10 помилок, які псують твоє життя

10 помилок, які псують твоє життя


  1.Ти живеш минулим.

Багатьом людям для того, щоб бути щасливими, достатньо легкої амнезії та трохи віскі, і в результаті вони гарантовано отримують невпинний рух вперед. Інші - нізащо не погодяться залишити свою «зону комфорту». Усі ми різні, але у всіх нас рівні можливості. Я не говорю зараз про соціальні рамки, я говорю про мету життя кожного з нас. Про щастя. Навіть якщо в минулому у тебе були щасливі моменти, але зараз ці спогади заважають рухатися далі, - настав час прийняти той факт, що ти переступила межу, яка виросла кам'яною стіною за твоєю спиною. Щасливі події в минулому - це певний етап у нашому становленні. Якщо чогось більше немає і залишилися щасливі спогади, треба отримувати нові позитивні емоції, щоб через рік сьогоднішній день став яскравим спогадом.

 

Щастя полягає у житті, а саме життя - це лише короткий момент.

 

2. Ти боїшся ризикувати.

Всім знайома фраза: «Титанік будували професіонали, а любителі - ковчег». Вона надихає та окриляє. Все в житті просто, але ми полюбляємо все ускладнювати. Насиджене місце - не завжди межа мрій. Можливо, твоє сьогоднішнє рішення все-таки зателефонувати потрібній людині, відправити своє резюме високооплачувану посаду у велику корпорацію, зняти гроші з депозиту раніше терміну, відправити пропозицію тому примхливому клієнту або зізнатися у своїх почуттях недосяжній, на перший погляд, особі - все це може змінити твоє життя вже сьогодні ввечері. Ти боїшся ризикувати, тому що боїшся помилитися. Але Всесвіт часто цінує помилки. Вони зумовлюють діалог, а в діалозі народжується істина. Деякі помилки, безрозсудна рішучість чи прийняття рішень без гарантії успіху ведуть до перемоги й дають світову популярність. Взяти, приміром, першу книгу про Гарі Поттера: її авторка, Джоан Роулінг, витратила не один рік на пошуки видавництва, яке захоче опублікувати цю фантастичну історію. Звісно, їй було неприємно отримувати відмови, але вона йшла вперед до своєї мети. 12 видавництв не побачили у майбутньому світовому бестселері нічого особливого. А зараз і діти, і дорослі знають та захоплюються історією особливого хлопчика. Треба вірити в себе та у свої сили. Без віри в майбутнє і без уміння ризикувати не було б велосипедів, мобільних телефонів, літаків, комп'ютерів, не було б усього, що здається буденним.

 

Світ потребує твоїх ризикованих рішень. Та що там світ, ти сама їх потребуєш.

 

3. Ти не живеш так, як хочеш.

Є люди, довкола яких вирує життя. Вони мислять нестандартно, яскраво, іноді нелогічно, але дуже по-справжньому. Коли така людина не бере слухавку, ти навіть не можеш уявити, що їй спало на думку 10 хвилин тому, і в які краї, цього разу, заніс її дух авантюризму. Можливо, вона викинула телефон, щоб не пояснювати довколишнім бажання мати новий, або замість роботи поїхала до дитячого будинку, щоб допомогти малечі робити уроки. На перший погляд здається, що такі люди легковажні та безвідповідальні. Але вони щасливі. Я не закликаю бути безрозсудною, я закликаю до здорового глузду. Не витрачай своє життя на остогидлу роботу, на нецікавих людей, ненависні місця. Заплющ очі та уяви те, що ти хочеш зробити саме зараз. Хочеш морозива? - То сходи й купи! Мрієш про відпустку? - Почни продумувати плани, як наблизити цей світлий день. Хочеш стосунків із симпатичною тобі людиною? - Шукай спільні теми, заводь розмову, а потім насолоджуйся першим фліртом та його наслідками.

 

Не бійся. Шукай шляхи, щоб не чекати на щастя в майбутньому, а насолоджуватися ним уже зараз.

 

4. Ти не цінуєш те, що маєш.

Ця фраза звучить банально, але у ній багато глибини та життєвого досвіду. Чомусь ми шукаємо скарб на безлюдних островах, а він часто закопаний у нас у дворі. Ми ображаємо близьких, вважаючи, що вони нікуди не дінуться. Ми піддаємося емоціям та кидаємо трубку. Але у негативі не буває щастя. У боротьбі немає умиротворення. У вічному пошуку позитиву немає фінішу.

 

Дрібниці довкола тебе уже роблять тебе особливою. Твій світ - це віддзеркалення твоїх думок. «Почистиш голову», і результат не забариться.

 

5. Ти думаєш, що щастя можна купити.

Люди звикли говорити, що «не в грошах щастя», проте всі вони активно намагаються заробити «всі гроші світу», сидять на роботі цілодобово та забувають, як виглядають їхні діти. У сучасному світі важко жити без грошей. Але є люди, які працюють, щоб жити, а є ті, хто живе, щоб працювати. Звичайно, все не просто, але треба вчитися балансувати на цій тонкій межі. Якби щастя можна було купити, то ми вже сотні років тому його втратили б. Його б «незаконно» закупили, продали або закопали в надрах жадібності та егоїзму.

 

Особливість щастя у його доступності. У ніжному поцілунку, у першому крику дитини, у щирих обіймах, в усвідомленні, що кохана людина спить поряд й солодко сопе. Щастя купити не можна, і в цьому весь кайф життя.

 

6. Ти живеш так, ніби всі ми один одному ніхто.

Не хочеться на смертному лоні згадувати всі свої гріхи й видавати їх за чесноти, дивитися на своє життя через призму виправдань. Так, правила нашого життя жорсткі, але грати чи не грати за цими правилами - вирішує кожен самостійно. Скажеш, утопія? Але якщо не міняти світ самому, як же можна побачити у ньому зміни?

 

Жадібність, корисливість, безсердечність, сліпота й глухота до благань інших - не найкращі інструменти для очищення карми. Так, іноді доведеться шукати шляхи «в обхід». Але треба залишатися людиною за будь-яких обставин.

 

7. Ти боїшся.

Усі страхи та хвороби народжуються в нашій голові. Не так багато демонів назовні, як усередині кожного з нас. Зовнішнє тло лише допомагає «розквітати» страху та затверджує його позиції. Те, що попереду - незвідане, але там необов'язково буде поле бою. Можливо, попереду взагалі не буде ні тривог, ні занепокоєння, ні зайвих зусиль. А часто проєкція в голові вже закладена, думки відправлені в космос, і наше тіло постійно чекає або на біль, або на дискомфорт.

 

Зі страхом треба боротися, лише викоренивши його внутрішні причини. Отримуй задоволення від будь-якої життєвої ситуації та самого процесу життя. Абсолютно у всьому є сенс, треба лише придивитись.

 

8. Ти перфекціоністка та хочеш все контролювати.

Пізанська вежа - яскравий приклад помилки архітектора та відсутності точних розрахунків. Якби фундамент був більшим у 2-3 рази, вона була б прикладом стійкості. Понад 170 років будівництва, проте, як відомо, вежа ще до здачі проєкту була з «оригінальним» нахилом. Перфекціоністи шоковані, а світ влаштовує постійні фотосесії.

 

Життя - одна суцільна метушня, і якщо прагнути до ідеалів, то можна «вбити» купу часу і залишитися ні з чим. Світом не можна керувати, він несе тебе за течією, а ти просто обираєш, на якому човні плисти: на човні задоволення чи вічного невдоволення. Я за життя у повному розумінні цього слова.

 

9. Ти думаєш, що «ти повинна…».

Майже завжди якщо ти не хочеш, то ти не повинна. І слухати тих, хто вселяє тобі, що твої бажання не важливі, не варто. Через «не хочу» точно нічого не вийде.

 

Кожен пише власну історію, кожен виборює свою правду. Ти нічого не повинна, якщо сама не хочеш. Просте правило, яке не так вже й складно засвоїти.

 

10. Ти жалієш про скоєне.

Корити себе безглуздо. Встигла чи не встигла. Зробила чи не зробила. Сказала чи промовчала. Стерла чи написала. Все залишилося там, де йому місце. Втратила можливість? - Значить, не твоя це була можливість. Ти зробила так, як хотіла це зробити. На той момент ти не могла вчинити по-іншому. Роби висновки та намагайся оминати граблі на своєму шляху. Хочеться наступити на ті ж граблі знову? - Та стрибай на них хоч з розбігу, вибір твій, як і синці на лобі від удару. Немає відкриттів без випадкових помилок. Немає тез без коригування. Немає людей без промахів. Титанік вважали кораблем, який ніхто не зможе потопити. А одна ніч та вершина айсберга показали, що люди дуже часто помиляються. 

 

Одні помилки змінюють життя мільйонів у гірший бік, інші - творять дива. І не треба витрачати час на міркування, чи є у всьому цьому якийсь сенс.

Популярні дописи з цього блогу

Гороскоп на тиждень з 29 квітня по 5 травня 2024 року

9 відмінностей у поведінці розумних та обмежених людей

10 способів навчитися насолоджуватися життям