9 неочевидних ознак низької самооцінки у жінок. Перевір себе

9 неочевидних ознак низької самооцінки у жінок. Перевір себе


Те, як жінка сама до себе ставиться, точно віддзеркалює ставлення чоловіків до неї. Жінки з високою самооцінкою, як правило, досягають успіху у всіх сферах життя. Тому що впевнені, що гідні всього найкращого. Ну, а якщо ти себе не любиш, не поважаєш і не цінуєш, то чому ж інші мають поводитися з тобою інакше?

 

Невпевнену у собі жінку чоловік розпізнає блискавично! Адже самооцінка відчувається у поведінці, манері розмови, звичках тощо.

 

Спробуймо розібрати ознаки низької самооцінки, чи є вони у тебе:

 

 

1. Проблеми з прийняттям рішень

Жінка з низькою самооцінкою практично ніколи не може самостійно зробити вибір. Вона не знає, яку сукню купити в магазині, на яку роботу влаштуватися, чим захоплюватися, як провести вільний час і т.д.

 

Рекомендую прочитати:

10 сигналів, які видають вашу невпевненість

 

Їй завжди потрібне схвалення довколишніх. Вона залежить від чужої думки, і це дуже позначається на її житті.

 

2. Постійне відчуття, що тебе не цінують

Якщо жінка це відчуває, то це дійсно так. Ти постійно почуваєшся жертвою ситуацій, робиш те, чого не хочеш і не можеш відмовити людям у їхніх проханнях.

 

Рекомендую прочитати:

10 ознак жертви та як вийти з цієї ролі

 

Найімовірніше, багато хто ставиться до тебе без поваги. Жінка, яка не вміє відстоювати та вибудовувати власні кордони, ніколи не цінуватиметься довколишніми. Нею завжди користуватимуться.

 

3. Порівнювання себе з іншими

Ми живемо серед людей і порівнювати себе з ними - це абсолютно нормально. Але якщо при цьому, ти помічаєш виключно власні мінуси та слабкі сторони, це явні ознаки знецінення себе та низької самооцінки.

 

Рекомендую прочитати:

Спробуй дати всьому спокій... і просто жити

 

Жінка, яка вважає себе гіршою за інших, постійно перебуває в нересурсному стані та відчутті власної нікчемності.

 

Вона не бачить своєї унікальності та кращих якостей, а помічає лише недоліки. Її переслідує стан апатії, не облишає сором та внутрішній дискомфорт.

 

4. Довга відсутність партнера

Якщо ти певний час перебуваєш не в стосунках, то, можливо, підсвідомо вважаєш себе негідною бути щасливою.

 

Рекомендую прочитати:

Будь одна, поки не зустрінеш того, хто старатиметься для тебе

 

Ти думаєш, що тебе ніхто не полюбить через твої мінуси чи недосконалості. Ти щиро переконана, що ти не здатна нікого зацікавити.

 

5. Невміння відпускати тривоги та проблеми

Є такі жінки, які постійно мучать себе думками про минуле.

 

Рекомендую прочитати:

Як відпустити минуле та позбутися неприємних спогадів

 

Вони люблять згадувати ситуації, які відбулися місяць, а іноді й рік тому. Лають себе за неправильно сказане слово чи поведінку. Вони часто сумніваються у своєму виборі та шкодують про те що зробили.

 

6. Почуття провини

Якщо тобі складно відмовити комусь у проханні, ти вважаєш, що це погано і неправильно, значить ти не живеш у гармонії з собою, боїшся образити довколишніх та не догодити їм.

 

Рекомендую прочитати:

Як навчитися говорити «ні» і перестати догоджати довколишнім

 

Ти швидше зробиш щось для інших, ніж подбаєш про власні інтереси. У тебе в голові не виникає запитання: «Чи хочу я це робити?» А коли ти почуваєшся винною, люди із задоволенням цим користуються та маніпулюють тобою.

 

7. Жаль до себе

«Мене ніхто не любить», «Моє життя таке важке», «Все так погано» - чи кажеш ти ці фрази? Якщо так, то це незмінна ознака низької самооцінки.

 

Рекомендую прочитати:

Ознаки зрілої та незрілої особистості. Перевір себе!

 

8. Нездатність реалізувати себе

Таким жінкам складно знайти себе у житті. Вони не розуміють, у чому їхні таланти та призначення. Вони не мають уявлення, куди піти вчитися, працювати.

 

 

Їм складно знайти справу, в якій вони хотіли б розвиватися чи просто хобі. Вони не знають себе і не мають уявлення, чого хочуть від життя.

 

9. Неприйняття конструктивної критики

Звісно, всі більше люблять чути похвалу та компліменти, а не критику. Але жінка з високою самооцінкою вміє фільтрувати слова, сказані на її адресу. Вона знає, де правда, а де те, що до неї не має жодного стосунку. Але цього не скажеш про жінку з низькою самооцінкою.

 

Рекомендую прочитати:

Як стати самодостатньою: 10 правил впевненої в собі жінки

 

Будь-яку, навіть незначну критику, вона сприймає як образу й дуже переживає з приводу сказаного. Вона гостро реагує на зауваження та легко ображається.

 

Звісно, що ознак низької самооцінки набагато більше. Сьогодні я перелічила лише деякі з них. І вам, напевно, буде що додати в коментарях.

Популярні дописи з цього блогу

Гороскоп на тиждень з 29 квітня по 5 травня 2024 року

9 відмінностей у поведінці розумних та обмежених людей

13 речей, про які треба пам'ятати, коли життя б'є тебе по голові