Найкращі статті блогу

ТИСНИ ТУТ

Короткий тест, який розповість про вас все

Короткий тест, який розповість про вас все

 

Лише 4 запитання і жодної магії :)

 

Цей тест - одна з найпопулярніших методик для визначення типу особистості.

 


Однак, перш ніж проходити будь-який тест, треба розуміти наступне:

 

Жоден з описаних типів не може підійти вам на 100%, тому що у кожної людини є риси характеру, які виводять її за рамки загальноприйнятого.


Тести допомагають розібратися з багатьма питаннями, але життя - доволі непередбачувана штука😜

 

Тому, не дозволяйте тестуванням (а також різноманітним ворожінням, гороскопам і т. д.) керувати вами чи вашим вибором. 

 

Більше цікавих тестів можна переглянути тут

 

Кожна людина має позитивні та негативні риси характеру, тому не можна стверджувати, що якийсь із наведених нижче типів особистості хороший, а якийсь поганий.

 

Тепер приготуйтеся та відповідайте чесно. В кожному питанні треба обрати лише одну відповідь й записати (або запам’ятати) відповідну букву.

 

1. Як ви відновлюєтеся, коли відчуваєте, що сил більше немає?

 

Телефоную друзям й разом ми щось вигадуємо - E

 

Мені потрібен спокій: я читаю книги, дивлюся улюблені фільми (серіали) - I

 

2. Який опис підходить вам більше?

 

Я люблю жити моментом, тут і зараз, у мене доволі добре розвинене відчуття реальності, я вільно орієнтуюся в деталях того, що відбувається - S

 

Я обожнюю мріяти, вигадувати щось нове. Я живу майбутніми проєктами - N

 

3. Коли вам треба прийняти важливе рішення, чим ви керуєтеся?

 

Я намагаюся думати головою. У таких питаннях важлива логіка - T

 

Я слухаю своє серце. Якщо дослухаюся до власних емоцій, то завжди приймаю правильні рішення - F

 

4. Коли у вас заплановано щось дуже грандіозне, ви:

 

Заздалегідь продумую деталі, мені потрібен чіткий план - J

 

Я вважаю, що краще орієнтуватися по ситуації, в екстремальних умовах до мене приходять найкращі ідеї - P

 

Готово? Тепер час пояснити, що означали ці незрозумілі літери:

 

E - екстраверт

I - інтроверт

S - здоровий глузд

N - інтуїція

T - мислення

F - почуття

J - судження

P - сприйняття

 

 

В результаті проходження цієї короткої анкети ви отримали комбінацію з 4 літер - саме вона й розповість про ваш тип особистості. Якщо після прочитання розшифрувань у вас виникне відчуття, що цей тип особистості вам зовсім не підходить, то пригадайте, ймовірно, відповідаючи на одне із запитань, ви сумнівалися що обрати? Тоді поверніться до цього питання - й отримаєте нову комбінацію. Можливо, на цей раз все вдасться:)

 

ISTJ - інспектор

 

Відомі люди: королева Єлизавета II, Наталі Портман

 

Люди цього типу  у всьому люблять порядок й навіть у найнезначніші проблеми, намагаються заглиблюватися дуже ретельно. При цьому вони нічого не приймають на віру,  кожну інформацію вони аналізують та збирають додаткові відомості. Здатні реально дивитися на речі, тому починають якусь роботу лише тоді, коли переконані, що зможуть завершити розпочате. На таких людей можна покластися, але вони надають перевагу коротким комунікаціям на час виконання роботи.

 

ISFJ - захисник

 

Відомі люди: Бейонсе, Кейт Міддлтон, Селена Гомес

 

Люди цього типу дуже чітко ділять довколишніх на «своїх» та «чужих», швидко розпізнаючи лицемірність та награність. Для «своїх» вони готові на все, й ніколи не попросять чогось натомість. За «своїх» людей вони завжди можуть постояти, але й себе не дадуть скривдити. В цілому, це добродушні «захисники», які рідко бувають агресивними. Добрі аналітики, люблять порядок (але не фанатично), й черпають натхнення в довколишніх людях.

 

INFJ - радник

 

Відомі люди: Ніколь Кідман

 

Така людина - справжній датчик взаємин між людьми. Вона не лише добре відчуває чужі настрої, але й легко розкриває приховані таланти людей, тому може стати хорошим учителем. Бачачи в такій особі опору, довколишні часто звертаються до неї за порадою. Однак, попри зовнішній спокій та мудрість, люди-радники легкоранимі, важко переносять агресію й (особливо) брак любові.

 

INTJ - натхненник

 

Відомі люди: Марк Цукерберг, Мішель Обама

 

Люди-натхненники не звикли витрачати час даремно. Прагнуть покращити все, що можуть, починаючи від проєктів й закінчуючи людьми. Особи такого типу використовують нетипові ідеї, тому найчастіше їх починання завершуються успіхом. При цьому вони в усьому демонструють незалежність, тим самим віддаляючи довколишніх людей, з якими у них і без того загострені стосунки (через інтроверсію натхненників).

 

ISTP - умілець

 

Відомі люди: Олівія Вайлд, Крістен Стюарт

 

Такі люди звикли пізнавати світ через відчуття. Чудово вміють працювати руками завдяки технічному складу розуму, при цьому чітко дотримуючись усіх термінів. Вони не звикли кидатися у вир з головою. Перед тим, як прийняти рішення, довго вичікують й все аналізують. Через цю рису характеру їхні кінцеві вчинки часто здаються довколишнім непередбачуваними чи дивними.

 

ISFP - композитор

 

Відомі люди: Авріл Лавін, Лана Дель Рей, Майкл Джексон

 

Люди такого типу не намагаються змінити світ та інших людей, вони прекрасно існують з тим, що вже було створено до них. Всіляко уникають конфліктних ситуацій, люблять розважати інших, можуть надавати допомогу й насолоджуються, якщо виявилися комусь корисними. Жити з композиторами - одне задоволення: вони поважають чужий простір, нічого не вимагають й налаштовують на позитивну хвилю.

 

INFP - цілитель

 

Відомі люди: Принцеса Діана, Одрі Хепберн

 

Цілителі добре розбираються в психології інших людей, вміють їх відчувати. Довколишні тягнуться до них підсвідомо, однак, попри легкість в спілкуванні, всі думки людей такого типу спрямовані всередину себе - як результат їх прагнення до внутрішнього балансу. Цілителі багато часу приділяють зовнішньому вигляду, іноді втрачають відчуття реальності й відпочивають надто довго.

 

INTP - архітектор

 

Відомі люди: Меріл Стріп, Білл Гейтс

 

Представники цього типу людей знаходяться в постійній напрузі. Річ у тому, що вони прагнуть проаналізувати весь потік вхідної інформації, а через те, що вона постійно зростає, зробити це просто нереально. Тому такі люди безперервно зайняті, не вважають за потрібне витрачати час на емоції, зате дуже цінують комфорт та затишок (обставини, де вони можуть займатися улюбленою справою - аналітикою).

 

 

ESTP - непосида

 

Відомі люди: Мадонна, Міла Куніс, Майлі Сайрус

 

Ці люди - природжені бійці, для досягнення власної мети вони навіть здатні вдаватися до фізичної сили. Не дивно, що вони не терплять підпорядкування, зате, завдяки вмінню складати чіткий план дій, якого вони суворо дотримуються, з них виходять добрі керівники.

 

ESFP - діяч

 

Відомі люди: Адель, Кеті Перрі, Вілл Сміт, Кемерон Діас

 

Люди цього типу добре бачать можливості довколишніх, але часто використовують цю інформацію в особистих цілях, зокрема для того, щоб тиснути на слабкі місця й мати можливість керувати. Їм дуже важливо виглядати в очах інших людей непересічними особистостями, в цілому намагаються вибудовувати гармонійні стосунки. Не люблять тривалих проєктів, живуть тут і зараз, тому результат прагнуть отримати негайно.

 

ENFP - чемпіон

 

Відомі люди: Еллен Дедженерес, Сандра Баллок

 

Такі люди не терплять рутини, їм добре підходить творча робота. Через уміння бути в рівній мірі і екстравертами, і глибоко чуйними людьми, можуть бачити в довколишніх те, що приховано від інших. Щиро насолоджуються життям, живуть з усіма в гармонії, завдяки своїй допитливості. Інтелектуально розвинені й притягують інших людей.

 

ENTP - винахідник

 

Відомі люди: Роберт Дауні-молодший

 

Цей тип особистості цілком виправдовує свою назву - ці люди винахідливі та спритні. Маючи здатність синтезувати ідеї, вони при цьому не бояться нетрадиційних методів роботи й, в результаті, стають першопрохідцями в багатьох сферах життя й галузях знань. Ненавидять рутину, постійно перебувають в напрузі, оскільки знаходяться у вічному пошуку нових рішень.

 

ESTJ - адміністратор

 

Відомі люди: Емма Вотсон

 

Таких людей хлібом не годуй, а дай встановити десь свій порядок або нав'язати власну думку. При цьому вони не є диктаторами, ними керує звичайне прагнення до впорядкованості. Люблять веселощі й цінують почуття гумору. Чудово проводять час в галасливій компанії, не забувають про близьких й вміють виявляти любов. І все ж іноді вони різкі, вперті й запальні, особливо коли справа стосується непокори встановленому ними ж порядку.

 

ESFJ - учитель

 

Відомі люди: Тейлор Свіфт, Дженніфер Лопес, Джесіка Альба

 

Люди цього типу особистості - душа компанії. Здатні підняти настрій довколишнім, легко знаходять спільну мову з ким завгодно й вміють жертвувати собою заради інших. В роботі вони ніколи не просять допомоги, звикли досягати всього самостійно. Єдине, що їм потрібно - це, щоб близькі час від часу звертали увагу на їх чесноти.

 

ENFJ - наставник

 

Відомі люди: Дженніфер Лоуренс, Том Хіддлстон

 

Дуже емоційні, звикли осягати навколишню дійсність на рівні емпатії, що їм чудово вдається. Володіють активною мімікою, їх манера спілкування приваблює слухачів. Вміють передчувати події та готові практично до будь-яких несподіваних обставин. Добре відчувають нечесність інших людей, постійно борються за справедливість. При цьому, в особистих стосунках вони часто виявляють невпевненість, сумніваються в почуттях партнера, ревнують.

 

ENTJ - командир

 

Відомі люди: Джордж Клуні

 

Позитивні й відкриті новатори, чудово відчувають нові тенденції й не бояться йти на ризик. Для таких людей життя - це боротьба, зіштовхування інтересів та екстрим. Все для того, щоб через цей спектр емоцій краще пізнати довколишніх й себе. Вони не страждають нарцисизмом, вміють адекватно оцінювати свої сильні й слабкі сторони, завдяки сміливості легко захоплюють інших людей.

Популярні дописи з цього блогу

Наші діти не винні нам нічого: 15 порад для гармонійних стосунків

Напрочуд реальний особистісний тест: яке враження ви справляєте на довколишніх

7 причин жіночих проблем у стосунках з чоловіками: як знайти гармонію