Шкідливі поради: як почати хвилюватися та перестати жити

Шкідливі поради: як почати хвилюватися та перестати жити

 

Особам без почуття гумору читати небезпечно!

 

1. Почни мислити негативно.

 

Це дуже важливий пункт й дотримуватися його треба неухильно. Ти ж не хочеш бути життєрадісною дурепою? Адже саме таку оцінку хочеться дати людині, яка має на обличчі печатку щастя. Що це вона весь час усміхається, звісно ж, ідіотка!

 

Невже вона не бачить, як багато чорних тонів у житті, скільки проблем? І треба акцентуватись виключно на цьому.

 

Ми добре знаємо, що наше життя йде за тим сценарієм, який формує наша свідомість, тому хай саме негативні думки формують твоє життя. У жодному разі не допускай у свої думки та почуття позитивних настроїв! А то ще станеш учасницею статистики, де стверджується, що люди, які мислять позитивно, успішніші, щасливіші й здоровіші.

 

2. Зроби занепокоєння своєю звичкою.

 

Спокій та внутрішня рівновага точно не спричинять успіх. Цих поганих звичок треба позбутися, замінивши їх на тривожність й сумніви. А якщо ти проявиш стійкість, то занепокоєння назавжди увійде у твоє життя. Тренуйся із завзятістю маніячки, щоразу перебудовуючи власне мислення.

 

Навчися відловлювати позитивні думки й жени їх геть, їм не місце у твоїй голові!

 

Лише поганий настрій має бути твоїм супутником, підживлюй негативні думки, вони мають постійно крутитися у твоїй свідомості. Практикуйся впродовж місяця, і це стане твоєю звичкою.

 

 

3. Переживай через дрібниці.

 

Постійне занепокоєння з усіх питань - це прямий шлях до неврозу. Саме це нам і треба! Така негативна звичка позбавляє людей радості життя, забирає багато зусиль й навіть позначається на здоров'ї.

 

Тут треба працювати методично, щойно розв’язалася чергова проблема, на горизонті вже має маячити інша. Не упускай її з поля зору! Також дуже рекомендується техніка «роздування з мухи слона».

 

4. Не проявляй інтересу до довколишніх.

 

Пам'ятай, що занепокоєння перемагають людину, коли вона сконцентрована лише на власній персоні. Заборони собі цікавість, не проявляй інтересу до довколишніх. Винищуй на корені бажання спробувати щось нове.

 

Запам'ятай, що толерантність та емпатія - це не твої супутники! Як тільки ти проявиш терпимість до того, що незвичне й чуже, а також будеш здатна уявити себе на місці іншої людини й зрозуміти її почуття чи вчинки, - твоє занепокоєння випарується.

 

Але ж ми не цього результату досягаємо? Тому акцент тільки на себе!

 

5. Забезпеч собі відсутність зайнятості.

 

Бездіяльність - одна з основних причин занепокоєння. Забезпеч її на тривалий термін. Якщо ти нічого не робитимеш, твої думки нічим не будуть зайняті - і свідомість зробить роботу за тебе. Вона сама почне генерувати тривожні думки й так тобі буде легше досягти фрустрованого стану.

 

Не турбуй свій смуток й занепокоєння енергійною роботою, цікавими заняттями та активними розумовими процесами. Проводь кожен новий день в обіймах бездіяльності, хай справжнє життя проходить повз.

 

6. Не живи теперішнім.

 

Враховуючи, що все хороше у своєму житті ми можемо зробити зараз - тікай від реальності! Дуже важливо навчитися застрягати або в минулому, або надмірно переживати про майбутнє.

 

Адже усвідомлення моменту «тут і зараз» змушує нас жити сьогоднішнім днем та витісняє тривогу. Ти ж маєш завжди пам'ятати про свої помилки в минулому, постійно прокручувати їх у голові й витратити все життя на те, що вже ніколи не повернеш.

 

Також вдалим варіантом досягнення мети є постійна тривога про те, що ще настало.

 

Твоє майбутнє - це лише припущення, що може статися, засноване на твоєму досвіді. І якщо у тебе немає під рукою машини часу, складно дізнатися, напевно, що відбуватиметься. Тому підживлюй свою фантазію, уявляй все найгірше, що може трапитися, так ти гарантовано отримаєш тривожний стан й навіть депресію. Головне, не зупинятись у моменті «тут і зараз» й відсутність радості буття тобі гарантована!

 

7. Забудь про почуття гумору.

 

Якщо ти почнеш ставитися з гумором до життєвих негараздів, то так ти нічого не досягнеш. Запам'ятай, оптимізм - це жахливе почуття! Люди, які «страждають» оптимізмом, приємні в спілкуванні, легко справляються з проблемами, почуваються щасливими й навіть вміють радіти життю.

 

Тому: сміх, гумор, дотепність - все у помийне відро! Не дай їм знизити рівень стресу й змусити з оптимізмом дивитися в майбутнє.

 

Вступи до лав песимістів, шукай всюди образи й негатив. Пестуй їх, розвивай, і вони відплатять тобі дзвінкою монетою: допоможуть побачити будь-яку ситуацію в похмурих тонах.

 

Вдосконалюй свою серйозність, похмурість й печаль. У спілкуванні з довколишніми, використовуй фрази: «світ ворожий», «мені гірше за всіх», «скрізь підступи», так ти точно не станеш душею компанії.

 

Й пам'ятай, що песимісти не хочуть бути щасливими, їм треба страждати, щоб виправдати свою тривожність та негативні життєві переконання.

 

Наслідуючи всі ці пункти, ти сміливо можеш розвести руками й виголосити «Та хіба ж це життя?».

 

***

Насправді почуття занепокоєння не лише виснажує людину, а й знижує якість її життя.

 

Таким чином, шкода заподіяна постійним занепокоєнням полягає не лише в тому, що людина не може повноцінно жити, бути радісною чи щасливою. Цей стан також притягує до себе погані обставини, так звані пророцтва, які «самі збуваються».

 

Якщо людина боїться не скласти іспит, ймовірність провалу збільшується. Якщо людина боїться щось забути, то рано чи пізно вона обов'язково забуде. Тобто саме занепокоєння стає причиною нещасть, а не навпаки.

Популярні дописи з цього блогу

Якщо вам хтось заздрить, то його видадуть ці токсичні фрази

20 цитат Стіва Джобса, які змінять твою свідомість

Як спілкуватися з людьми, які вважають себе кращими за інших