10 порад, як стати трохи щасливішим вже сьогодні. Користуйтеся!

 

Щастя - стан ефемерний та невловимий. І все ж таки, щодня можна ставати трішки щасливішими.

Ось практичні поради для набуття щастя, які можна почати використовувати з тієї ж хвилини, як ви їх прочитаєте.

Це зробить вас щасливішим.
Це покращить ваші відносини.
Це може зробити вас кращою людиною.
Це може покращити життя довколишніх.

Володарі бронзових нагород завжди щасливіші, ніж срібні медалісти. Чому? Вони керуються принципом «я виграв хоч щось». При цьому срібні медалісти ставляться до свого результату як до поразки.

Якщо стає сумно, на душі шкребуть кішки, невдачі буквально переслідують, значить час завести щоденник подяки. Це чудовий спосіб залишатися на хвилі везіння та закріпити успіх.

Намагайтеся викинути з голови те, що заподіяло вам дискомфорт, повертатиметеся до сумних думок - перетворитеся на нещасну людину. Налаштуйте мозок на позитив, відкиньте негативні думки.

Хочете зробити щасливим ще когось? Пишіть листи вдячності. Зверніться до того, хто вам допоміг, та подякуйте цій людині від щирого серця, а потім особисто передайте йому ваш лист.

2. Проводьте час з тими, кого любите
За результатами незалежних досліджень, проведених американськими психологами, було встановлено: люди, які свідомо виділяли час для своїх близьких, в кінці свого життя були щасливіші, ніж ті, хто цього не робив.
Дуже зайняті та успішні люди роблять помилку, вважаючи спілкування з близькими марною тратою часу, про що у підсумку дуже шкодують.
Коли ми ділимося своїми емоціями та досвідом з близькими й рідними, наше життя вирує зовсім іншими фарбами. Причому не обов'язково ділитися тільки позитивом, важливий сам процес.


3. Гроші це добре. Але є багато речей, які набагато кращі від грошей
Скільки потрібно грошей для щастя? Американські вчені з'ясували конкретну цифру - близько 75 тисяч доларів в рік. Гроші відіграють важливу роль в нашому житті, але вони не роблять людину щасливішою.

Краще витратьте час та енергію на інші речі.

Злидарі так само задоволені життям, як і мільярдери, мешканці нетрищ теж можуть бути щасливими. Гроші - це добре, але шалене бажання дістати якомога більше грошей - згубно.

4. Віддавайте
Ми всі знайомі з дивним почуттям, яке охоплює нас, коли ми даємо щось іншим.

Дослідження показують, що віддавати - це вірний шлях до відчуття щастя, це більше й значніше, ніж коли ми отримуємо щось самі або витрачаємо на себе.

5. Йдіть до мрії
Кожен крок на шляху до мети, яка для нас важлива, активізує синтез дофаміну.
Незалежно від того, що є метою: здійснення ідеального злочину чи життя на віллі на березі океану, - мозок продукує дофамін в міру того, як ви робите черговий крок до мети.

Ось чому ми можемо витратити роки на те, щоб стати рок-зіркою чи успішним лікарем. І радіємо, коли стаємо трохи ближче до своєї мрії.


6. Оточіть себе позитивом
Позитивними книгами, фільмами, красивими речами, наприклад, квітами, фотографіями або посудом, слухайте хорошу веселу музику.
Посміхайтеся, навіть якщо посміхатися нікому. Фізіологи називають посмішку кнопкою гарного настрою, радісна міміка знімає м'язову напругу та стимулює відділи головного мозку, що відповідають за гарний настрій.

7. Не заздріть та не порівнюйте себе з іншими
Дуже важливо навчитися задовольнятися тим, що у вас вже є, цінувати це й отримувати від цього задоволення, не перестаючи прагнути до більшого.
Чужі перемоги та життєві блага повинні викликати не злість й роздратування, а мотивувати та надихати. Прагнення ні в чому не відставати від інших - один з головних ворогів щастя.

8. Спрощуйте
Одна з найважливіших речей, які ми можемо зробити просто зараз, - це спрощувати якомога більше. Не потрібно прагнути встигнути все. Зупиніться. Просто робіть менше, ніж зазвичай.
Проблема в тому, що ми намагаємося вмістити в один і той же проміжок часу все більше справ. А потім, одного чудового дня, розуміємо, як дорого це обійшлося.


9. Припиніть себе жаліти
Почуття жалю до себе є однією з найгірших емоцій, яку ми можемо відчувати.

Піддаючись їй, ми відчуваємо себе безпорадними й пригніченими. В жодному разі не шкодуйте себе, не погоджуйтеся з роллю жертви, яку приміряєте, постійно скаржачись на долю.

10. Прислухайтеся до своїх бажань.
Іноді так буває, що ми намагаємося досягти якихось цілей, докладаємо максимум зусиль, але не відчуваємо, що по-справжньому цього хочемо. Не варто змушувати себе робити те, чого очікують від вас інші.
Прислухайтеся до себе, щоб зрозуміти, що вам дійсно потрібно. Якщо у вас з'явиться мета або мрія, то рух до неї й досягнення бажаного зробить вас щасливою людиною.


Популярні дописи з цього блогу

Психологічний тест. Кому б ви допомогли у першу чергу?

9 неочевидних ознак низької самооцінки у жінок. Перевір себе

Найбільше в старості ми шкодуватимемо НЕ про те, що мало подорожували