5 кроків до щасливих стосунків

Уявіть, що ви йдете на зустріч до свого партнера з заплющеними очима й між вами 10 кроків.

 

Вам необхідно зробити 5 кроків зі свого боку, а партнеру зі свого. Йдеться не про прості кроки. Кожен крок це більше ніж просто крок. 

 

Якщо через 5 кроків, розплющивши очі, ви не опинитеся в обіймах коханого, значить, це абсолютно точно не ваша людина.

 

Розберімо кожен із цих кроків детально:

 

Перший крок називається «Довіра». Ви маєте довіряти партнерові, який, своєю чергою, не має створювати підстав для недовіри. Ревнувати на рівному місці, сумніватися у почуттях, якщо немає справді явних ознак для сумнівів, то не можна робити. І тим більше не варто читати особисте листування, перевіряти особисті речі тощо.

 

Другий крок - «Взаєморозуміння». Ви маєте бути з людиною на одній хвилі. Якщо вам подобається танцювати танго під місяцем на березі моря, цей чудовий танець має подобатися і вашому партнеру. У вас мають збігатися погляди на життя, смаки та уподобання. Говорять, що якщо більше відмінностей, то це добре. Кажуть, що курей доять, мої друзі. Це зовсім не так. Що більше збігів, то краще.

 

Третій крок - «Повага». Вам слід поважати партнера як людину, як повноцінну особистість. Поважати його межі, бажання, почуття та інтереси. Ви можете не погоджуватись. Можете переконувати, домовлятися, пояснювати свою думку. Ви навіть можете сперечатися та залишатися при своїй думці. Але ви завжди маєте поважати того, до кого відчуваєте почуття.

 

Четвертий крок - «Увага». Важливо завжди бути чуйним та уважним. Уважно слухати партнера, цікавитися тим, що для нього має значення, частіше питати про його думки та почуття. Особливо важливо вміти зчитувати негативні емоції: тривогу, образу, роздратування, невдоволення. Відразу працювати з ними, роблячи все можливе, щоб кохана людина якнайшвидше їх позбулася. Як сказав Сомерсет Моем: «Трагедія любові - це байдужість».

 

Нарешті, п'ятий крок - «Вірність». Ще Цицерон казав, що кохання вимірюється лише через вірність. Ви одного разу обрали людину, сказавши всім іншим людям у світі «ні». Це ваш вибір. Хоч би які труднощі виникали в житті, ніколи не втрачайте вірність. Разом проходьте складнощі, разом розвивайтеся, працюйте над стосунками 24 на 7. І ніколи не зраджуйте своє кохання. Адже зрадивши або втікши за перших складнощів, людина насамперед зраджує себе.

 

Є над чим замислитись. Чи не так?

 

Як актуальне доповнення рекомендую прочитати статтю «Якщо чоловік не кохає по-справжньому, як він поводиться?»

Найкращі статті блогу

ТУТ

Популярні дописи з цього блогу

Як батьківське виховання перетворює нас на невротиків: 5 руйнівних прийомів

Труднощі допоможуть тобі стати тою, ким ти маєш стати!

Як зрозуміти, що у твоєму житті настають зміни: 7 ознак