Профілактика стресу


1. Займайтеся спортом

Фізичні вправи знижують секрецію кортизолу - гормону стресу, і вивільняють ендорфін - гормон щастя, насичують організм киснем, допомагають позбутися негативних емоцій і зняти напругу. Люди, які тричі на тиждень відвідують тренажерний зал, менше нервують і більш стійкі до стресу.

 

2. Обов'язково відпочивайте

Трудоголізм дуже часто викликає психологічні проблеми та неврози. Відсутність балансу між роботою і відпочинком призводить до виснаження, тому постарайтеся не затримуватися на роботі (краще вивчіть принципи тайм-менеджменту), спіть не менше 7-8 годин на добу і не нехтуйте відпусткою.

 

3. Не стримуйте емоції

Навчіться висловлювати свої почуття в соціально прийнятній формі, це послужить прекрасною розрядкою і попередить проблеми зі здоров'ям.

 

7 способів, як впоратися зі стресом

 

4. Пийте воду

Потреба в ній збільшується в стресових ситуаціях, під час напруженої інтелектуальної роботи. Крім того, сама вода має заспокійливий ефект. Дивовижно, але неквапливо випитий стакан води допомагає знизити інтенсивність неприємних емоцій.

 

5. Слухайте музику

У себе в кімнаті, на роботі, відвідуйте концерти, ходіть на дискотеки. Причому, неважливо який стиль ви оберете, рок чи класику. Головне, щоб музика приносила задоволення, допомагала розслабитися і зняти напругу.

______________________
Вас може зацікавити:
Як впустити щастя у своє життя. 8 порад психологів 
Психологічні рекомендації, які змінять твоє життя 
10 порад, які назавжди змінять ваше життя 
9 правил гармонійного життя 

Популярні дописи з цього блогу

6 речей, які ніколи не треба робити для чоловіка

«Гнилі люди»: 11 ознак лицемірних людей

9 неочевидних ознак низької самооцінки у жінок. Перевір себе