20 ідей, які допоможуть створити новорічний настрій для всієї родини


Якщо ви не відчуваєте наближення новорічних свят - потрібно вдихнути магію в сірі будні! Пусте очікування ще нікого не зробило щасливим, тому саме час взяти підготовку у свої руки.

20 оригінальних ідей, які допоможуть створити новорічний настрій і гарантують веселу зустріч Нового року.


1. Гра в таємного Миколая
Отримувати подарунки приємно, але ще цікавіше, коли сюрприз нам дістається від аноніма. Для цього напишіть імена всіх учасників гри на папірцях, зберіть їх в коробку, перемішайте - і хай кожен витягне свого адресата. Суть в тому, що ніхто не повинен знати ім'я свого Миколайчика. Якщо такої компанії немає - візьміть участь в міжнародному проєкті з обміну поштовими листівками, вбивши в Google слово «посткроссінг».

2. Новорічне інтерв'ю
Пам'ятайте, як цікаво переглядати старі відеозаписи, фотографії або дитячі малюнки? Ми ростемо та змінюємося, сьогоднішній день ніколи не вдасться повторити. Тож запишіть собі майбутньому нагадайку з минулого. Влаштуйте сімейне відеоінтерв'ю, де кожен на камеру розповість, чого він чекає від прийдешнього року, про що мріє. Запевняю, через пару років це відео стане хітом.

3. Створення книги-фотозвіту
Ідея схожа до попередньої, лише більш творча - доведеться купити альбом, переглянути безліч фотографій та створити книгу за підсумками року, куди ви вклеюватимете фотозвіт з досягненнями кожного члена сім'ї за попередній рік. Паралельно можна дописати туди побажання, вклеїти смішні пики й інші цікавинки. А головне, це може стати традицією на кожен Новий рік?

4. Різдвяний будильник
Ще один спосіб створити святковий настрій - підібрати кілька  новорічних треків й поставити їх, як ранковий будильник, на весь грудень. Це налаштує підсвідомість на те, що Новий рік не за горами. Прокидатися стане веселіше.

5. Постановка тематичної вистави
Не лише в школах можна ставити новорічні казки, але й вдома, в колі сім'ї, влаштувавши змагання з іншими сім'ями. При цьому можна адаптувати вже відомий сценарій, а можна написати щось своє, додавши гумору й сатири, записавши все на відео. А який розмах для спільної творчості!

6. Незвичайний подарунок
Хто сказав, що подарунок потрібно вручати в коробці  перев'язаній стрічкою? Це може бути щось незвичне, купон на якусь розвагу або витівка. Наприклад, коли чоловік дарує дружині масаж або можливість пару раз вилізти собі на шию. Або дружина дозволяє чоловікові розкидати шкарпетки весь тиждень, з'їсти цілу коробку печива. Кумедно ж? Для дітей теж можна придумати свої фішки - одноразовий квиток, який дозволяє пізно лягти спати або уникнути покарання. Новорічний настрій забезпечено! :)

7. Піжамна вечірка
Назва говорить сама за себе - купуєте для всієї родини веселі піжами, замовляєте піцу, знаходите різдвяний мультфільм й влаштовуєтеся на подушках. Альтернатива - напнути намет у дворі будинку, смажити зефір та пити гаряче какао під нічним небом. Таке точно запам'ятається!

8. Тематична ялинка
Який новорічний настрій без ялинки? Але скільки можна прикрашати її в одному й тому ж стилі? Проявіть фантазію. Так багато тем залишаються нерозкритими - всесвіт зоряних воєн чи Гаррі Поттер. Можна зробити їстівні прикраси - мандарини, цукерки, пряники. А можна знайти уроки на просторах YouTube та спорудити ялинку хендмейд.


9. Символ року
Дозвольте кожному члену сім'ї придумати власну ялинкову іграшку, яка символізуватиме щось особливе для нього. Дитина любить тему космосу? Хай створить нову планету або космічний корабель. Тато мріє поїхати в подорож? Можна намалювати компас або карту. У такі іграшки можна вкладати записки з побажаннями на наступний рік.

10. Перегляд різдвяного кіно
Якщо на роботі аврал, і вам ніколи займатися підготовкою до Нового року - підберіть в інтернеті фільми, які допоможуть розслабитися й подарують новорічний настрій. Лише прослідкуйте, щоб жанри були різними - мультики, блокбастери, комедії, романтика. Чай з ароматом імбиру та кориці добре доповнить цю справу.

11. Читання новорічних оповідань
Короткі оповідання О.Генрі, Дікенса чи Гоголя - все це чудово вписується в атмосферу майбутніх свят. Можна зібрати всю родину й влаштувати вечір читання вголос, таке налаштовує на особливий лад та запам'ятовується на все життя...

12. Створення різдвяної листівки
Листівку краще робити всією родиною - шукати матеріали, складати аплікацію або малювати фарбами. Можна піти далі - зробити звіт поточного року в онлайн-програмі, супроводивши презентацію відповідною музикою, наклавши на фото титри, спецефекти та інші хитрощі. Найцікавіше - таке творіння легко викласти у себе на сторінці в соцмережі.


13. Проведення ритуалу прощання
Старий рік минає, а з ним слід відпустити й усі зроблені помилки, погані спогади, образи. Попросіть пробачення один в одного, напишіть на аркушах все, що заподіяло вам біль, а потім спаліть. Прийшов час звільнити місце для нових позитивних здобутків.

14. Участь у благодійному заході
Якщо хочете піднести дітям урок - навчіть їх допомагати ближньому. Відвезіть корм в притулок для тварин, зберіть іграшки, солодкі подарунки та віддайте в дитбудинок. Можна також зробити сюрприз незнайомцю, забрати додому вуличне кошеня або пригостити бездомних гарячим шоколадом. Що більше добра та любові ви «пошлете» у світ - то краще.

15. Знайомство з культурними традиціями різних країн
Впевнені, вашим дітям буде цікаво дізнатися про те, як проводять різдвяні канікули в інших країнах, які страви готують на святковий стіл, з чим це пов'язано? Влаштуйте їм невеличкий екскурс в історію, вивчіть кілька колядок, приготуйте разом традиційне меню інших країн.

16. Відвідування цирку або спектаклю
Вранці 31 грудня не обов'язково займатися прибиранням та готуванням - все це можна зробити заздалегідь, виділивши останній день на культурну програму. Заплануйте сімейний похід в театр, поїздку в океанаріум або цирк. Так, ви втомитеся, але ввечері буде час відіспатися, як раз перед важливою ніччю.

17. Новорічний квест
Немає нічого нуднішого, ніж знаходити свій подарунок під ялинкою - так роблять всі. Внесіть різноманітність - влаштуйте змагання з пошуку сюрпризів. Це може бути ціла карта, де потрібно буде проявити кмітливість та інтелект, а можна виявляти сховок по букві. Заспівати пісню, розказати вірш або зробити кілька відтискань.

18. Відкриття сімейного конверта
Пам'ятайте, з приходом 1 січня казка не повинна завершуватися. Придбайте коробку або величезний конверт й почніть складати туди різні дрібниці, пов'язані з прийдешнім Новим роком - квитки в кіно, грамоти, смішні записки або фото. Хай цей конверт стоїть на видному місці та збирає подробиці нового життя, який ви обов'язково переглянете в наступному році.

19. День відеоігор
Якщо у вас є улюблені ігри, в які можна грати всією сім'єю - саме час влаштувати командне змагання. Відкиньте комплекси з приводу даремно витраченого часу - графік, проведений перед монітором, сьогодні не регламентується. Можна їсти та спати біля комп'ютера, можна збиратися в команди та лупцювати супротивників подушками. Діти оцінять таку щедрість!

20. Тематичний тиждень
В новорічні канікули не варто лежати пластом на дивані - складіть насичену програму на кожен день. Поїздка в інше місто, катання на ковзанах, перегляд кінофільмів, вечір випікання імбирного печива - що завгодно, що залишить про себе приємні спогади. Головне, будьте поруч з родиною і враховуйте побажання один одного.

Сподіваюся, мені вдалося повернути ваш новорічний настрій? Любові вам, тепла та щасливого Нового року!

Популярні дописи з цього блогу

6 речей, які ніколи не треба робити для чоловіка

«Якщо хтось хоче вас принизити, значить…»: слова Харукі Муракамі, які вражають своєю мудрістю

Оберіть фігуру та дізнайтеся про себе «приховану правду»