Цитати психологів, які допоможуть краще зрозуміти чоловіків

Цитати психологів, які допоможуть краще зрозуміти чоловіків

Психологія жінок і чоловіків дійсно сильно відрізняється, тому нам буває складно розуміти один одного. А без цього неможливо збудувати ні романтичні, ні ділові взаємини. 

 

Рекомендую прочитати:

Здорові стосунки між чоловіком та жінкою

 

Щоб розібратися, як влаштований чоловічий мозок, я вирішила скористатися найвідомішими книгами сучасних психологів.

 

Стів Харві

«Ви нічого не знаєте про чоловіків»

«Чоловік ловить рибу з двох причин: або зі спортивного інтересу, або для їжі. Тобто він або спробує зловити найбільшу рибину, сфотографується з нею, похвалиться перед приятелями й... викине назад у водойму, або він принесе її додому, зважить, почистить, смачно приготує і викладе на блюдо. Це, як на мене, чудова аналогія того, як чоловіки шукають жінок».

 

«Я зрозумів, що поки не навчуся виконувати обіцянки, не зможу вважати себе справжнім чоловіком. А значить, мені ще рано казати комусь: «Я тебе кохаю».

 

Марк Менсон

«Чоловічі правила»

«Вразливість - форма сили, причому глибока та неочевидна. Вона потребує відваги. Той, хто здатний прийняти себе вразливим, каже світові: «Які б не були наслідки, я такий. І я відмовляюся бути іншим». Це слова людини незалежної та з високим статусом».

 

Грег Берендт і Ліз Туччілло

«Обіцяти не означає одружуватися, або Ви просто йому не подобаєтесь»

«Слова «я був зайнятий» - це повна нісенітниця, їх зазвичай вживають віслюки. Слово «зайнятий» схоже до зброї масового ураження, яка одним ударом одразу може зруйнувати все. Надмірна «зайнятість» може здатися переконливим виправданням, але насправді за цим поняттям завжди ховається чоловік, який не був зацікавлений у тому, щоб вам зателефонувати. Пам'ятайте: у чоловіків завжди знайдеться час, щоб досягти того, чого вони хочуть».

 

Роберт Джонсон

«Він. Глибинні аспекти чоловічої психології»

«Якщо чоловік перебуває під владою власного настрою, він перестає бути повелителем свого внутрішнього світу, а стає його деспотом. Цей деспот займе панівне становище і спершу чоловік спробує вступити з ним у боротьбу. На жаль, найчастіше в такій сутичці чоловіки вважають за краще боротися там, де це зовсім не потрібно. Іншими словами, замість того, щоб перенести цю боротьбу у свій внутрішній світ, він скандалитиме з дружиною й вступатиме в конфлікт з довколишніми».

 

«Успішною можна назвати саме таку людину, яка здатна ставити під сумнів своє призначення й ставити питання щодо сенсу життя, на які ніколи не буде відповіді. Потреба у постановці перед собою таких питань, які в середньовічній теології найчастіше пов'язували з «душевним мороком», має моторошну особливість з'являтися о 2-3 годині ночі. Чоловік, який ні з того ні з сього схоплюється з ліжка о другій годині ночі, перебуває у стані «душевного мороку». Коли чоловік перебуває у такому стані - це моторошне видовище».

 

Естер Перель

«Право на «ліво». Чому люди зраджують і чи можна уникнути зрад»

«Чоловіки зраджують від нудьги та страху близькості; жінки - від самотності та бажання близькості».

 

Тацунарі Йота

«Вона не пояснює, він не здогадується. Японське мистецтво діалогу без сварок»

«Здебільшого чоловікам не подобається, коли їх намагаються аналізувати. Їм здається, що хтось ставить себе вище за них. Коли чоловікові розписують, якою він є насправді людиною, це ранить його самолюбство. Якщо ви все ж таки даєте чоловікові якусь оцінку, в кінці треба завжди похвалити його. Наприклад, «ти такий упертий, але мені це подобається», «ти надто серйозний, але це твоя сильна риса». Суб'єктивна похвала наприкінці пом'якшує почуття того, що тебе розібрали на атоми».

 

«Чоловіка легше покорити, коли в нього успішно йдуть справи. Жінка може вважати, що в такий період він надзвичайно зайнятий і не варто відривати його від справ, але чоловік, успішний у роботі, набагато енергійніший, ніж зазвичай. Йому захочеться розповісти про свої досягнення, а впевненість у собі спонукатиме запросити на побачення».

 

«Щиро кажучи, чоловік не вміє описувати власні почуття. Через те, що зв'язок між правою півкулею, яка відповідає за емоції, і лівою, яка керує красномовністю чоловіка, слабкий, він не може так легко виливати душу, як це робить жінка. У сучасній культурі вважається, що «чоловік не має говорити про кохання та почуття, адже це робить його схожим на жінку», тому не дивно, що такі розмови заводять його в глухий кут. «Скажи, що любиш мене», - не вгаває вона. У таких ситуаціях більшість чоловіків відповість: «Хіба це не зрозуміло без слів?»

 

Аллан Піз

«Чому чоловіки хочуть сексу, а жінки кохання»

«Для більшості людей кохання - це велика таємниця. Особливо для чоловіків. Коли жінка вимовляє слово «кохання», чоловік не уявляє, що вона має на увазі. Вона каже: «Я люблю тебе», й водночас каже: «Я люблю суші», а потім зауважує: «Я люблю свого собаку» та «Я люблю ходити по магазинах». І чоловікові залишається гадати, яке місце він посідає між ролом «Каліфорнія», новим вбранням та чорним лабрадором».

 

Що почитати на тему стосунків?

 

Чого хочуть чоловіки? 8 порад для жінок

 

Жіноча гординя у стосунках із чоловіками

 

За допомогою цих слів можна круто впливати на поведінку чоловіка: стаття лише для жінок!

 

3 основні ознаки того, що чоловік бажає серйозних стосунків, а не просто шукає пару на один вечір

 

Якщо чоловік не кохає по-справжньому, як він поводиться?

 

Жіноча гордість: навіщо вона потрібна у стосунках із чоловіками та як її відрізнити від гордині

Популярні дописи з цього блогу

«Якщо хтось хоче вас принизити, значить…»: слова Харукі Муракамі, які вражають своєю мудрістю

6 речей, які ніколи не треба робити для чоловіка

13 речей, про які треба пам'ятати, коли життя б'є тебе по голові