чайні ложки кави, тростинний цукор на свій смак, паличку кориці, 4 зернятка кардамону, пару квіточок гвоздики та мускатний горіх. Все це доводимо до кипіння, після чого до суміші ароматної кави додаємо стакан молока. За старим індійським рецептом напій потрібно тримати на вогні ще близько хвилини. Після цього процідити через сито та розлити по чашках.

Цитрусова кава
Ви гадали, що цитрусові нотки підходять лише для чаю? Додати цедру лимона або апельсина до кави - досить сміливе й нестандартне рішення, яке допоможе урізноманітнити святковий вечір. Як приготувати такий напій? Необхідно два сотейники - в одному приготуйте класичний еспресо, в іншому - ароматну молочну суміш. Для цього на 200 мл. молока додайте 4 ложки цукру, пару паличок кориці, квіточку гвоздики, ложку какао та апельсинову цедру. Доводимо молоко до кипіння, даємо йому настоятися, проціджуємо та змішуємо з еспресо. Прикрасьте кожну чашку скибочкою лимону.

Темна ніч
Цей тип кави дуже простий у приготуванні та підходить для того, щоб зігрітися після довгої морозної прогулянки. Що потрібно? Зварити еспресо та додати в кожну чашку по 20-30 мл. хорошого коньяку. Напій вийде гарячим та добре збадьорить.

Кава Бейліс
Щоб відчути різдвяний настрій, потрібно приготувати класичну каву з молоком в турці та розлити її у високі склянки. Потім в кожну додати по чайній ложці кавового сиропу та по столовій ложці вершкового лікеру Бейліс. Зверху можна присипати напій меленою кавою або шоколадною крихтою! Ну а якщо хочете отримати більш міцний напій - збільште порцію лікеру.

Різдвяна кава
Цей класичний кавовий рецепт ідеально підійде для посиденьок в зимову холоднечу. На одну порцію потрібно збити один жовток і 4 чайні ложки цукрової пудри. Після цього зварити класичну каву з дрібкою кориці (не переборщіть, щоб напій не вийшов гірким). Розлийте його по чашках. Зверху шапочкою викладіть приготований яєчний крем. Посипте все шоколадною крихтою.


Кава з ромом та морозивом
Цей напій сподобається любителям холодної кави. Для його приготування візьміть високі келихи та наполовину наповніть їх кульками вершкового та кавового морозива. Потім приготуйте дві порції еспресо, остудіть їх та змішайте з 50 мл. рому. Отриману суміш розлийте по келихах з морозивом та прикрасьте збитими вершками. Неординарна подача й свіжий смак допоможуть охолонути під час запальної вечірки.

Шоколадно-м'ятний лате
Це ще одна варіація на тему холодної кави з морозивом, яка сподобається любителям шоколадних смаків. На дно келиха кладемо кульку м'ятного й шоколадного морозива. Потім готуємо подвійний еспресо, остуджуємо в шейкері та розбавляємо 50 мл. молока з парою чайних ложок м'ятного сиропу. Наливаємо охолоджений кавовий шейк в стакан з морозивом, прикрашаємо все листком м'яти або поливаємо м'ятним сиропом.

Кава з сиропом та тертим мигдалем
Готується вкрай просто. Зваріть звичайну каву, а потім в кожну чашку додайте улюблений наповнювач - шоколадний, кокосовий, імбирний, горіховий або карамельний сироп. Якщо таких немає, підійде ложка меду. Щоб надати напою святкового вигляду, підберіть найкрасивішу чашку. Прикрасьте її ободок апельсиновою шкіркою, тертим мигдалем або цукровою пудрою.

 
Кава зі спеціями
На Сході люблять готувати каву з додаванням різних спецій, які не лише додають напою неймовірного аромату свіжої випічки, але й добре зігрівають. З чим поєднується кава? З ваніллю, корицею, гвоздикою, кардамоном, бадьяном, мускатним горіхом й багатьма іншими спеціями. Головне, додавати їх на кінчику ножа, щоб не переборщити.

Ці рецепти кави чудово впишуться в новорічні свята. 
Ви вже відчуваєте цей неймовірний аромат? :)

Популярні дописи з цього блогу

6 речей, які ніколи не треба робити для чоловіка

«Гнилі люди»: 11 ознак лицемірних людей

9 неочевидних ознак низької самооцінки у жінок. Перевір себе