Жінки без косметики. Їх все більше...

Жінки без косметики. Їх все більше...

Складно уявити сучасну жінку без використання косметики. Глянцеві журнали, телебачення, Інтернет міцно вбили нам в голову ідею того, що без ідеально рівного тону, нафарбованих очей, підведених брів й помади навіть з дому в принципі виходити соромно...

 

І мільйони жінок, встаючи вранці, витрачають свій дорогоцінний час не на повноцінний сніданок чи фізичну активність, а на те, щоб відповідати певним негласним стандартам. 

 

Рекомендую прочитати:

Як стати самодостатньою: 10 правил впевненої в собі жінки

 

Що ж... мода минає, й мені здається, що скоро ми повернемося до абсолютної простоти й природності.

 

Прочитайте цю невелику статтю на тему жіночої краси:

 

Ненафарбовані жінки. Їх все більше... 

 

Це вже не якийсь там тренд, щоб виділитися з натовпу нафарбованих. Це усвідомлений вибір.

 

Менше макіяжу. Лише найнеобхідніше. Іноді очі. Іноді акцент на губи. Краса в природності. Доглянутості. 

 

Не приховати щось під шаром декоративної косметики, а показати те, що є насправді. Відкритість, як головне посилання. «Я така для себе й буду такою ж для вас». Жодних магічних штучок й перетворень.

 

Навіщо це все, якщо Я - це щось більше, ніж мій зовнішній вигляд?

 

Так тепер думає багато жінок. Це вже навіть не війна «світу нафарбованих» зі «світом ненафарбованих» - це просто одне з рішень. Опція. Як джинси з кедами або чорна сукня. Можу одягнути й більше не знімати, а можу обрати щось ще. Можу повернутися до колишнього або залишитися назавжди з цим. Можу передумати. Свобода. Необмеженість.

 

Але дивна історія - ця свобода деяких дратує. Цю свободу буквально ненавидять. Адже вона руйнує головне негласне правило жіночого світу: ми хочемо обманювати себе. Макіяж не зробить тебе красуню, але він зробить тебе «look like». Десь там всередині самообману ти станеш красивішою й схожою на тих, на кого зараз модно бути схожими. Макіяж - це претензія, яку ти виставляєш напоказ. І від цієї претензії декому складно відмовитися.

 

Нафарбована жінка апріорі красивіша за ненафарбовану. Аксіома. Інакше в чому сенс?

 

У нас з цим особливо складно. Право наших жінок на агресивний макіяж - це майже інстинкт. Завжди можна взяти косметичку й стати кращою, ніж ти є. Хоча насправді мало що зміниться й всі довкола це розуміють та бачать, але ж ми тут вже знаємо: «коли нафарбована - завжди красивіше!» Це правила гри.

 

І тут влізають ці, зі своїм природним кольором обличчя, своїми натуральними бровами та віями. Своїм nofashion. Скоро вони й до шуб доберуться. Скажуть ще що в шубі НЕ королева. Золото ось уже майже злили. А ще якихось років 20 тому пара золотих кілець й ланцюжок були запорукою привабливої й впевненої в собі жінки. Вона подобалася довколишнім й подобалася сама собі.

 

А що тепер?

 

Тепер можна прийти на роботу без тоналки, без помади, без прикрас, не на підборах, не в сукні, ще й не з рюшечками, без укладки, без засмаги, без золотої оправи окулярів, і нарешті, не в шубі - й тебе ще й назвуть красивою сучасною жінкою. Оцінять твій здоровий відтінок шкіри, простоту стилю, бажання не акцентувати свою жіночність на зовнішній атрибутиці.

 

Раніше таких називали «простачка». Нижча ланка в жіночому харчовому ланцюжку. А тепер начальниця приходить на роботу в кедах й білій майці. Без зачіски з салону, без макіяжу. Це тепер називається: «бути свіжою». Природна краса. Виглядати «на свій вік»

 

Кому це треба? Хто це придумав?

 

Це реальний шок для деяких. До цих змін не всі жінки виявилися готовими. Адже одна справа, коли ти все життя прагнеш «зберегти обличчя», його природність, його природну виразність. Й інша справа, коли ти все життя граєш в протилежній команді - макіяж, як головний аргумент краси. З підліткових років й до самої старості.

 

Але всі ці зміни обґрунтовані. Це не просто якийсь там тренд на кілька років, не змова проти традиційного світу жінок - це прогрес. Знову ж таки, це не скасовує «нафарбованість», просто тепер є ще інша опція. Хтось, й цих когось все більше й більше, обирає для себе не агресивний макіяж або повністю відмовляється від декоративності.

 

Але чому?

 

Тут зійшлися два клинки. Перший: жінкам починає бути байдуже на те, що вони жінки. Гендерна роль, в якій макіяж, шуби, золото - обов'язкові соціальні атрибути, більше не така важлива. Хтось бачить в ненафарбованій жінці, одягненій в білу сорочку свого бойфренда - нечупару, позбавлену будь-якої жіночності? ОК. Але насправді головне те, що ця жінка бачить в собі. Хтось вважає її блідою поганкою, яка замість міні постійно носить штани? То будь ласка. А їй просто так зручно. Комфортно з самою собою.

 

Внутрішні налаштунки тепер інші й теж без обов'язкової прошивки, а опційно: хочеш встановлюєш, не хочеш - ні.

 

Я жінка не тому, що хтось мене такою визначає, а тому, що я сама себе такою бачу. І без ярликів й умовностей. Я особистість. Індивідуальність. У мене все по-своєму. Навіть, якщо це когось доводить до сказу.

 

Другий клин: прогрес. Наука. Здорове харчування, натуральні креми й доведено дієві хімічні компоненти, продумане фізичне навантаження - все це дає жінкам шанс на природність. Мати гарний вигляд, добре  почуватися, бути активною, здоровою на довгі роки - це і є XXI століття. Тепер це можливо. І прогрес не стоїть на місці. Все це пластично й постійно змінюється. Відкривається нове й лущиться старе. Жінка, її краса, здоров'я - в самому епіцентрі прогресу.

 

В результаті формується просте розуміння того, що вже немає місця для зобов'язань та ярликів. Межі всім відомого «бути жінкою» тепер розмиті назавжди. Макіяж, декоративна косметика - це лише ланка глобальних змін.

 

Це просто відбувається. І цьому не треба чинити опір. Навпаки, більше натхнення. Більше свободи й необмеженості.

Популярні дописи з цього блогу

Як стати самодостатньою: 10 правил впевненої в собі жінки

20 цитат Стіва Джобса, які змінять твою свідомість

Якщо вам хтось заздрить, то його видадуть ці токсичні фрази