Двоє проти всіх: у чому секрет королеви Камілли

Двоє проти всіх: у чому секрет королеви Камілли

 


Чарльз та його Камілла: двоє проти всіх

 

Історія кохання нинішнього короля Великої Британії та його королеви пережила справжні випробування. Кажуть, що вперше зустрівши Каміллу у 1970-му році, принц Уельський закохався у неї з першого погляду й назавжди. На шляху до свого щастя кожен із них пережив токсичний шлюб, поплатився власною репутацією й, без перебільшення, пожертвував найкращими роками життя.

 

Вони чекали на своє щастя довгих 35 років й, врешті-решт, дочекалися. У 2005 році нарешті відбулося весілля, яке ознаменувало собою початок спокійного, благородного і сповненого кохання союзу. Зараз вони дуже щасливі, і їх вже давно не хвилює той факт, що когось їхній союз не влаштовує чи не захоплює.

 

***

Знайомство з принцом Камілла почала у властивій їй манері: «А ви знаєте, що моя прабабуся мала роман із вашим прадідусем? - заявила дівчина, - Може й нам спробувати?». Роман зав'язався швидко, тоді Чарльз без розбору вплутувався в романтичні стосунки, не замислюючись про наслідки, адже наречену йому мала підібрати сім'я. Однак доля розпорядилася інакше: наслідний принц закохався. Так-так, закохався в цю не надто вродливу, не надто виховану й не надто благочестиву дівчину, яка до всього була не зовсім вільною. Щойно коло Камілли помітили Чарльза, як всюдисущі журналісти назбирали на дівчину неабияку порцію «компромату», від якого королева Єлизавета II прийшла в німий жах. Словом, при дворі прихильність принца до його обраниці ніхто не поділив. Чарльза відправили служити на флот, а Каміллі дали зрозуміти, що пошуки гідної нареченої для спадкоємця престолу тривають. Зрозумівши, що шлюб з принцом ніколи не буде схвалений, а сам Чарльз надто безвольний, щоб піти проти родини, Камілла повернулася до колишнього, в надії, що сімейне життя відверне її від думок про нездійснене щастя з Чарльзом. Чоловік Камілли виявився безнадійним бабієм, і наявність дружини та дітей не стримувала та не змінила його. Тому, через кілька років шлюбу роман між Каміллою та Чарльзом відродився з новою силою. Чоловіка Камілли чутки про близькі стосунки дружини та принца не хвилювали, подейкують навіть, що він сподівався отримати з цього зв'язку власну вигоду.

 

Час минав, ситуація ставала дедалі небезпечнішою, адже Камілла могла подати на розлучення, тож Чарльз не міг більше залишатися парубком. Вибір Єлизавети II впав на юну та просту Діану Спенсер. Її ж, як не дивно, схвалила і Камілла, яка незмінно була поруч із принцом, всупереч прямим заборонам самої Королеви.

 

За весіллям Чарльза і Діани стежив увесь світ, але лише одиниці знали, що одружується майбутній король зовсім не через кохання. Серед посвячених в цю таємницю була й Діана... Наближені особи до пари знали, що, попри барвисту обкладинку, стосунки між подружжям завжди були напруженими, а після народження другого сина - Гаррі, Діана з Чарльзом взагалі роз'їхалися. Треба віддати належне і Чарльзу, і Діані - їм довгий час вдавалося добре грати на публіку «щасливу пару». Цей факт відіграв свою роль у ставленні британців до Камілли: ніхто не міг повірити, що весь час їх водили за ніс, і гарної казки про принца і принцесу ніколи не було. Набагато простіше було повірити в підступну розлучницю Каміллу, яка зруйнувала прекрасну сім'ю.

 

Відмовитися від Камілли принц так і не зміг, наполегливо ігноруючи небезпеку викриття в пресі, невдоволення матері, а головне - розпач офіційної дружини. Для Діани подібний стан речей став справжньою катастрофою… Пізніше біографи нарахують 5 офіційних та 6 неофіційних коханців принцеси Діани. Що не кажи, леді Ді вміла мститись.

 

Історія могла б продовжуватися до нескінченності, якби одного прекрасного дня в британську пресу дивом не потрапила дуже пікантна телефонна розмова Камілли з Чарльзом. Згодом відбулося скандальне інтерв'ю Діани каналу BBC. І наприкінці 1995 року, після спроб зберегти видимість сімейної ідилії, принц Чарльз домігся у матері дозволу на розлучення. Тепер йому потрібен був дозвіл на одруження з Камілою. Проте загибель Діани у 1997 році відкинула Чарльза від мрії про шлюб з коханою ще на кілька років. В очах людей Камілла була безсердечною руйнівницею зразкової сім'ї та джерелом усіх бід загиблої леді Ді.

 

Лише в 2000 році Камілла була офіційно представлена Єлизаветі II й отримала дозвіл на спільне проживання з принцом, проте їй заборонялося з'являтися на офіційних заходах. Через чотири роки королева благословила сина на шлюб і, нарешті, у 2005 відбулося весілля, яке треба було б зіграти ще 35 років тому, без драм, особистих трагедій та понівечених доль…

 

Цікавий факт: після весілля Камілла отримала ті ж титули, що й покійна Діана, в тому числі й титул «принцеси Уельської». Але на знак поваги до Діани, Камілла ніколи не користувалася цим титулом, обравши менш гучний - герцогиня Корнуольська.

***

 

Якими ж таємними знаннями володіє ця жінка, яка не має й сотої частки зовнішніх даних та харизми тієї ж Діани?

 

Ось 4 секрети королеви Камілли, які є надійним фундаментом цього легендарного союзу:

 

Безперечна підтримка. Люди, наближені до трону, історики та спостерігачі - коротше, більшість із тих, хто належить до оточення британських королівських осіб, відзначають одне: Камілла завжди й в усьому підтримувала Чарльза. І не лише підтримувала: вона його розуміла. І повністю приймала обставини його життя та його самого. А це дуже важливо. Всі вони в один голос стверджують, що в присутності дотепної, Камілли, яка завжди обома ногами стоїть на землі, схильний до депресивного настрою Чарльз приходить до тями, почуває себе впевненіше, розслабленіше й бадьоріше.

 

Відсутність амбіцій. Камілла ніколи, навіть ставши герцогинею Корнуольською та частиною королівської родини, не намагалася привернути до себе увагу. Навпаки, вона робила все, щоб увага діставалася її чоловікові або тим, хто її більше заслуговує. Наприклад, принцесі Уельській Кетрін, з якою у них доволі швидко склалися дружні взаємини.

 

Дистанція. Як і багато років тому, коли Чарльз та Камілла лише були коханцями, вони проводять не так багато часу разом. Так, в офіційних турне Камілла завжди поруч - у церемоніальних поїздках Чарльз без своєї дружини, як без рук. Але повертаючись до Британії, вони часто роз'їжджаються за різними адресами. Каміла вирушає у свій сімейний маєток, де любить проводити час зі своїми п'ятьма онуками. Але коли це необхідно - не лише згідно з вимогами протоколу - вона завжди поряд зі своїм чоловіком.

 

Самодостатність. Королева обожнює своїх онуків, свій маєток Хайгроув у графстві Глостершир та свої численні соціальні проєкти - останні роки вона патронує близько 90 благодійних фондів. Тому коли Камілла не перебуває поруч із чоловіком, вона захоплено займається власними справами - життя у неї насичене. Що стосується її характеру, його можна описати як протилежність поняттю needу («що потребує уваги», «недолюблена»), що часто говорили про Діану. Загалом, у цієї жінки точно є чому повчитися.

Популярні дописи з цього блогу

Якщо вам хтось заздрить, то його видадуть ці токсичні фрази

20 цитат Стіва Джобса, які змінять твою свідомість

Як спілкуватися з людьми, які вважають себе кращими за інших