7 східних правил чистоти


У східній філософії, кажучи про чистоту, мають на увазі не лише чистоту тіла, але й чистоту душі, думок та вчинків. Ці 7 простих правил чистоти зі Сходу можуть бути дуже корисні для кожного з нас:

 

1.

«Чистота рук» 

Означає не брати зайвого. Не варто наживатися на іншій людині. Якщо гроші були призначені не тобі, а ти отримала їх обманом чи хитрістю, вони стануть причиною проблем у твоєму тілі та житті.

 

2.

«Чистота вух»  

Не треба слухати лякливих, озлоблених й метушливих людей, також варто захищати свій слух від пліток та порожніх розмов.

 

3.

«Чистота очей» 

Не забруднюй себе заздрістю та прагненням того, що має ближній, не брудни свої очі спогляданням сцен насильства та жорстокості. Тримай свій погляд в чистоті, спостерігаючи досконалість світу та розкіш його фарб.

 

4.

«Чистота рота»

Не забруднюй свої вуста зайвим багатослів'ям та лихослів'ям. Злі нотки у твоїй розмові поганять твоє тіло та життя.

 

5.

«Чистота тіла та вбрання»

Утримуй своє тіло та одяг в чистоті. Будь уважна до свого зовнішнього вигляду. Доглядай за собою так, щоб тобі самій було приємно на себе поглянути.

 

6.

«Чистота думок» 

Всі негативні та неприємні думки про себе, установки та самообмеження - це зайві відходи твоїх думок. Позбудься їх, звільни місце для позитивних та творчих ідей.

 

7.

«Чистота душі та серця».

Твоя душа - це найчистіше та найсвітліше, що у тебе є. Не дозволяй собі ігнорувати її покликання. Якщо ти в житті керуватимешся її підказками, то пройдеш найсприятливіший для себе шлях. Люби та не вимагай нічого натомість. Любов - вже сама по собі є щастям.

Популярні дописи з цього блогу

6 речей, які ніколи не треба робити для чоловіка

«Якщо хтось хоче вас принизити, значить…»: слова Харукі Муракамі, які вражають своєю мудрістю

Оберіть фігуру та дізнайтеся про себе «приховану правду»