Рецепт пампухів без начинки від знаменитої галицької господині Дарії Цвєк

Маленькі кульки посипані цукровою пудрою - солодкі символи Різдва. Святковий стіл важко уявити без пампухів. Вони - традиційна страва української родини. 
 
У кожної господині вони різні - солодкі й не дуже, з маком чи ні, але однаково смачні. 
 

Передріздвяний час - передчуття дива, казкового настрою та смаколиків. А щоб свята були справді смачними та запашними, українські господині завжди готували один із головних атрибутів зимових свят - пампушки!
 
З давніх-давен пампухи були неодмінною частиною різдвяного столу. Кожна страва наших предків мала власне символічне значення. Вареники символізували достаток, а грибна підлива до них - продовження роду. Однак, жодне різдвяне меню не обходилося без солодких пампухів, які призначалися для найменших членів родини. 
 
Наші предки вірили, що пампушки - це символ вічності. Рецепт різдвяних пампухів передавали з покоління в покоління, і в кожної родини він був особливий та зі своїми кулінарними секретами.

Напередодні свят пропоную вам дуже гарний рецепт пампухів без начинки від знаменитої галицької господині Дарії Цвєк:

 
Складники:

борошно пшеничне - 500 г.
яйця курячі - 2 шт.
жовтки яєчні - 3 шт.
маргарин - 100 г.
цукор - 100 г.
молоко - 1 склянка.
дріжджі свіжі - 50 г.

Приготування:
 
1. Дріжджі розпустити у теплому молоці з 1 столовою ложкою цукру та 1 столовою ложкою борошна. 
 
2. Поставити у тепле місце. 
 
3. Коли розчин почне підходити, додати яйця, жовтки, розтерті з цукром, розтоплений жир і вимішати ложкою. 
 
4. Всипати борошно й вимішувати, доки тісто почне відставати від ложки. 
 
5. Поставити, щоб тісто підійшло. 
 
6. Змастити руки жиром, виробити пампухи та смажити їх на олії. 
 
7. Розраховано на 15 порцій.
 
Смачного Вам!

Рецепт пампухів взятий з книги Дарії Цвєк «Солодке печиво».