7 фраз, які можна почути лише від дуже немудрої дружини

7 фраз, які можна почути лише від дуже немудрої дружини

Вчинки та слова жінки багато в чому визначають поведінку її чоловіка та розвиток їх подальших стосунків.

У нього теж є характер, який він може і вміє показувати, але саме дружина часто згладжує чи, навпаки, провокує сварки.

 

Щоб зберегти гармонію в сім'ї та зміцнити шлюб, нам варто виявляти мудрість у стосунках.

 

Якось одна з моїх знайомих із неприхованою заздрістю охарактеризувала свою подругу та її вміння уникати конфліктів у шлюбі: «Просто вона дуууже мудра».

 

Але мудра дружина - це не якийсь особливий статус, він не надається при народженні чи у закладі реєстрації шлюбів. Це роль, до якої треба прагнути, і якість, яку за бажання може мати кожна жінка, для чого я дуже раджу завжди аналізувати власну поведінку загалом й те, що ви говорите, зокрема.

 

Деякі фрази ображають й дуже ранять чоловіків, принижують їхню гідність та роль в сім'ї.

 

Розповім про найпоширеніші варіанти, які вносять розлад у стосунки:

 

1.

Одна моя знайома регулярно наводила приклад своєму чоловікові чоловіка мудрої подруги, починаючи зі слів «А ось у моєї подруги чоловік…». Якось вона висловила невдоволення з приводу того, що він зустрічає її лише у вихідні й лише з магазину, якщо у неї важкі сумки. А потім дорікнула, що у подруги чоловік завжди забирає її автомобілем наприкінці робочого дня. Після таких слів чоловік знайомої перестав зустрічати її навіть із магазину.

 

Будь-яке порівняння чоловіка напружує, особливо коли воно подається під соусом «чому ти не такий, як ... ». Не варто чекати від нього якихось особливих звершень після такого, швидше за все він зробить все з точністю до навпаки.

 

2.

«Хіба це багато?!» та іншими схожими фразами на тему зарплати, подарунків та іншого жінки часто намагаються спонукати чоловіка більше заробляти та обирати дорожчі презенти. Моя співробітниця якось зізналася, що, знецінюючи зарплату чоловіка, вона хотіла підігріти його амбіції, але була дуже здивована, коли з цього нічого не вийшло.

 

Принижуючи дохід чоловіка або його вчинки, пов'язані з матеріальними витратами, ви знецінюєте й все, що він робить для вас. Так ви не підбиваєте чоловіка на більше, а навпаки, знищуєте в зародку будь-які бажання порадувати вас.

 

3.

Фразою «Я тобі не служниця, сам собі зроби!» жінка фактично каже, що чоловік не вартий жодних зусиль, і що робити щось для нього - її принижує. Але ж, наприклад, приготування вечері - вияв турботи, який не може бути принизливим. 

 

А якщо ви не згодні, то раджу поставити себе на місце чоловіка й подумати, а чи не має він тоді почуватися приниженим, до прикладу, коли підвозить вас з роботи на авто, він вам що водій?!

 

4.

Фраза «Мені байдуже, що ти подумаєш» і аналогічні з нею показують, що жінка ні в що не ставить чоловіка. Не варто потім дивуватися, що він у відповідь вчинить аналогічно. 

 

Наприклад, моя подруга не зважала на думку чоловіка з приводу її ідей, рішень, вбрання чи друзів і зрештою виявила, що в певний момент він взагалі перестав їй щось розповідати чи радитися з нею.

 

5.

Якось на дні народження моя подруга, коли її чоловік з азартом розповідав кумедну історію з життя, зашипіла: «Ти мене ганьбиш!». Це було схоже на те, як невдоволена матуся відчитує синочка. 

 

Раджу добре подумати, чи хочете ви так ставитись до свого чоловіка. Навіть якщо він зробив не найкращий вчинок, не варто в такому ключі підносити себе над ним.

 

6.

«Я сама вирішу, як мені вчинити» часто заявляють надміру самостійні жінки, але у важких ситуаціях чекають допомоги та захисту у чоловіка. 

 

Подумайте, якщо вам байдужа його думка, то навіщо взагалі ви виходили заміж. Якщо ви самі все вирішуєте, то й захисту від нього, напевно, не дочекаєтеся.

 

7.

Якось ми зустрілися з подругами за чашкою кави, в однієї задзвонив телефон, і вона закричала в трубку: «Я не збираюся питати дозволу в тебе!». 

 

Як з'ясувалося, це телефонував її чоловік, який мав плани на спільний вечір, але, повернувшись з роботи, не застав дружину вдома.

 

Звичайно, до певного віку ми відпрошуємося у батьків погуляти чи поїхати кудись, але чоловік не тато, тому багатьох жінок обурює, коли він вимагає звітування.

 

Тут важливо правильно розуміти його бажання та вибудовувати власні фрази.

 

Думаю, нечесно нехтувати думкою чоловіка, адже ви не хотіли б такого ж ставлення з його боку.

 

Тому, питати дозволу не треба, але важливо радитися та враховувати думку партнера.

 

Всі щасливі шлюби будуються на повазі та вмінні домовлятися. Але точно не на маніпуляціях та знеціненні.

Популярні дописи з цього блогу

Якщо ти вже вирішила піти, то йди лише один раз: 8 дорогоцінних заповідей для жінок

Жіноча гординя у стосунках із чоловіками

«Нікому ніколи нічого не пояснюй, тому що...»: геніальні слова Аль Пачіно