9 типів людей, які отруюють життя: як їх виявити та вберегтися від токсичного впливу

9 типів людей, які отруюють життя: як їх виявити та вберегтися від отруйного впливу

 

Начебто нічого такого не сталося, а після спілкування з людиною наче вичавлений лимон. Знайомо?

 

Від взаємодії з отруйними (токсичними) людьми у доброї людини одні неприємності: стрес, безлад і тяжкість у думках, проблеми в сім'ї, витік життєвої енергії.

 

До речі, нагадаю, що тривале перебування у стресі згубно впливає на здоров'я, особливо психологічне. А нам це не треба!

 

На жаль, нас в школах не навчали, як виявляти токсичних людей та як з ними поводитися. Було б корисно.

 

Але ж не сховаєшся в мушлю від життя…

 

Насправді все не так страшно. Головне - в момент спілкування з подібними особами тримати емоції під контролем і не дарувати їм чарівних подарунків, у вигляді реакції у відповідь, спроб щось довести, пояснити чи навчити.

 

Ми можемо прожити все життя або дуже великий проміжок часу і навіть не здогадуватися про наявність отруйної людини в безпосередній близькості.

 

Є два види отруйних людей: одні навмисно впорскують свою отруту і потім танцюють на твоїх нервах, а інші й самі не підозрюють про свої отруйні здібності.

 

Важливий пунктик: замислись, чи ти часом не є такою особою. Можливо, саме з цим і пов'язана плутанина у твоєму житті, вічно невдоволений стан та смуток.

 

Список, який треба тримати при собі:

 

Жертви. Небезпечні особи, оскільки ми постійно їх шкодуємо, намагаємось допомогти та врятувати. Вони в цей час насолоджуються тим, як ти звалюєш весь їхній тягар на себе, служиш жилеткою та роками витрачаєш свій час на їхні вічні скарги. Зауваж, у них проблеми є постійно - не одна, то обов'язково інша. Застати їх у стані спокійного щастя - неможливо. Такого не буває. Будь-яка життєва задача для них справа світового масштабу, яку не вирішити без допомоги твоєї чи інших людей. Позитив у них відсутній як такий. Усюди бачать кінець світу та сумний результат будь-якого заходу.

 

Заздрісники. Є такі, які позаздрять день та й підуть своє життя жити. А є ті, що твої заслуги вважають дріб'язковими, або не заслуженими. Це все мало належати їм. А якщо не їм, то вже й не тобі точно. Такі люди ніколи не радіють чиємусь успіху, а лише знецінять його, блиснувши якоюсь «випадково» випущеною токсичною фразочкою або уїдливим зауваженням. Вони всюди поширюють свою негативну отруту, постійно всіх і все порівнюють. Що менше часу ти перебуватимеш поруч з такими людьми, ділитися чимось і співпрацювати, то краще.

 

Зарозумілі. Поводяться так, ніби позаду трон стоїть і вони ось-ось на нього сядуть, коли ніжки втомляться. Все, що потрапляє у поле їхнього зору - виклик. Отримаєш ти підвищення по службі, то вони одразу захочуть і собі чогось подібного, бо ти явно не заслуговуєш, а їхня королівська персона просто зобов'язана променитися на п'єдесталі. У них завжди все краще, дорожче, серйозніше та масштабніше. Вони найрозумніші, найосвіченіші, найвихованіші та маю найбільший попит. Вважай за честь, що тобі поряд з ними подихати дозволили.

 

Маніяки. Живуть заради того, щоб когось мучити та змушувати страждати. Такі собі психологічні садисти. Жертву вони обирають ретельно, а потім луплять по ній наче в барабан. Щастя в тому, що, визначивши таку людину, її позбутися доволі легко - методично і старанно обходити пастки, не реагувати на її випади від слова зовсім. Тоді маніяк помиратиме без життєво необхідної їжі й буде змушений терміново кудись переметнутися.

 

Судді. О, вони краще за тебе знають: як тобі ходити, що носити, про що мріяти, що говорити та як проявляти себе. Вони мовби завжди перебувають за своїм високим суддівським столом і вершать людські долі. Часто вони мають можливість швидко і легко допомогти тобі здійснити мрію, але ніколи цього не зроблять, бо не переживуть твого успіху чи щастя. Їм подобається, коли тобі погано, коли ти живеш, наче в очікуванні вироку і заодно тихесенько прислужуєшся їм в надії, що одного разу суддя допоможе тобі встановити справедливість, як обіцяв.

 

Дружні маніпулятори. Я називаю їх дружніми, бо цих токсів вирахувати доволі складно. Найчастіше вони ходять у мантіях найкращих друзів, подруг та товаришів. Начебто і людина хороша, підтримує завжди, поряд у будь-яких неприємних ситуаціях, але щось не те. В добрі та щасливі моменти життя їх поряд чомусь немає. Вони споживачі, але жодного разу не надавачі. Можна років 100 з такою людиною дружити й навіть не дізнатися, що саме вона за спиною ходить із відром нечистот, з якого рівномірно підливає тобі неприємностей.

 

Зациклені. Вони позбавлені будь-якої емпатії, співпереживання та інших людських якостей. Їм ніколи нікого не шкода, вони наче кам'яні. Найстрашніше і найжахливіше відбувається тільки з ними. В них так - проблеми. А в тебе що? Пшик, дрібниці, життєві справи. Зацикленим від тебе потрібні вуха, відданість, час та підвищення власної самооцінки. Адже ти завжди підтримаєш, скажеш втішні слова і згадаєш усі заслуги та регалії зацикленого.

 

Емоційні. У них усе життя - суцільна проблема. Найцікавіше те, що самі вони ніколи не нападають на свого кривдника. Їхнє улюблене заняття - переносити свої емоції на тебе та інших близьких. У них проблеми на роботі, а ти це все розгрібаєш, як подушка для биття або сміттєвий пакет.

 

Пліткарі. Ох вже ці сценаристи чужого життя. Іноді слухаєш їхню маячню й дивуєшся, як їхній мозок так вміло бачить у всьому бруд, гидоту та біль. Вони фахівці з жахів та перемелювання кісток. Якщо поряд з тобою є така людина, яка отруйно поливає життя інших своїм соусом - біжи, ну чи хоча б не вступай у ці бесіди, не забруднюй своє енергетичне поле.

 

Що ж робити?

 

Боротися з токсичними людьми допомагає візуалізація та робота над собою.

 

Виявляєш такого персонажа й уявляєш таке:

 

Токс - це цукерка з отрутою, злом, чимось липким та мерзенним.

 

Якщо ти зараз з’їж цю цукерку, то заподієш шкоду своєму здоров'ю та життю, захворієш і зруйнуєш збудовану тобою здорову схему життя.

 

Ще можеш уявити себе Алісою в країні чудес - май у кишені уявний чарівний флакончик, завдяки якому твої ноги виростають на п'ять поверхів і в момент негативу підіймають тебе над отруйною хмарою.

 

Точно знаю, що ти доросла людина і вмієш не брати до рота те, що не варто.

 

Ти ж не їси зіпсовану їжу? От і з отруйними людьми так само.

 

Важливо не піддаватися власній внутрішній жалості й не займатися самообманом. Твоє внутрішнє Я чудово відчуває таких людей вже на першому етапі знайомства. Але далі ти чомусь обриваєш сигнал і пускаєш у своє життя отруту, присідаючи на неї, як на наркотик. Настав час очистити своє життя і привести все до ладу.


Популярні дописи з цього блогу

Гороскоп на тиждень з 29 квітня по 5 травня 2024 року

9 відмінностей у поведінці розумних та обмежених людей

20 дивовижних цитат Агати Крісті, які допоможуть вам знайти вихід з будь-якої ситуації