Що таке жіноча енергія і де її взяти

Що таке жіноча енергія і де її взяти

 

Чоловіки можуть лише позаздрити потужності жіночого енергетичного поля. Його можна порівняти з лавою, яка виривається з вулкана, змітаючи перешкоди на своєму шляху. Попри те, що чоловіки традиційно вважаються сильною статтю - через фізичні дані, витривалість та сміливість - жінки багато в чому перевершують їх, як мінімум в здатності творити дива.

 

Жінки володіють животворною силою Всесвіту. Це магнетизм, який притягує все хороше в житті - кохання, успіх, багатство, здоров'я, талант. Але це можливо лише при усвідомленому підході до власної жіночої сутності й умінні управляти енергією.

 

Що ж наповнює жінку енергією та де її взяти?

 

Що таке жіноча енергія та в чому її сила

 

Придивіться до своїх знайомих. Чи помічали ви пари, в яких би розвиток чоловіка безпосередньо залежав від жінки?

З однією він слабохарактерний, понурий, без особливих претензій. З іншою - успішний, рішучий, пристрасний. Парадокс? Ні, вся справа в жінці. Якщо всередині у неї вирують вулкани, вона щедро ділиться своєю енергією з коханим чоловіком. Заряджає його, як батарейка.

 

Жіноча енергія «працює» не лише щодо чоловіка. Її головна мета - створення нового життя. Саме на вагітність ми витрачаємо найбільше енергетичних запасів. Також жінка «заряджає» від себе весь свій життєвий простір: дім, оточення, роботу, хобі.

 

Але чи можна ділитися тим, чого бракує самій?

 

Якщо всередині у жінки її природний згусток енергії перебуває у сплячому стані або вона направляє його в інше річище, заряджати близьких не вдасться. Навіть більше. Така жінка сама інтуїтивно шукатиме джерело підкріплення, щоб відновити природний баланс.

 

Як було у наших предків

 

З давніх часів люди відзначали різницю між жінкою й чоловіком, осмислювали їх місію в цьому й оспівували красу та міць обох статей. Секрети збереження та накопичення жіночої енергії передавалися від матерів дочкам у вигляді ритуалів, медитацій та практик.

 

Близько 6000 років тому в одному з трипільських поселень на берегах Дніпра існував храм Великої Матері - язичницького божества, покровительки культу матріархату, якого дотримувалися трипільці. Наші предки усвідомлювали важливість Жінки - не лише в особистісному й соціальному плані. А як берегині вікових традицій й унікальних знань.

 

Стародавні жінки виконували священні ритуали, щоб насититися енергією від природи. Вони поглинали світло й віддавали його самі, використовуючи для цього очищені тіло й розум.

 

Внутрішня гармонія та вміння керувати власною енергією робили неймовірні для сучасної людини речі. Жінки вміли до такої міри загострювати свої почуття, що могли передбачити майбутнє, усувати негативні програми, зцілювати й бачити тонкі тіла інших людей.

 

Сучасний погляд на силу жіночої енергії

 

У своєму бестселері «Коло жіночої сили» психолог Лариса Ренар розкриває суть управління жіночою енергією:

 

«Лише жінці дана здатність брати енергію у світу, розчиняючись в стихіях й наповнюючись ними, чоловік позбавлений такої можливості. Тому в усі часи чоловіки прагнули зустріти жінку, яка володіє своєю жіночою енергією й всіма її проявами - сексуальними, емоційними, ментальними та фізичними. Їм хотілося, щоб жінка наповнювала їх сексуальною енергією, вислуховувала їх сумніви й надихала на подвиги, дарувала розслаблення і турботу у відпочинку, прикрашала їх життя танцями, музикою, віршами, захоплювалася ними та їхніми вчинками».

 

У частині збереження вікової мудрості роль жінки описував індійський релігійний лідер Ошо. У притчі про Сарх він відзначав здатність жінки до прямої передачі знань, натхнення:

 

«... в Тантрі вважається, що подібно до того, як нова людина народжується від жінки, так і новий учень також має народжуватися від жінки. Насправді всі майстри є більше матерями, ніж батьками. Вони наділені жіночими якостями. І Будда, і Махавіра, і Крішна».

 

Що забирає жіночу енергію

 

Жіноча енергія - це субстанція з незмірним потенціалом: починаючи від створення нових світів (народження дітей) й закінчуючи додаванням гармонії в усі сфери, з якими стикається.

 

Однак чому ми бачимо так багато нещасних жінок? Тих, хто не в злагоді зі світом і, перш за все, з собою? Тих, хто втратив свій шлях й перебуває в полоні стереотипних переконань, під тиском агресивного партнера або моральних травм? Вся річ у тім, що без поповнення запасів будь-який резервуар незабаром виявиться порожнім.

 

Існує кілька джерел витоку жіночої енергії:

 

Невміння подати себе. Полягає в спробі привернути увагу сильної статі за допомогою надмірно відвертого образу або поведінки. Однак провокація низинних інстинктів - деструктивний шлях. Глибокий інтерес може викликати лише та жінка, яка вміє подати себе, підкреслити власну красу без ризику розпорошити енергію на тих, хто керується своєю пожадливістю.

 

Надмірна відвертість. Уміння зберігати свою таємницю - внутрішню наповненість, інтригу, знання - виділяє мудру жінку. Вона тримає під контролем не лише свої почуття, а й стосунки - отримує те, що хоче від чоловіка й в цілому від життя. І навпаки, надто відверта жінка швидко стає нецікавою, як розгаданий кросворд. Це проявляється не лише в словах, але й в діях: неохайності в зовнішньому вигляді, нестриманості у вчинках.

 

Сміття з хати. Невміння захищати життя сім'ї від сторонніх виснажує жінку. Всі внутрішні процеси, які відбуваються між близькими людьми, повинні залишатися в межах будинку. Це правило стосується не лише скарг на чоловіка, але й зайвої хвалькуватості, невміння тримати в таємниці свої бажання, цілі, плани. Так, іноді хочеться порадитися, але це варто робити тільки з тією людиною, яка може реально допомогти, а не ради пустої балаканини.

 

Плітки. Ми самі нищимо власну енергію бажанням обмовити інших. Коли жінка пліткує, це означає, що для неї об'єкт пересудів в цей момент має першорядне значення. Більше, ніж власні справи та сім'я. І що частіше вона пліткує, то менше енергії у неї залишається на своїх близьких.

 

Пригнічення чоловіка. Сучасні жінки пройшли емансипацію, виросли в дусі фемінізму й заперечення традиційної моделі сім'ї. Але мало хто пам'ятає, що головною ідеєю цих ідеологій є рівноправність, але ніяк не придушення чоловічої волі. Якщо жінка у всіх важливих питаннях бере на себе ініціативу, в чоловікові поступово згасає його природне начало. Він стає буквально дитиною, яку потрібно опікати на всіх фронтах. Чоловік-дитина не розуміє мотивів жінки, для нього вони є ірраціональними, тому він просто пливе за течією. Це деструктивні стосунки, які дуже сильно пригнічують жіночу енергію.

 

Слабкість. Не треба впадати в крайнощі, намагаючись покласти всю відповідальність на чоловіка й «умити руки» буквально у всіх життєвих питаннях. Природа жінки настільки сильна й багатогранна, що штучне придушення неминуче спричинить втрату енергії.

 

5 джерел жіночої енергії:

 

Якщо ви успішно впоралися з першим етапом - усунули витік енергії, саме час знайти для себе оптимальні способи підживлення.

 

1. Отримуйте задоволення

Для кожної з нас це поняття має свою суть: нова зачіска, смачне тістечко, похід в картинну галерею і т.д. Навчіться радіти дрібницям й регулярно балуйте себе приємностями.

 

2. Спілкуйтеся з жінками

Величезну користь приносить регулярне спілкування в жіночому колі. Особливо з тими, хто значно старший за вас. Розмовляйте з мамами та бабусями, відвідуйте майстер-класи в жіночих колективах, зустрічайтеся з подругами.

 

3. Займіться творчістю

Творіння - справжнє призначення жінки в цьому світі. І неважливо, що ви не вмієте навіть малювати або в'язати шарфики. Робіть те, що вам до душі: фотографія, гра на інструменті, вироби для дитячих конкурсів. Це заняття в буквальному сенсі розвантажує голову від побутових проблем й розкриває в жінці її внутрішній потенціал творити прекрасне.

 

4. Просіть допомоги у чоловіків

Не бійтеся здатися слабкою, наприклад, попросивши чоловіка купити продукти в магазині. Навіть така пересічна справа - маленька перемога. А перемоги для чоловіка потрібні як повітря.

 

5. Спілкуйтеся з природою

Гуляйте в лісі, заведіть город на дачі, вирощуйте кімнатні рослини. Енергія землі - одна з найсильніших. Використовуйте її для поповнення внутрішніх резервів.

 

***

 

Контакт з власною жіночою енергією й любов до себе творить дива. У такої жінки горять очі, їй не дають проходу чоловіки, і старі й малі звертаються до неї за мудрою порадою, а з її будинку гостям не хочеться йти. Навчіться підживлювати енергетичне поле, й незабаром ви помітите позитивні зміни у своєму житті.

 

За матеріалами: karpachoff.com

Популярні дописи з цього блогу

«Нікому ніколи нічого не пояснюй, тому що...»: геніальні слова Аль Пачіно

Як стати самодостатньою: 10 правил впевненої в собі жінки

Будь одна, поки не зустрінеш того, хто старатиметься для тебе