Як припинити руйнувати себе негативними думками: лікування свідомості за кілька простих кроків

Як припинити руйнувати себе негативними думками: лікування свідомості за кілька простих кроків

Дуже сумно бачити, але багато людей навіть не помічають, як негативне мислення міцно прижилося в їхній свідомості. Вони завжди знайдуть тисячі аргументів і підтверджень, приплетуть ситуацію в країні, дорікатимуть родичам і знайомим, усюди вишукуватимуть винних, аби знову мати можливість заявити, що світ несправедливий, жорстокий, заплутаний, важкий і все в ньому не так.

 

Таких людей дуже складно переконати, що треба працювати над собою і шукати хороше. Бо негативне мислення гірше за наркотик. Воно так акуратно пристає до життя людини, що важко й згадати точний день, коли цей жахливий «сусід» поселився у твоєму житті. І ось уже цей «сусід» починає заправляти балом. Тепер він вирішує, як і що ти думаєш, коли радієш, які обставини з тобою відбуваються, якими реакціями ти сприймаєш світ.

 

Ти начебто і залишаєшся собою. Тобі так само хочеться бачити добро, відчувати радість, помічати дива та красу, але сусід б'є палицею по голові й примовляє: «Стій, ти що здуріла? Зараз тебе точно обдурять. Кругом вороги. Світ жорстокий. Кожен хоче тебе ошукати. Всі ми тут виживаємо. Щастя не існує. Грошей теж для тебе немає. Тлінність. Безвихідь. Змирись. Не сіпайся. Просто обороняйся і все». І ти чомусь слухаєшся і підлаштовуєш усе своє життя під ці рекомендації.

 

А це злочин проти себе - засмічувати ефір постійним негативом та очікуванням підступу.

 

Звісно, коли мозок налаштований щось погане, то він і буде скрізь бачити, зустрічати й зіштовхуватися лише з поганим. Це ж очевидно.

 

Простий експеримент: варто тобі купити річ своєї мрії, якої начебто ні в кого не було, як ти починаєш помічати скрізь такі ж самі. Або автівка. Або ще щось. Просто твій мозок фокусується на конкретному предметі й починає його помічати.

 

Так відбувається і з негативними речами, і з позитивними.

 

Якщо вранці прокинутися і почати свій день з криків, скандалів, кидати речі, вдарятися об кути, ненавидіти весь світ, то відповідно в тебе весь день складатиметься саме таким чином: світлофори будуть червоними, якийсь негідник обіллє з калюжі брудом, на роботі трапиться скандал, партнер обов'язково зробить боляче, діти напакостять, касирка в супермаркеті просто перед тобою виставить табличку «технічна перерва».

 

Ти все це знаєш без мене і стикалася з таким вже точно не раз.

 

Треба працювати зі власною свідомістю та над своїм розвитком, тренувати позитивне мислення, звільняти розум від бур'янів та деструктивних переконань.

 

Всі ми про це читаємо, знаємо, але знову продовжуємо слухати бридкого «сусіда», який переконує, що все це мрії та збіги, що треба бути на чеку і не розвішувати вуха.

 

Так мозок намагається зберегти тебе у твоїй звичній зоні комфорту, де тобі вже все відомо та зрозуміло. Саме тому негативний «сусід» і цвіте пишним цвітом.

 

Гарна новина в тому, що наш мозок - крута штука. З ним можна працювати, домовлятися та повертати у потрібні тобі сторони.

 

Позитивне мислення - це звичка. Для цього треба зцілити себе, попрацювавши певний час над ментальними та емоційними засміченнями.

 

Ти гідна цього зцілення. Ти маєш і можеш жити без негативу, страху та очікувань підступів з будь-якого кута.

 

Твій організм здатний самостійно зцілитися. Треба лише йому допомогти й підтримати у цьому.

 

Ти володієш інтуїцією та чуттєвістю. Саме вони є основними важелями твого життя. Навчися зчитувати сигнали, чути себе та розуміти. Не треба жити в постійному стресі та негативі, чекаючи удару.

 

Почни жити вільно, довіряй світові та будь спокійна.

 

Якщо щось погане почне відбуватися, ти це одразу відчуєш і швидко вирішиш як діяти та реагувати. Заздалегідь перебувати в захисній позиції - це вбивати себе щодня та абсолютно.

 

Навчися пробачати себе за невдачі, за досвід з минулого, за все, що ти тягнеш за собою і чим мордуєш себе день у день. Навчися пробачати іншим за їхні недосконалості, невміння читати твої думки та робити все по твоєму. Дехто вважає, що прощення - це слабкість. Насправді прощення - величезний дар. Дар собі. Пробачаючи, ти звільняєш себе й даруєш собі свободу, даруєш собі сили йти вперед вільною, зустрічаючи нове та добре.

 

Вмій насолоджуватися тим, що є зараз. Вступай в процес і відчувай момент. І обов'язково слухай свої почуття. Саме вони підкажуть, у правильному місці ти чи ні. Якщо відчуєш, що тобі важко та боляче, тоді дозволяй собі йти. Думай, як щось змінювати чи покращувати.

 

Не влаштовуй долі перевірки своїми підозрами. Довіряй їй та приймай те, що вона для тебе робить. Все, що відбувається - досвід, уроки, потрібні саме тобі. Не ображайся на життя, не гани його і не нагнітай. Поважай дії та обставини, приймай їх з вдячністю та цікавістю. Прокидайся вранці не з думками, який же треш на тебе чекає сьогодні; а з думками, що ж цікавенького тобі підкине життєвий квест сьогодні. Вривайся з легким вітерцем та плавною енергією у ці пригоди. Це справді цікаво!

 

Обов'язково люби те місце, в якому ти живеш просто зараз. Але мрій про те, що тобі хотілося б мати.

 

Звільни себе від старого мотлоху у вигляді образ, людей, яких ти не можеш пробачити та ситуацій, які не можеш прийняти. Їх немає. Просто уяви собі: їх давно немає, вони вже пострибали кудись далі, а ти досі з ними не можеш попрощатися. Фактично, їси позавчорашні млинці, маючи сьогодні справжні канапки з ікрою. І не наїдаєшся, і настрій псуєш, а смачні канапки з ікрою не береш, бо ж не можна, треба про ті не свіжі млинці сидіти думати й засмучуватися.

 

Зосереджуйся на житті, яке відбувається зараз і тут. Саме сьогодні ти твориш своє майбутнє. Ти сильна, смілива та гідна щастя. Але ти не зобов'язана гнатися за майбутнім чи мучити себе і страждати через минуле. Ти вільна від цього.

 

Твоє щастя крадуть стіни негативних думок і переконань. Стіни, які ти звела сама і поселила туди «сусіда». У твоїх силах того «сусіда» виселити за двері твоєї свідомості, а стіни знести. На їх місці створити простір свободи, легкості та життєвої яскравості.

 

Будь-яку думку можна змінити, тому що це лише думка. Адже думку думаєш саме ти, а не хтось інший. Обирай собі добрі та позитивні думки. Відстежуй негативні та руйнівні, лупи їх молотком та викидай.

 

Навчися дивитися на своє життя та світ іншими очима. Очима лагідної, доброї та ніжної жінки. Тренуй свої думки, щоб вони зненацька стали теж добрими, лагідними та ніжними. Спостерігай за своїми відчуттями - з позитивними думками у твоїй душі оселиться гармонія, спокій та рівновага. Тебе не тягтиме впасти вниз і сховатися.

 

Не звинувачуй нікого і ні в чому. Навчися брати відповідальність на себе. Це працює так само як із прощенням. Тобі самій буде легше та простіше. Так ти припиниш втручатися в безглузді ситуації, зв'язуватися з непотрібними людьми. Ти вмітимеш їх вираховувати за кілометр, слухаючи себе, своє серце і внутрішній голос. Тому що надіятися немає на кого. Тільки на себе. Сама собі господиня Всесвіту.

 

Не треба нічого чекати. Так ти знову припиняєш жити в сьогоденні, а переміщуєшся в майбутнє, якого ще немає. Пливи життям з любов'ю, бо вона дає тобі течію.

 

Спробуй вже сьогодні полюбити своє життя. Безумовно. Таким, яке воно є. Поглянь, яке воно багате, яскраве, скільки в ньому всього накручено і ще не з'ясовано.

 

Відчуй себе багачкою, якій даровано найбільший дар - жити у цьому доброму світі, який ти твориш сама!


Популярні дописи з цього блогу

Якщо вам хтось заздрить, то його видадуть ці токсичні фрази

Три правила мудрої жінки, яка втомилася бути «хорошою»

20 цитат Стіва Джобса, які змінять твою свідомість