7 смачних страв з гарбуза. Найнезвичніші та найсмачніші осінні варіанти


 
1. Крем-суп з гарбуза з печерицями

Складники:

250 г печериць;
1 невеликий гарбуз;
2 зубчики часнику;
3 ст. л сметани;
1 солодкий болгарський перець;
1 цибулина;
50 г сиру;
сіль і перець до смаку.

Приготування:

1. Почистьте гарбуз та відваріть м'якуш до напівготовності. 
 

2. Перець почистьте та поріжте соломкою, а цибулю - тонкими півкільцями.

 

3. Додайте до цих складників дрібно порізаний часник та обсмажте все на сковороді.
 
4. Додайте до овочів шматочки гарбуза та сметану. 
 
5. У процесі тушкування додайте сіль і перець.
 
6. Тепер залийте овочі бульйоном, в якому варився гарбуз. 
 
7. Подрібніть все за допомогою блендера.

 
2. Гарбузові оладки

Складники:

1 невеликий гарбуз;
2 курячих яйця;
соняшникова олія для смаження;
1 склянка борошна;
1 стакан молока;
сіль і перець до смаку.

Приготування:

1. Почистьте гарбуз, поріжте його на скибочки та подрібніть в блендері.
 
2. Отриману масу змішайте з борошном, яйцями та молоком, додайте сіль і перець.
 
3. Перемішайте тісто до однорідності та дайте йому трохи настоятися.
 
4. Розігрійте сковороду й обсмажте оладки з обох сторін.

 
3. Вареники з гарбузом

Складники:

1 склянка борошна;
50 г сметани;
200 г м'якоті гарбуза;
соняшникова олія;
100 мл води;
сіль до смаку.

Приготування:

1. Почистьте гарбуз від насіння та шкірки, загорніть його у фольгу та запікайте у духовці 10-15 хвилин.
 
2. Замісіть тісто: змішайте борошно з водою, додайте чайну ложку соняшникової олії та посоліть.
 
3. Перемішайте все та залиште в холодильнику на пару годин.
 
4. Зробіть з тіста невеликі кульки, розкачайте кожну з них та наповніть начинкою з гарбуза. Заліпіть вареники.
 
5. Якщо ви не збираєтеся варити вареники одразу, можете зберігати їх в морозилці.
 
6. Варіть вареники приблизно 3 хвилини. Можна додати трохи соняшникової олії, щоб вони не злипалися.

 
4. Плов з гарбузом та морквою

Складники:

 0,5 кг рису;
2 великих морквини;
1 невеликий гарбуз;
соняшникова олія;
2 цибулини;
сіль до смаку.

Приготування:

1. Зваріть рис. Почистьте цибулину та наріжте її кубиками.
 
2. На великій тертці натріть моркву. Гарбуз очистьте від насіння та шкірки, розріжте на невеликі шматочки й додайте у воду з рисом.
 
3. Через 5 хвилин вийміть гарбуз та поріжте його невеликими шматочками. Підсмажте разом з морквою й цибулею.
 
4. Через 10 хвилин, додайте в сковорідку відварений рис, посоліть, перемішайте й тушкуйте ще 5-10 хвилин.

 
5. Гарбузові булочки

Складники:

2 склянки борошна;
120 г гарбузового пюре;
1 куряче яйце;
0,5 склянки молока;
2 ст.л цукру;
1 ч. л сухих дріжджів;
50 г вершкового масла;
сіль до смаку.

Приготування:

1. У невелику миску насипте борошно, цукор та сіль. Розігрійте молоко і розчиніть в ньому дріжджі, додайте до борошна.
 
2. Додайте туди гарбузове пюре, яйце та розтоплене вершкове масло.
 
3. Змішайте складники та замісіть тісто. Дайте йому постояти й піднятися.
 
4. Коли тісто підійде, сформуйте булочки. Викладіть їх на деко змащене маслом, або на папір для запікання.
 
5. Змастіть жовтком верхівки та випікайте впродовж 40 хвилин.

 
6. Фарширований гарбуз

Складники:

1 кг курячого філе;
1 невеликий гарбуз;
2-3 невеликі цибулини;
3 картоплини;
1 великий помідор;
1 велика морква;
1 солодкий болгарський перець, пучок зелені;
рослинна олія;
сіль і перець до смаку.

Приготування:

1. Обсмажте кубики курячого філе на сковороді. Поки воно смажиться, візьміть гарбуз.
 
2. Зріжте верхівку, вийміть м'якуш. Стінки не повинні бути занадто тонкими. Натріть їх сіллю та маслом.
 
3. Почистьте моркву, цибулю та картоплю, наріжте все соломкою та додайте до курки.
 
4. Потім покладіть туди помідори й перець, нарізані шматочками.
 
5. Додайте до м'яса м'якуш гарбуза та зелень. Посоліть, поперчіть, перемішайте і покладіть всю начинку всередину гарбуза.
 
6. Помістіть гарбуз в духовку та запікайте впродовж півтори години.

 
7. Запіканка з гарбузом і сиром

Складники:

500 г сиру;
800 г гарбуза;
5 яєць;
25 г маку;
200 г цукру;
100 г сметани;
2 ст.л кукурудзяного крохмалю;
цедра одного апельсина.

Приготування:

1. Запечіть у духовці м'якуш гарбуза. Відкладіть 100 г м'якоті, а іншу частину відіжміть через марлю.
 
2. Подрібніть гарбуз у блендері. Додайте 70 г цукру, цедру лимона, 2 яйця, 1 ложку крохмалю, і все змішайте.
 
3. Поставте мак варитися на невеликому вогні 15 хвилин. Потім злийте воду й просушіть його.
 
4. Змішайте сир зі 100 г цукру в блендері. Додайте в суміш 2 яйця, 1 ложку крохмалю, мак.
 
5. Застеліть дно форми папером для випічки та змастіть її маслом, потім посипте невеликою кількістю борошна. Викладайте по одній ложці сирної маси й гарбузової - все робіть по черзі.
 
6. Постукайте формою по столу, щоб суміш рівномірно розподілилася у формі.
 
7. Випікайте сирно-гарбузову запіканку 40 хвилин при 170 градусів.
 
8. Тим часом приготуйте «глазур»: змішайте сметану, 100 г гарбузового пюре, 30г. цукру та 1 яйце.
 
9. Готову запіканку залийте «глазур'ю» та залиште в духовці ще на 10 хвилин.

Смачного!

За матеріалами lifter.com.ua

Популярні дописи з цього блогу

Якщо вам хтось заздрить, то його видадуть ці токсичні фрази

20 цитат Стіва Джобса, які змінять твою свідомість

Як спілкуватися з людьми, які вважають себе кращими за інших