7 чарівних фраз, які зміцнять стосунки


В кожній сім'ї є періоди, коли стосунки проходять випробування на міцність. У такі моменти не варто закриватися від коханої людини, приховувати свої почуття та бажання - краще бути щирими, чіплятися за будь-яку можливість помиритися. Адже разом ви сильніші, ніж окремо. 
 
Два погляди на проблему забезпечують більш об'ємне мислення, два серця дарують більше любові. 
 
Чи є якісь способи швидше помиритися?

Лови 7 чарівних фраз, які зміцнять твої стосунки:

1. Вибачення
Не бійся визнавати свої помилки, попросити вибачення за завдані хвилювання або висловлені образи в запалі емоцій. «Вибач, що я повелася грубо, я не хотіла сваритися»; «Ти мав рацію, я поспішила та все зіпсувала»; «Припинімо розмовляти на підвищених тонах й спробуймо почути один одного, щоб знайти зручне для обох рішення».
 
Ці фрази прості, але дуже ефективні. Навіть якщо ти скажеш їх після сварки.

2. Зізнання
Як би довго ви не були разом, як би сильно не кохали один одного, не забувай говорити про це вголос. Вчинки - це добре. Турбота, допомога й подарунки прекрасно підживлюють емоції. 
 
Але не менш важливо вміти промовляти все, що ти відчуваєш, що наповнює тебе радістю та гордістю за партнера. «Мені було так затишно цього вечора, давно ми не розмовляли про все на світі»; «Мені подобається, як ти гладиш моє волосся»; «Хочу піти на цю подію лише з тобою!»; «Ніхто мене не розуміє так, як ти».

3. Щирий інтерес до партнера
Пам'ятаєш, як все було спочатку? Ви безперестанно цікавилися думками один одного, хотіли знати, чим живе партнер, що його засмучує, а що наповнює радістю. Ви запитували: «Як минув твій день?»; «Куди ти хочеш поїхати на ці вихідні?»; «Тобі подобається ця музика?» Але потім стосунки загрузли в рутині, будні заповнили побут, діти, робота. Ви перестали цікавитися один одним, ділитися своїми переживаннями. 
 
Щоб повернути пристрасть, потрібно знову стати жадібною чомучкою. Запровадь звичку запитувати: «Як ти? Що з тобою відбувається? Про що думаєш, мрієш? Чому перестав грати на гітарі?» Це допоможе прояснити багато проблемних моментів, поверне близькість.

4. Позитивна підтримка
Багато сімей роблять класичну помилку - вони вчать своїх дітей бути скромнішими, стриманішими, постійно порівнювати себе з іншими. Така практика зумовлює те, що ми перетворюємося в критиканів. Ми рідко хвалимо своїх близьких, забуваємо сказати про те, наскільки вони для нас важливі. Це треба виправляти. 
 
Не скупися на компліменти та позитивні емоції: «Коханий, ти готуєш неймовірні стейки!»; «Поруч з тобою мені дуже комфортно, я дуже це ціную»; «Люблю тебе, ти промінчик моєму житті»; «Я щаслива бути твоєю дружиною». Хіба ці слова не підвищують самооцінку й не розправляють крила?

5. Я-повідомлення
Легко вилити на людину відро бруду, образити, принизити, навішати ярликів. З одного боку, нерозумно замовчувати почуття, заплющувати очі на те, що давно турбує. З іншого боку, критикувати теж треба вміти, щоб не розчавити людину, але донести до неї послання (яка саме ваша потреба не задоволена?). 
 
Вчися сваритися по-дорослому: чітко називай свої емоції, підкріплюй їх фактами та пропонуй альтернативи. «Мені прикро, коли ти весь вільний час сидиш в телефоні. Я сумую, хочу з тобою провести час, а ти не звертаєш на мене уваги. Може сходимо погуляємо разом?».

6. Фрази-пояснення
У люблячих стосунках, хочемо ми того чи ні, доводиться приймати один одного з усіма вадами, пробачати партнеру його помилки й недосконалість. Чоловіки терплять емоційні перепади жінок, їх сльози та примхи. Жінки прощають чоловікам гнів та образливі коментарі на тлі стресів й робочої втоми. 
 
Важливо не замовчувати конфліктів, але все промовляти вголос. «Мені соромно, що я на тебе накричала. Ти не винен, просто я знервована через неприємності на роботі»; «Настали «критичні дні» й мені хочеться чіплятися до всякої чортівні... не бери близько до серця»; «Ніяк не можу викинути з голови твої слова. Що саме ти мав на увазі?».

7. Слова подяки
Не сприймай добре ставлення як належне, не ігноруй турботу чоловіка, його увагу та підтримку. Згодом ми всі звикаємо до того, що вдома нас чекає друга половника, що партнер підтримає нас у важкій ситуації, скине на картку гроші, підвезе на роботу... Але всі ці буденні дії також вимагають зусиль! 
 
Не забувай показувати чоловіку, що ти цінуєш його присутність у твоєму житті й все помічаєш. «Ми разом стільки років, а ти продовжуєш мене дивувати!»; «Я дуже вдячна тобі за квіти, ти завжди знаєш, як підняти мені настрій»; «Спасибі, що ти поруч, я це ціную»; «Що я можу для тебе зробити?»

Перелічені фрази дуже прості, особливо якщо ви любите один одного. Не забувайте про їхню силу, й ваші стосунки не зруйнує жоден ураган.

Популярні дописи з цього блогу

6 речей, які ніколи не треба робити для чоловіка

«Гнилі люди»: 11 ознак лицемірних людей

9 неочевидних ознак низької самооцінки у жінок. Перевір себе