5 простих правил щастя від 92-річної жінки

92-річна мініатюрна пані о восьмій ранку була вже повністю одягнена, акуратно зачесана та мала зі смаком зроблений макіяж, хоча бачила вона погано. Жінка була готова до переїзду в будинок для людей похилого віку.


Її чоловік не так давно помер, й у неї не було іншого вибору. Попри довгі години терплячого очікування, вона лише мило усміхнулася, коли їй повідомили про те, що її кімната готова.

Дорогою до ліфта їй описали її майбутню крихітну кімнату, в тому числі, як виглядають фіранки на вікнах. «О, вони мені сподобаються», - відповіла жінка з натхненням 8-річної дитини, яка щойно отримала в дар цуценя.

«Пані Джонс, краще вам все побачити на власні очі... Просто почекайте трохи».

«Це не має жодного значення, - відповіла вона.
- Щастя - це те, що ти вирішуєш заздалегідь. Припаде до смаку мені моє нове помешкання чи ні, залежить не від того, як розставлені меблі, а від того, як влаштований мій розум. Я вже вирішила полюбити цю кімнату. Такі рішення я приймаю щоранку - одразу після того, як прокидаюся. У мене є вибір: я можу провести весь день в ліжку, згадуючи про свої хвороби й частини тіла, які більше мене не слухаються, або встати з ліжка, відчувши радість та вдячність за цей день. Кожен день я приймаю як справжній дар, й поки я жива, цілком концентруюся на поточному дні й на тих приємних спогадах, які зберегла».

І ще вона сказала: «Старість - це як банківський рахунок: ти знімаєш гроші, які поклав на нього. Тому раджу вам покласти на свій банківський рахунок спогадів якомога більше моментів щастя. І я все ж ще продовжую робити свої внески».


Потім вона розповіла про свої 5 простих правил щасливої людини:

1. Очисть своє серце від злоби.

2. Очисть свій розум від турбот.

3. Намагайся жити якомога простіше.

4. Намагайся віддавати якомога більше.

5. Не очікуй надто багато.

За матеріалами

Популярні дописи з цього блогу

6 речей, які ніколи не треба робити для чоловіка

«Якщо хтось хоче вас принизити, значить…»: слова Харукі Муракамі, які вражають своєю мудрістю

Оберіть фігуру та дізнайтеся про себе «приховану правду»