Якщо чоловік не кохає по-справжньому, як він поводиться? Психологія стосунків

Якщо чоловік не кохає по-справжньому, як він поводиться? Психологія стосунків

Стосунки можуть розвивати по-різному, а іноді взагалі виявитися ілюзією.


 

Жінка на фоні гормональних сплесків видає бажане за дійсне, наївно вважає, що з чоловіком її пов'язує щось серйозне, але настає момент, коли доводиться визнавати поразку.

 

Все було дарма й ні до чого не привело.

 

Тому важливо знати як поводиться чоловік, якщо він не кохає по-справжньому, а просто зручно прилаштувався або його влаштовує лише легкий формат взаємин, без відповідальності та планів на майбутнє. 

 

Для цього доведеться трохи поринути у психологію.

 

Не всі рухи тіла є коханням

 

Часто вся справа зводиться до банальної заміни понять. Жінки настільки романтичні та емоційні створіння, що коханням навіть займатися примудряються.

 

З одного боку намагаються якось культурно назвати доволі банальний природний процес, але у підсумку заплутують самі себе. І просто не розуміють, що хімічні процеси та фізичний потяг це зовсім не кохання…

 

Людина пройшла кілька етапів еволюції й повністю трансформувала не лише свою поведінку, але й форми взаємодії з протилежною статтю.

 

Все, що потрібно нашій планеті - продовження роду заради збереження виду.

 

Можна вірити в Бога або Вищий розум, але хто б нас не створював, ціль була в простому розмноженні та виживанні.

 

Народився, трохи побродив по дикій природі, може побудував хатинку якусь, може колесо винайшов, а потім за кущами пошарудів й тим самим забезпечив планету новими людьми, які теж будуть кудись ходити й щось створювати.

 

Кохання у всьому цьому круговерті жодного значення не має. На певному етапі розвитку люди раптом стали жити довше, а високодуховність та мораль змусила їх жити сім'ями, зберігати вірність, помічати, поважати, піклуватися про психоемоційне здоров'я партнера.

 

Звідси робимо висновок - відчути симпатію, забажати на рівні фізіології, погодитися на приємне проведення часу та короткострокову співпрацю ми можемо й маємо, такими вже нас створила природа. Але за її задумом ближче до 20-25 років наставав час «віддавати Богові душу», так робили неандертальці, приміром.

 

Все, коли тут вже кохати...

 

У сучасному світі, кохання - це нова, не вироблена до автоматизму потреба, яка є далеко не у всіх. І важливо навчитися відрізняти тих, хто її відчуває та потребує від тих, хто далеко не втік від неандертальця. Адже є величезна різниця між «мені жінка подобається» та «я кохаю цю жінку».

 

Перша та головна ознака, що він не кохає

 

Перша ознака найдивовижніша й найкумедніша. Чоловік відверто каже, що не кохає! Напевно, смішно про таке читати, але в реальному житті подібних історій хоч греблю гати. Він заявляє, що не відчуває жодних почуттів або що конкретна жінка йому не потрібна, а вона сприймає це чи то жартома, чи як страх сказати правду. Типу, «та він від мене шаленіє насправді, просто вимахується!».

 

Тут варто замислитись над двома важливими особливостями роботи нашої психіки.

 

По-перше, під впливом гормонів наша психіка відмовляється сприймати іншу реальність і сліпо довіряє тій, яка побудована на образах та фантазіях. Ми часто називаємо цей процес рожевими окулярами.

 

По-друге, мова швидше за все йде про захисні механізми, які блокують джерело негативу. Жінка вже вклалася у стосунки емоційно, а можливо й матеріально, витратила якісь ресурси й тепер визнати факт того, що все це було даремно й зусилля вона направила на чоловіка, який її не любить, ніяк не хочеться.

 

Спроба уникнути травмувального елемента спричиняє відмову помічати очевидне.

 

Перш ніж шукати в поведінці чоловіка докази кохання, переконайтеся, що ви тверезо дивитеся на те, що відбувається. Велика ймовірність того, що чоловік вам уже все давно сказав, показав й повторив кілька разів, але ви пропустили це повз вуха.

 

Відсутність 

 

Чоловік, який не кохає свою супутницю, демонструє це як відсутність у важливі для неї моменти. Робить це не спеціально, просто так виходить.

 

У списку його пріоритетів жінка далеко не на першому місці, це і є не кохання.

 

Людей можуть пов'язувати якісь інтереси, але коли стосунки серйозні, чоловік піклується і готовий надати підтримку, тому не обирає коли йому бути поруч, а коли ні, він присутній тоді, коли це потрібно.

 

Гуляти, їздити в клуби, відзначати свята й байдикувати удвох весело на стадії закоханості або в 16 років, а ось приїхати та підтримати у складний період, може лише чоловік, який налаштований серйозно.

 

 

Джерело негативно зафарбованих емоцій

 

Турбота це не квіти та фінансове забезпечення, це дбайливе ставлення до будь-чого, в цьому випадку до партнерки у стосунках. Якщо чоловік не кохає, то емоційний стан супутниці його практично не турбує. Її не шкода. Проявлятися це може по-різному, але найчастіше в банальній неповазі та зневазі.

 

Чоловік знає, що певний вчинок чи конкретна дія викличуть у жінки негативно забарвлені емоції, але не вважає за потрібне цього уникати.

 

Багато жінок вважають, що емоційні гойдалки та сварки свідчать про наявність великого кохання, проте найчастіше це свідчить лише про те, що партнеру ви просто байдужі.

 

Ігнорування важливих потреб жінки, таких як увага та підтримка, майже завжди спричиняє образи, переживання та зміни настрою. Якщо чоловік це допускає й не прагне мінімізувати негативний вплив, то найімовірніше про жодну повагу не йдеться. Інтерес та сексуальна потреба можуть бути присутніми, але кохання тут точно немає.

 

Відмова від відповідальності за наслідки

 

Мабуть, головна ознака відсутності кохання полягає у відмові нести відповідальність за свої дії. 

 

Найпростіший приклад - образи чи приниження.

 

Іноді ми ображаємо когось мимоволі, коли неправильно висловилися чи зробили щось  не так. У такій ситуації чоловік, який цінує свою супутницю, готовий просити вибачення та обговорювати те, що сталося.

 

В іншому випадку справа закінчується як мінімум захистом, а як максимум висміюванням. Не бажаючи брати провину він або знецінює емоції жінки, вважаючи її претензії дурними й несерйозними, або перекладає цю провину неї.

 

Нібито вона сама спровокувала те, що сталося, й взагалі все це через неї.

 

Піком безвідповідальності стає байдужість до всього спільного

 

Спочатку витратив гроші й немає чим платити за спільну квартиру, потім звільнився з малооплачуваної роботи й не отримав зарплату позбавивши спільний бюджет хоч якихось коштів. А фінішем стане байдужість до дітей та нездатність відповідати за них.

 

Пропустивши дрібні дзвіночки, жінка ризикує залишитися одна з дитиною без можливості отримати хоч якусь частину аліментів.

 

Замість підсумку:

 

Жінки схильні шукати якісь ефемерні ознаки не кохання. Звертають увагу на силу та частоту обіймів, наявність чи відсутність подарунків, готовність чоловіка когось там за неї вбивати тощо.

 

Прояв залежності розцінюють як кохання, а тиранію та неадекватність сприймають як сильні почуття.

 

Але в результаті доводиться повертатися до стандартного опису кохання.

 

Це насамперед повага, увага, підтримка та розуміння. Фундаментом є взаємність, тому бігати за чоловіком, спокушати його та маніпулювати безглуздо. 

 

Всі ці інстинкти добре працювали за часів неандертальців, коли головною метою людини було злягання задля продовження роду, а до ладу перевірити почуття було ніколи. Ще вчора почали жити разом, а сьогодні він у свої 22 від старості помер, а тебе вовки з'їли.

 

Сьогодні ж кохання грає ключову роль не лише в сімейному житті, а й у вихованні дітей.

 

І якщо чоловік не кохає жінку, а жінка не кохає чоловіка, головними постраждалими у всьому цьому будуть діти. Саме тому плутати статевий потяг і веселе проведення часу з серйозними намірами вкрай небезпечно.

Популярні дописи з цього блогу

«Якщо хтось хоче вас принизити, значить…»: слова Харукі Муракамі, які вражають своєю мудрістю

6 речей, які ніколи не треба робити для чоловіка

13 речей, про які треба пам'ятати, коли життя б'є тебе по голові