14 цитат відомих психологів, які допоможуть розібратися в собі

14 цитат відомих психологів, які допоможуть розібратися в собі

Якщо ви відчуваєте порожнечу всередині, а кожен день приносить лише нові розчарування та жаль про втрачені можливості, то це явна ознака того, що ви проживаєте своє життя неправильно. Як зробити переоцінку цінностей, знайти своє справжнє призначення та почати рухатися вперед?

 

Відповіді ці запитання можна шукати у книгах відомих психологів.

 

1. Лоран Гунель

«День, коли я навчився жити»

«Ви - цілісна істота, і природа спонукає вас відчувати це дуже глибоко. А от суспільство створює всередині вас брак цієї цілісності. Воно змушує вірити в те, що вам чогось бракує для щастя. Воно заважає задовольнятися тим, що ви маєте, і тим, які ви є, і безперервно змушує думати про вашу неповноту чи недосконалість».

 

2. Джо Діспенза

«Сам собі плацебо: як використовувати силу підсвідомості для здоров'я та процвітання»

«Задумайтеся на мить про своє життя. Якщо ви пережовуєте ті самі думки, що й учора, то, швидше за все, зробите звичний вибір і сьогодні. Незмінний вибір сьогодні спричинить шаблонні вчинки завтра. Ті самі звичні вчинки завтра породять повторення колишнього досвіду в майбутньому. А події, які повторюються, і ситуації в вашому житті будуть весь час викликати одні й ті ж передбачувані емоції. І в результаті ви щодня відчуватимете те саме. Ваше «вчора» - це ваше «завтра» - і воістину, ваше минуле є вашим майбутнім».

 

3. Брене Браун

«Дари недосконалості. Як полюбити себе таким, який ти є»

«Часто люди намагаються жити «задом наперед» - вони прагнуть заробити більше грошей й купити більше речей, щоб робити те, що їм хотілося б, і таким чином стати щасливішими. Насправді все слід робити навпаки. Спочатку треба стати собою, потім робити те, що вам потрібно, щоб отримати те, що хочеться».

 

4. Грег МакКеон

«Есенціалізм. Шлях до простоти»

«Що якби ми перестали займатися тим, що ненавидимо, купувати те, що нам не потрібно, за гроші, яких у нас немає, щоб справити враження на людей, які нам байдужі?»

 

5. Брене Браун

«Дари недосконалості. Як полюбити себе таким, який ти є»

«Жити в злагоді з собою означає проживати життя з усвідомленням власної цінності. Це означає виховувати у собі сміливість та співчуття та встановлювати довірливі стосунки з людьми. Це означає прокидатися вранці з думкою «Не має значення, що я сьогодні зроблю, а що ні. Що б я не зробив, цього достатньо», а ввечері лягати в ліжко, думаючи: «Так, я недосконалий і вразливий, іноді мені буває страшно, але це не скасовує того факту, що я відважний й гідний того, щоб мене любили».

 

6. Емі Тенжерін

«Це мій день! Як наповнити життя творчістю, радістю та змістом»

«Один старий індіанець розповів своєму онукові про боротьбу, яка відбувається всередині кожного з нас. Вона схожа на боротьбу двох вовків. Один із них злий: він уособлює гнів, заздрість, образу, невдоволення собою, брехню. А другий добрий: він втілює в собі радість, умиротворення, любов, надію, спокій, смиренність, доброту та правду. Онук поміркував над тим, що почув, й запитав: «І хто з них переможе?». Старий індіанець, не роздумуючи, відповів: «Той, якого ти годуєш».

 

7. Пітер Хіммельман

«Випусти мене. Як розкрити творчий потенціал і втілити ідеї в життя»

«А зараз я попрошу вас виділити не більше трьох хвилин та письмово відповісти на запитання: навіщо ви тут? Якщо це звучить надто філософськи, спробуйте по-іншому: в чому мета вашого життя? Якщо й ця тема видається надто розпливчастою, спробуйте так: що ви готові відстоювати? Або: заради чого б ви пожертвували життям? Або: що дає вам сили вставати вранці?

 

8. Сет Годін

«Спробуй - вдасться!»

«Уявіть собі світ, де немає посередників, немає видавців, немає босів, немає кадровиків, немає родичів і ніхто не вказує вам, що ви не можете щось робити.

 

Що б ви робили, якби жили у такому світі? Уявили? То йдіть і робіть це!»

 

9. М. Дж. Раян

«Цього року я… Як змінити звички, стримати обіцянки або зробити те, про що ви давно мріяли»

«Для того, щоб створити позитивний образ власного майбутнього, напишіть собі лист з «прийдешнього». Уявіть, що минув рік - й ви досягли того, чого хотіли. Ви схудли, стали щасливішими, знайшли своє кохання, навчилися сприймати життя позитивніше… Ви пишете з майбутнього собі сьогоднішньому про те, як добре вам живеться. З чим ви зіткнулися внаслідок змін? Безумовно, стали на рік старшими й мудрішими. Дізналися багато, що допомогло вам досягти мети. Про що ще ви маєте написати собі в такому листі, щоб ваше майбутнє життя заграло яскравими фарбами?»

 

10. Тіна Сіліг

«Чому ніхто не розповів мені це в 20?»

«Згодом я зрозуміла, що люди діляться на два типи: одні чекають від інших дозволів на те, щоб займатися тим, що їм подобається, а другі дають собі такий дозвіл самі».

 

11. Наполеон Хілл

«Думай та багатій»

«Кожен, хто хоче вийти переможцем із будь-якої ситуації, має наважитися спалити кораблі та відрізати всі шляхи до відступу. Лише в цьому випадку можна віднайти той стан розуму, який відомий як пристрасне бажання перемогти, і такий необхідний для успіху».

 

12. Мег Джей

«Важливі роки. Чому не варто відкладати життя на потім»

«Так» - це те слово, завдяки якому ви отримали свою першу роботу, наступну роботу, одружилися й завели дітей. І навіть якщо це викликає тривогу, змушує вийти із зони комфорту, - сказавши «так», ви робитимете щось нове, зустрінете нових людей і зміните своє життя на краще».

 

13. Дейл Карнегі

«Як завойовувати друзів і впливати на людей»

«Тепер я розумію, що люди не думають ні про вас, ні про мене, і їх зовсім не турбує, що про нас із вами говорять. Вони зайняті лише собою, вони думають лише про себе перед сніданком, після сніданку і весь час до десяти хвилин після опівночі. Їх у тисячу разів більше стурбує власний головний біль, ніж звістка про вашу чи мою смерть».

 

14. Мег Джей

«Важливі роки. Чому не варто відкладати життя на потім»

«Майбутнє не написане на небесах. Немає жодних гарантій. Тож візьміть на себе відповідальність за своє життя. Поставте цілі. Знайдіть роботу. Створіть сім'ю. Не забувайте про час. Внесіть у своє життя певність. Ваша доля не має залежати від того, що ви чогось не знали чи щось не зробили. Зараз ви робите вибір, який визначить все ваше життя».

Популярні дописи з цього блогу

Якщо ти вже вирішила піти, то йди лише один раз: 8 дорогоцінних заповідей для жінок

Жіноча гординя у стосунках із чоловіками

«Нікому ніколи нічого не пояснюй, тому що...»: геніальні слова Аль Пачіно