Щастя - всередині нас: філософія оптимізму

Щастя - всередині нас: філософія оптимізму


У важкі часи Всесвіт обов'язково допоможе вам.

Бути щасливим - мріє багато людей, ось тільки мало хто знає, що воно означає взагалі. Ймовірно, в цьому й криється причина того, що мало хто відчуває себе  справді щасливим.

 

Рекомендую прочитати:

Позитивна філософія: 20 правил кращого життя

 

Філософія позитиву дає можливість усвідомити, що щастя - це реальність, і у важкі часи Всесвіт неодмінно допоможе нам.

 

Щастя є всередині кожної людини.

Справжнє щастя полягає у балансі зі світом, любов'ю, відсутністю метушливого життя й гонитви за мрією. Фінансовий добробут дає ілюзорне сприйняття щастя. І ця ілюзія може зникнути в будь-який час. Прийміть цей факт і життя стане простішим.

 

Будьте вдячні за все.

Наше життя - вже велика Божа ласка. Все, що нам дає Всесвіт: моменти радості чи важкі часи, необхідно приймати з вдячністю. Складно бути вдячним за страждання. Але це треба прийняти й жити далі.

 

Змініть сприйняття.

Агресія та негатив руйнують життя людини. Чи варто через це ускладнювати собі життя? Чи не легше змінити погляди й по-іншому поглянути на труднощі? Шукайте позитивні сторони в складних ситуаціях.

 

Не реально бути добрим для всіх.

Коли людина лізе зі шкіри геть, щоб всі довкола були задоволені та щасливі, їй доведеться одягати маски, обманювати та зраджувати собі. Так можна втратити себе, й завжди знайдеться хтось, хто буде незадоволений вами. Може краще бути вірним собі, залишаючись незрозумілим й дивним для інших?

 

Світ, довкола нас є дзеркалом.

Все, що нас оточує й приваблює в інших, є віддзеркаленням рис, які нам подобаються в собі. Також те, що дратує, є тими якостями, якими людина незадоволена в собі. Зверніть увагу на ці риси й постарайтеся змінити їх.

 

Всі, хто з'являється на вашому життєвому шляху - не випадкові.

Будь-який новий знайомий з’являється на нашому життєвому шляху з певним завданням. Можливо, для підтримки чи допомоги, або, щоб ми засвоїли важливий урок. А може бути й таке, що людина приходить з метою нагадати про щось важливе. Так чи інакше, поява нових людей дуже потрібна.

 

Рекомендую прочитати:

10 висловів, які варто перечитувати щоранку

 

Вірте, що Всесвіт завжди допоможе.

Всесвіт бачить всіх та кожного, і в темні часи неодмінно підтримає. Можливо, він влаштує зустріч з тим, хто зможе допомогти, або подарує фінансові гаразди. У нього сотні способів. Головне вірити.

 

Не беріть труднощі близько до серця.

Бувало таке, що ви надмірно тривожилися про щось, але в результаті все вирішилося вдало? Навіщо витрачати нерви та сили через ті проблеми, які закінчаться добре? Навіть, коли наслідки виявляться не дуже хорошими, й ви не зможете уникнути проблем, то навіщо непокоїтися наперед?

 

Природа є справжнім цілителем.

Дуже добре допомагають прогулянки на свіжому повітрі. Це дарує душевний відпочинок, очищає від негативної енергії, відновлюючи запаси. Якщо вам сумно або погано, то прогуляйтеся на свіжому повітрі, це подарує позитивний настрій.

 

Кривдять ті, хто сам ображений.

Не треба відповідати на образи. Зазвичай ображають ті, хто ображений на життя. Їх можна хіба шкодувати, а не тягнути на себе їхню негативну енергетику.

 

Навчіться дивитися правді в очі.

Так, це неприємно. Коли ми стоїмо лицем до лиця перед власними недоліками й страхами, то ми надаємо перевагу обману, аби не визнавати сувору істину. Але якщо зважитися на мужній крок, поглянути правді в очі, визнати свої помилки, то ми зможемо відчути полегшення й усвідомити, наскільки прекрасне життя без цього тягаря.

 

Зацикленість на ідеальному не подарує щастя.

Не сприймайте викривлено, прагнення до позитивного - це не погано. Саме в цих прагненнях і є сенс життя. Просто дозвольте собі в гонитві за ідеалом помилятися, не нервуйте, коли не вдається, так, як хочете. Наше життя дароване нам, щоб ми робили помилки, навчаючись на невдачах. Будьте щасливі, попри все.

 

Частіше озирайтеся довкола.

Наш світ прекрасний у своїй розмаїтості та недосконалості. Ось тільки багато людей настільки зациклені на побуті та щоденних проблемах, що не помічають принад довколишнього світу.

 

Святкуйте кожну перемогу.

Справжня радість не в реалізованому завданні. Щастя полягає в тому, що ми весь час рухаємося назустріч мріям, здобуваємо невеличкі щоденні перемоги, які дають сили рухатися далі. Саме в цьому й полягає справжнє щастя.

 

Навчіться пробачати.

Образи не дозволяють людині насолоджуватися життям. Навпаки, образи тягнуть нас вниз, примушуючи весь час згадувати про кривдників. Навчіться прощати тих, хто образив, й ви побачите, що стане набагато простіше жити.

 

У всіх людей є шосте чуття.

Але, на жаль, в буденній метушні ми не чуємо внутрішній голос мудрості. Частіше дослухайтеся до того, що підказує вам серце.

 

Всі люди унікальні та індивідуальні.

Запам'ятайте, що у світі немає такої ж людини, як ви. Радійте кожному дню, будьте вдячні за все, що у вас є. Іншого життя у вас не буде.

 

Рекомендую прочитати:

15 дій, щоб добряче струсонути своє життя

 

Ви здатні досягти будь-якої мети.

Потрібно щиро вірити в це, всім серцем. Крім сліпої віри, необхідні й дії. Повірте, Всесвіт завжди допомагатиме вам. Але тільки, коли ви почнете щось робити для реалізації задуманого.

 

Оточіть себе тими, кого щиро любите.

Наше життя швидкоплинне, не витрачайте його на скандали, образи та на неприємних людей. Будьте з тими, хто дорогий вашому серцю, радійте їхньому товариству.

 

Рухайтеся назустріч своїм мріям.

Будьте сміливіші, не бійтеся кидати те, що не до душі для того, щоб досягти бажаних результатів. Через роки ви будете вдячні собі за проявлену мужність й сміливість.

 

Що більше ви віддаєте, то більше отримуєте.

Не соромтеся ділитися тим, що маєте. Фінансами, порадами, добротою. За щедре серце, вищі сили неодмінно повернуть вам в десятки разів більше.

 

Дотримуйтеся рівноваги.

Не виснажуйте себе. Не привертайте у своє життя більше, ніж потребуєте.

 

Цінуйте свій час.

Досить витрачати його легковажно. Час найцінніше, що у нас є. Розподіляйте його з розумом та з максимальною користю.

 

Іноді ми переростаємо дружбу.

Не переживайте, коли ваші шляхи з близьким другом розійдуться. Зберігайте добрі спогади про цю людину, й пам'ятайте, що вона була у вашому житті не просто так. Можливо, її порадами ви користуватиметеся ще багато разів.

 

Долайте страхи.

Наше життя - постійна боротьба. Не лише в буквальному сенсі. Ми боремося й з власними страхами. І якщо ви прагнете розвиватися - боріться зі страхами.

 

Турбуйтеся про власне здоров'я.

Звучить доволі банально. Однак, наша фізична оболонка є свого роду транспортом, який везе нас до наших мрій. І коли він несправний, то не дуже далеко заїдеш, та й шлях буде складним. Тому стежте за здоров'ям, щоб мати можливість насолоджуватися життям.

 

Говоріть своїм близьким, що любите їх.

Так, намагайтеся це робити щодня. Робіть подарунки, хай це будуть дрібниці, зате від щирого серця. Час, який ми проводимо з сім'єю - найцінніший дар.

 

Ви самі собі наставник.

Дослухатися до мудрих порад - це чудово, проте рішення завжди приймаєте лише ви. Не бійтеся відповідальності за свої дії. Лише так можна відчути баланс, а значить стати щасливою людиною.

 

Рекомендую прочитати:

25 афірмацій для залучення удачі, щастя та любові

 

Живіть сьогоднішнім днем.

Пам'ятайте, що жити треба тут і зараз. Отримуйте задоволення від кожної прожитої миті.

 

У кожної людини власне щастя.

У щастя багато образів. Для когось щастя - це багатство, для іншого - величезний будинок на березі моря, для третього - здійснення мрії, для четвертого - кохана людина поруч. Кожен з нас є ковалем власного життя та щастя. Тому, лише ви маєте право обирати, що вам потрібно від життя.

Популярні дописи з цього блогу

Гороскоп на тиждень з 29 квітня по 5 травня 2024 року

9 відмінностей у поведінці розумних та обмежених людей

20 дивовижних цитат Агати Крісті, які допоможуть вам знайти вихід з будь-якої ситуації