10 порад, як пробудити в собі жіночу енергію

10 порад, як пробудити в собі жіночу енергію



Бути в гармонії з собою, у стані спокою та наповненості - те, чого варто навчитися кожній жінці.

 

Приваблива і досконала, нікуди не поспішає, вміє керувати своїми емоціями та транслює прийняття. Поруч із такою жінкою люди почуваються по-особливому, немов в утробі матері - так само безпечно й безтурботно.

 

Що ж допомагає жінкам пробудити свою жіночу енергію?

 

В Інтернеті зараз безліч різних статей та добірок на тему «жіночої енергії».


Чи існує взагалі таке поняття «жіноча енергія» і, якщо так, то, що ж воно таке?

 

В класичній західній психології ми навряд чи знайдемо таке поняття, як жіноча енергія. Чого не скажеш про психологію Сходу. Розгляньмо саме цю філософію, яка говорить про життєву енергію і поділяє її на жіночу, чоловічу та кундаліні.

 

Кундаліні (з санскриту - «згорнутий кільцем», «згорнутий в формі змії») - спляча енергія в основі хребта, за уявленням йогів. Символічно відображається у вигляді змії в три з половиною оберти, що спить в основі хребта. Пробудження кундаліні може відбутися в результаті духовної практики східних традицій (кундаліні-йога, тантра) чи західного окультизму, сильного психологічного шоку, стану закоханості й психологічної роботи над собою.

 

Енергія - це наша життєва сила, дана нам від народження, вона необхідна для впорядкування всіх процесів, які ми проживаємо. Кожна жінка може використовувати свою енергію або для натхнення та творіння, або для руйнування (і таке потрібно, особливо коли треба позбутися минулого).


Кожна з нас знаходить власний баланс. 

 

Розберемо його на прикладі символу Інь та Ян у жіночому житті, де одна енергія плавно перетікає в іншу і при цьому в кожній з енергій є відображення іншої (що можна побачити у їхніх центрах).

 

 

Чи знаєш ти, чому в білій енергії центр чорний й навпаки?

Це необхідно, щоб біле (жіноче) не дозволило чорному (чоловічому) розчинитись у служінні собі. І навпаки - чорне (чоловіче) не дало білому (жіночому) повністю злитися з будь-чим. І та, й інша енергії представлені у кожній із нас. І обидві дуже нам потрібні.

 

Чоловіча енергія потрібна нам для захисту своїх кордонів, досягнення мети, взаємодії з грошима, розкриття своєї сексуальності. Тут ми вчимося брати для себе.

 

Жіноча енергія - це любов, турбота, мудрість, самовіддача, співучасть. Тут ми вчимося бути корисними іншим.

 

Проживаючи ці енергії коректно, ми живемо в гармонії з собою та довколишнім світом, ми задоволені й нам всього вдосталь.

 

 Як почувається жінка, наповнена жіночою енергією? Що її вирізняє?

 

Я б сказала не «наповнена», а «пробуджена жіночою енергією». Вона в нас є постійно (наприклад, коли ми не стежимо за своїм тілом, не балуємо його й не прикрашаємо), вона може «спати». Це відбувається тому, що жінка боїться її виявляти й має внутрішні заборони.

 

Адже жіноча енергія - це про жіночу «принаду» (від слова принадна, приваблива), це про задоволення собою, своїм тілом, про задоволення партнером та його тілом, це про дозвіл собі кохати і бути коханою, це про просити та отримувати для себе подарунки, гроші. Це про жіночу гідність.

 

У більшості з нас є внутрішні заборони на сексуальність, зв'язок із власним тілом, інтуїцією. Жіноча енергія - не про добиватися, а про легко отримувати бажане.

 

Жінка, наповнена жіночою енергією, відчуває власне тіло, свої справжні бажання, а не нав'язані.

 

Така жінка до себе приваблює. Довколишні нею захоплюються. Вона несе у собі красу, тонко її відчуває. Вона відчуває, що вона досконала така, якою вона є. 

 

Як зрозуміти, що жіночої енергії бракує? Чи є якісь ознаки, «симптоми»?

 

Енергії може бракувати у кількох випадках.

 

Природні причини: через цикл й потребу в перезаряджанні внутрішніх батарей. Період місячних - час особливої турботи про себе. Побудьте на самоті, відчуйте себе, свої потреби, своє тіло, емоції та почуття, якщо необхідно, то попрацюйте з ними. Подбайте про здорове харчування, достатню кількість води, сон, свіже повітря.

 

Неприродні причини: коли ми щось забороняємо собі, коли не відпускаємо минуле. Як правило, саме в минулому закладено максимальний заряд образ, претензій, агресії, болю, і це позбавляє нас дорогоцінної енергії. Звідси й депресивний стан, й відсутність будь-якого бажання, виконання якого вело б до радості та наповнення новими фарбами, відсутність інтересу, а це одна з головних емоцій, яка допомагає нам бачити світ чіткіше і яскравіше.

 

Які практики, заняття, хобі допомагають жінці наповнитися енергією та почуватися в гармонії з собою та зі світом?

 

Щоб наповнитися енергією, необхідно звільнити місце, яке часто зайняте нашим минулим чи непотрібним сьогоденням: стосунками, які ми не змогли побудувати, роботою чи навчанням, які нам не в радість.

 

Більшість жінок роками можуть жити, не відпускаючи те, чого вже давно треба було позбутися.

 

 

1. 

Попрощайся з тим, що більше не служить тобі добру службу

Стосунки, професія, старий одяг, речі та інше.

 

2. 

Налагодь контакт з власним тілом

Самомасажі чи навіть обійми, подаровані самій собі. Під час прийняття душу рекомендовано мити себе руками, бо жінці важливі дотики. Так вона відновлює контакт із собою. У пробудженні, підтримці жіночої енергії рекомендовані танці, які дозволяють відчувати своє тіло, відчувати свою сексуальність, особливо коли залучені стегна, саме там сформована жіноча енергія. Різні догляди за собою та своєю зовнішністю, прикрашання себе, спа, косметологія, шопінг. Проте, НЕ бездумна трата грошей!

 

3.

Усвідом свої жіночі потреби та навчися самостійно їх задовольнити.

Наприклад, потреба в любові, якщо в жінки вона не задоволена, може здаватися, що вона критично потребує стосунків. І не тому, що вона по-справжньому цього хоче, а тому, що їй здається, що через стосунки вона може задовольнити свою потребу в любові.

 

Це ілюзія, коли ми вважаємо, що хтось інший, окрім нас самих, задовольнить нам потребу в будь-чому.

 

Навчившись самостійно задовольняти свої базові потреби, ти станеш відповідальною за власне щастя, за свій вибір, піднімешся на вищий рівень. Рівень подяки та прийняття. Вийдеш зі стану маленької дівчинки або дівчинки-підлітка до більш усвідомленого, дорослого. Якщо жінка не вміє піклуватися про себе самостійно, вона шукатиме того, хто це робитиме за неї, і це завжди матиме свої наслідки, але вибір за кожною з нас.

 

Що більше у жінки різноманітних «хотілок», то більше вона наповнюється енергією

 

До основних потреб віднесемо:

 

Потреба у безпеці, будь-якій: фізичній, емоційній, фінансовій, сексуальній;

 

Потреба у визнанні. Ми лише тоді можемо спокійно сприймати успіхи інших, коли спочатку задовольняємо цю потребу у собі. Це допомагає присікати власний й чужий егоцентризм, адже за роздутим его ховається внутрішня невпевненість у собі. Визнаючи здобутки свої та інших, ми допомагаємо любові утвердиться в нашому житті;

 

Потреба у свободі. Те почуття, що тебе хтось контролює, що обставини проти тебе, що хтось інший відповідальний за твоє життя, з'являється частково через незадоволення потреби у свободі. Добре допомагають: сепарація від батьків, вміння поводитися з фінансами, повна самостійність.

 

4.

Дозволь собі хотіти.

Бажання відрізняються від потреб своєю конкретикою. Тут фіксуються наші конкретні почуття та емоції. Наприклад, потреба - це задоволення спраги, а бажання - конкретний напій, а не просто вода.

 

Що більше у жінки «хотілок» та дозволів на них, то більше вона наповнюється енергією, особливо коли вони реалізуються. Без думок, як це здійсниться, просто хочу, просто дозволяю собі хотіти, бажати!

 

5.

Організуй  свій час.

Запровадь власні ритуали пробудження чи засинання. Організуй основні години після того, як прокинулась або перед сном. Якийсь особливий догляд за шкірою, склянка чистої води, ранкові чи вечірні читання для розвантаження думок. Література, бажано - легке чтиво. Без напруги, просто для розслаблення, гарні художні картинки, без розборів та самокопання.

 

До речі, проведення часу з дітьми також примножує нашу жіночу енергію.

 

6.

Пропрацюй та визнай свої претензії до батьків, прийми їх такими, які вони є.

Не будуй власні стосунки за принципом взаємин твоїх батьків між собою та не враховуй їхнє ставлення до тебе. Для нас батьківські взаємини «найзвичніший й найприйнятніший» шаблон стосунків, за яким найчастіше розвиваються й наші власні. Напиши новий сценарій для себе та свого життя. Це вивільнить величезний ресурс й дозволить твоїй жіночій енергії стати «живішою».

 

7.

Налагодь стосунки з чоловіками.

Секретний секрет полягає в тому, щоб вміти давати чоловікам визнання (а це ти зможеш робити лише після того, як спершу навчишся визнавати себе), розуміти їхні потреби, сприймати їх з повагою, а не з претензією, що тобі хтось щось винен.

 

Чоловіки розвиваються тоді, коли вкладають кудись свої  ресурси, і їм дуже важливо мати визнання за те, що вони роблять та дають. Чоловіки теж хочуть отримувати енергію. Розуміння цього та вміння обмінюватися енергією зі світом чоловіків - неоціненне (до світу чоловіків належить твій чоловік, батько/вітчим, брати, приятелі, колеги, клієнти).

 

Увага!!!

Тут немає нічого спільного з тим, щоб сліпо задовольняти всі потреби та бажання чоловіків!

 

Для початку треба розібратися з власною енергією, а потім зрозуміти, з ким та з якою метою ти хочеш обмінюватися нею.

 

Важливо розуміти, що далеко не кожен чоловік гідний того, щоб обмінюватися з ним будь-чим, а енергією й поготів. Тому, уважно спостерігай за чоловіком під час знайомства та спілкування, питай і слухай, що він говорить, чим живе, які у нього плани на життя. Є ті, хто одразу все говорять, з ними найпростіше, а є ті, хто «вилами по воді водять».

 

Чоловіки, як і ми, - дуже різні, але звертай увагу на те, чи не знецінює тебе обмін енергією з цим чоловіком. Не май ілюзій щодо того, що ти зможеш його змінити, чоловіки більш статичні у своїх виборах, ніж ми, жінки.

 

8.

Проводь час з дітьми. І зі своїми, і з дітьми подруг, сестер.

Це нам потрібно для того, щоб нагадати собі, як це взаємодіяти зі своєю внутрішньою дитиною, яка відповідає за бажання, творчість, грайливість, почуття новизни, жагу відкриттів.

 

І, звичайно ж, задоволення жіночої потреби піклуватися про когось. З дітьми це безпечніше, ніж, коли ми намагаємося піклуватися про свого чоловіка, як про дитину («А ти поїв, а ти шапочку одягнув?»). Загалом проведення часу з дітьми та турбота про них примножує нашу жіночу енергію.

 

9.

Практикуй усамітнення.

Так ми синхронізуємося з власною внутрішньою природою, відчуваємо себе. У кожної з нас є власний особистий компас, який приведе нас туди, куди потрібно, головне налагодити з ним зв'язок, а зробити це можна лише на самоті. Побути з собою, подбати про свої почуття. Ми надто часто переймаємося почуттями, думками й навіть відчуттями інших. Завжди пам'ятай про баланс й частіше давай собі можливість відпочивати від зовнішнього, щоб мати час перейти до внутрішнього.

 

10.

Бери участь у жіночих спільнотах та проводь час з подругами.

Жінкам необхідні дівич-вечори, де вони побалакають про своє, про жіноче, де вони вдосталь насміються, а може навпаки - поплачуть, поділяться одна з одною потаємним, нададуть підтримку. 

 

***


Є ще багато всього, що може розбудити, підвищити та зробити активною нашу жіночу енергію.

 

Пам'ятай, щоб допомогти собі у пробудженні та підвищенні жіночої енергії, просто треба налагодити контакт із собою, зрозуміти, хто ти зараз, чого хочеш, для чого тобі це потрібно, що хочеш через це здобути, чого бракує, як ти можеш собі сама це дати. 

 

Стань найдбайливішою мамою сама собі, відпустити образи на батьків, опрацюй претензії, також пробач всім чоловікам у твоєму житті, особливо першому та тому, якому ти дозволила залишити слід на своєму серці.

 

Гармонії та добра тобі!

Популярні дописи з цього блогу

10 думок Стівена Фрая про кохання, депресію та сенс життя

13 речей, про які треба пам'ятати, коли життя б'є тебе по голові

9 відмінностей у поведінці розумних та обмежених людей