Вибачення без змін - звичайна маніпуляція

Іноді знайти гідного партнера буває неймовірно складно, особливо коли ви не впевнені в собі й не цінуєте себе. Коли ми вважаємо себе недостойними кохання, ми обираємо собі негідних партнерів.

 

Особи, які ображають нас, маніпулюють, зневажають та принижують нас. Це токсичні люди, від яких ми не навчилися захищатися.

 

Правда в тому, що кожна людина на планеті заслуговує справжньої та безумовної любові.

 

Якщо ваш партнер робить якісь з цих речей, то він або вона - емоційний психопат, і вашим стосункам час покласти край.

 

Не вірте вибаченням, якщо разом з ними не бачите змін!

 

5 видів маніпуляції, якими користуються токсичні партнери:

 

1. Газлайтінг

Газлайтінг - це прийом, при якому кривдник навмисно обманює або спотворює відомості, щоб змусити вас засумніватися у власному здоровому глузді.

 

Цей термін походить від англійської назви п’єси «Gas Light», в якій чоловік намагався переконати свою дружину й довколишніх в її божевіллі, непомітно змінюючи довколишній світ. Коли вона звертала увагу на ці зміни, він звинувачував її в тому, що вона марить або страждає провалами пам'яті.

 

Якщо ваш партнер заперечує свої проступки, перекладаючи всю провину на вас, він просто хоче змусити вас сумніватися в собі, щоб й надалі зловживати вашою довірою.

 

2. Приниження

Більшість емоційних психопатів відчувають свою неповноцінність. Саме низька самооцінка та невпевненість у собі змушують їх опускати інших до свого рівня.

 

Вони намагатимуться зламати ваш дух й знецінити вас, щоб впливати на ваші думки та вчинки. В результаті вам здаватиметься, що вони потрібні вам набагато більше, ніж насправді.

 

3. Перекладання провини

Емоційні психопати не здатні нести відповідальність за власні вчинки, тому вони завжди шукають крайнього.

 

Перекладаючи провину на інших, вони прикидаються харизматичними й чарівними. Всіляко уникаючи обговорення проблем, які виникли між вами, зрештою вони просто звинуватять у всьому вас.

 

4. Відмова від відповідальності

Вони не лише вселяють вам думку, що будь-які сварки чи суперечки між вами - виключно ваша вина, а й покладають на вас відповідальність за їхні власні невдачі.

 

Якщо їм щось не вдається, це завжди ваша провина.

 

5. Ізоляція

Психопати добре розуміють, що далеко не всіма так легко маніпулювати, як своїми партнерами.

 

Тому вони не дозволяють вам спілкуватися з іншими людьми й скаржитися їм на проблеми. Адже інші цілком можуть зрозуміти, хто насправді винен!

 

Якщо партнер регулярно забороняє вам бачитися з друзями чи родичами, це нездорова ознака. Це означає, що він готовий розсварити вас з усіма, аби ви не зрозуміли його справжню сутність.

 

За матеріалами

 

Можливо вас зацікавить:

15 ознак токсичних людей

Популярні дописи з цього блогу

Якщо ти вже вирішила піти, то йди лише один раз: 8 дорогоцінних заповідей для жінок

Жіноча гординя у стосунках із чоловіками

«Нікому ніколи нічого не пояснюй, тому що...»: геніальні слова Аль Пачіно