Рецепт пампухів без начинки від знаменитої галицької господині Дарії Цвєк
Маленькі
кульки посипані цукровою пудрою - солодкі символи Різдва. Святковий стіл важко
уявити без пампухів. Вони - традиційна страва української родини.
У кожної
господині вони різні - солодкі й не дуже, з маком чи ні, але однаково
смачні.
Передріздвяний час - передчуття дива,
казкового настрою та смаколиків. А щоб свята були справді смачними та запашними, українські
господині завжди готували один із головних атрибутів зимових свят - пампушки!
З давніх-давен пампухи були неодмінною частиною
різдвяного столу. Кожна страва наших предків мала власне символічне значення.
Вареники символізували достаток, а грибна підлива до них - продовження роду.
Однак, жодне різдвяне меню не обходилося без солодких пампухів, які призначалися
для найменших членів родини.
Наші предки вірили, що пампушки - це символ вічності. Рецепт
різдвяних пампухів передавали з покоління в покоління, і в кожної родини він
був особливий та зі своїми кулінарними секретами.
Напередодні свят пропоную вам дуже гарний рецепт
пампухів без начинки від знаменитої галицької господині Дарії Цвєк:
Складники:
борошно пшеничне - 500 г.
яйця курячі - 2 шт.
жовтки яєчні - 3 шт.
маргарин - 100 г.
цукор - 100 г.
молоко - 1 склянка.
дріжджі свіжі - 50 г.
Приготування:
Поставити у тепле місце.
Коли розчин почне підходити, додати яйця, жовтки,
розтерті з цукром, розтоплений жир і вимішати ложкою.
Всипати борошно і
вимішувати, доки тісто почне відставати від ложки.
Поставити, щоб тісто
підійшло.
Змастити руки жиром, виробити пампухи та смажити їх на олії.
Розраховано
на 15 порцій.
Смачного Вам!
Рецепт пампухів взятий з книги Дарії
Цвєк «Солодке печиво».